Alle rejsemål
Rejseklubben
Safari
Golf
Flybillet

Safari og Det Indiske Ocean

Kom til Kenya med Bravo Tours og mærk på egen krop, hvorfor rejseformen safari blev fostret i netop dette østafrikanske land. Besøg det verdenskendte elefantbørnehjem Daphne Sheldrick’s Elephant Orphanage, smykkefabrikken Kazuri ved foden af Ngong Hills og Karen Blixens Farm. Fortsæt til den fantastiske Lake Naivasha og hils på flodhestene fra en båd. Jagt store safarioplevelser i vidunderlige Masai Mara, hvor du kommer tæt på løver, elefanter, zebraer og hyæner. Skyl derefter safaristøvet af dig med en badeferie ved Det Indiske Ocean, hvor der venter kridhvidt sand, vajende kokospalmer, azurblåt vand og verdens næstlængste koralrev.

Rejsens højdepunkter
  • Dansktalende rejseleder
  • Garanti for vinduesplads i safaribilen
  • 9 overnatninger på nævnte indkvartering eller tilsvarende
  • Helpension på safari
  • Halvpension på hotel ved Kenya-kysten
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Kurs mod Kenya
Kurs mod Kenya

Fulde af forventninger letter vi fra dansk jord og sætter kursen mod sydøst og det mægtige afrikanske kontinent. Fra København/Billund/Aalborg flyver vi enten via Istanbul eller Amsterdam og derefter direkte til Jomo Kenyatta International Airport i Kenyas hovedstad Nairobi. Rejsen tager omkring 14 timer og om bord på flyet er der god komfort, underholdningssystem, udstrakt service og alle måltider og drikkevarer inkluderet i rejsens pris.

Dag 2
Elefantbørnehjem, smykkefabrik og Karen Blixens Farm
Elefantbørnehjem, smykkefabrik og Karen Blixens Farm

Flyet lander i Jomo Kenyatta International Airport lidt uden for Nairobi. I ankomsthallen venter Bravo Tours’ safarirejseleder, som byder velkommen og ledsager dig til The Margarita House. Her kan du slappe af og få en gedigen morgenmad inden dagens udflugter. Vi besøger først det verdensberømte Daphne Sheldrick’s Elephant Orphanage, hvor forældreløse elefantunger hjælpes på fode, inden de sættes ud i naturen. Turen går herefter til Langata Giraffe Centre, hvor du kommer i øjenhøjde med de 5,5 meter høje skabninger. De forældreløse giraffer er afkom af Rotchilds-giraffen, der er den mest truede giraf-art. Nyd frokosten på Tamambo Karen Blixen Coffee Garden, der ligger i smukke omgivelser på tidligere Karen Blixen-ejet land. Efter frokost fortsætter vi til hendes farm og museum, hvor vi hører de mange eventyrlige historier fra hendes liv i Afrika. Dagens sidste stop er  smykkevirksomheden Kazuri, hvor hundredvis af enlige kvinder har fået job, så de kan forsørge familien. Kazuri har udviklet sig fra et græsrodsforetagende til et globalt brand med håndmalede smykker, der sælges verden over. Efter dagens oplevelser returnerer vi til lodgen for at slappe af, spise lækker aftensmad og gå til ro under de kenyanske stjerner.

Dag 3
Safarioplevelser ved Lake Naivasha
Safarioplevelser ved Lake Naivasha

Efter en god morgenmad bryder vi op fra Nairobi og kører de kun 80 km vestpå over den gigantiske Rift Valley, der skærer sig som en dyb kløft gennem hele Kenya. Vores mål er den fantastiske ferskvandssø Lake Naivasha, der ligger i 1.880 meters højde. Søen rummer et storslået dyreliv med bl.a. flamingoer, flodheste og goliathejrer. Vi tjekker ind på den legendariske og luksuriøse Lake Naivasha Country Club, der i flere årtier har været base for internationale safarirejsende.
Lodgen har en dejlig have, hvor vi med lidt held kan se antiloper springe over hegnet. Efter frokost skal vi på bådsafari, hvor vi sikkert støder på nogle af de over tusinde flodheste, der bruger søen som deres hjem. På den østlige bred sejler vi forbi den halvmåneformede landtange Crescent Island, der blev brugt til optagelser i Karen Blixen-filmen ”Mit Afrika”. I det knæhøje græs ser vi højest sandsynligt antiloper, gazeller, giraffer og zebraer fra båden.

Dag 4
Sletterne i Masai Mara
Sletterne i Masai Mara

Efter morgenmad forlader vi nu Lake Naivasha og kører mod Masai Maras mægtige sletter. Vi regner med at være fremme ved Keekorok Lodge omkring frokost. Den ligger fantastisk godt placeret midt i parken og har gennem tiderne huset mange kendte safarirejsende – bl.a. boede den danske kongefamilie på stedet i 1972. Lodgen ligger ved et lille vandhul, hvor man har etableret en 300 meter lang gangbro med en lille bar, hvor du kan nyde en sundowner-drink, mens de vilde dyr kommer ned til vandhullet for at drikke. Vi indtager vores frokost i lodgen og kører på gamedrive i Masai Mara-området, hvor der er store mængder af giraffer, bøfler, løver, flodheste, antiloper, elefanter og millioner af fugle året rundt. Det er vild afrikansk natur, så man ved aldrig helt præcist, hvad man støder på undervejs – netop heri ligger spændingen! Ved solnedgang kører vi tilbage til lodgen for at spise en god middag – med savannens mange lyde som baggrundstæppe.

Dag 5
Store dyreoplevelser i Masai Mara
Store dyreoplevelser i Masai Mara

Uden sammenligning er Masai Mara den afrikanske nationalpark, hvor der er størst sikkerhed for at se dyr. Her findes en meget stor koncentration af de klassiske savannedyr og samtidig en stor bestand af forskellige antilopearter. Det er derfor ikke ualmindeligt at se 10-12 forskellige dyrearter på det samme sted. Sammen med solens første stråler kører vi ud på savannen, hvor vi skal være hele dagen. Vi kører mod den kendte og frodige Mara-flod, hvor der nærmest er statsgaranti for at opleve krokodiller og flodheste. Vi fortsætter på savannen en rum tid, inden vi omkring frokost returnerer til lodgen for at slappe lidt af – og om eftermiddagen fortsætter safarieventyret i forhold til, hvad savannen selv har planlagt for os.

Dag 6
Ferieparadis på Kenya-kysten
Ferieparadis på Kenya-kysten

Nyd morgenmaden i lodgen og nyd din sidste safaritur i denne omgang. Efter en spændende køretur i parken siger vi farvel til Masai Mara og kører tilbage til hovedstaden Nairobi – med madpakker og drikkevarer til turen. Fra Nairobi flyver vi den relativt korte afstand til den tropiske kystby Mombasa. Vi begiver os de kun 35 km sydpå til området Diani Beach, hvor vi ankommer sidst på dagen til det skønne hotel Southern Palms Beach Resort, der ligger i vandkanten af det altid varme indiske ocean. Det firstjernede hotel byder på høj komfort, dejlige værelser med air condition, tropiske haveanlæg og et indbydende poolområde, der betegnes som det længste af sin slags i hele Østafrika.

Dag 7-10
Tropekyst, koralrev og Mombasa by
Tropekyst, koralrev og Mombasa by

Kunsten at lave ingenting kan dyrkes med velbehag de næste par dage – hvor ingenting handler om at slappe af ved stranden, mærke de milde vinde fra oceanet, snorkle ved koralrevet eller lade kroppen falde til ro i det lune badevand, hvor vandtemperaturen i snit ligger på 28 grader. Hotellet ligger ikke blot ud til en fantastisk dejlig sandstrand, men faktisk også ud til verdens næstlængste koralrev. Derfor er det oplagt at tage på opdagelse under vandet, med undervandskamera, snorkle-udstyr og dykkerbriller. Mombasa er også meget mere end at bade og svømme. Med over 2.000 års historie har byen en masse spændende oplevelser at byde på – bl.a. det berømte vartegn med de store stødtænder, den gamle, arabisk inspirerede bydel Old Town, fæstningen Fort Jesus, kolonibygningen Leven House og markedspladsen Mackinnon Market.

Dag 11
Hjemrejse
Hjemrejse

Det kan være svært at sige farvel til dette ferieparadis, men efter en tidlig morgenmad må vi vinke farvel til hotellet og kører mod Moi Internatinal Airport i Mombasa for at flyve til Danmark.

Datoer og priser

Beklager, vi kunne desværre ikke finde nogen rejser på den valgte dato.
ShortTagLine

Her får du

  • Dansktalende rejseleder
  • Garanti for vinduesplads i safaribilen
  • 9 overnatninger på nævnte indkvartering eller tilsvarende
  • Helpension på safari
  • Halvpension på hotel ved Kenya-kysten
IncludedTagLine

Alt dette er inkluderet i rejsen

  • Fly København/Billund/Aalborg – Nairobi og retur Mombasa – København med KLM/Kenya Airways.
  • Fly Nairobi/Mombasa med Kenya Airways
  • Alle kendte skatter og afgifter
  • Alle måltider og drikkevare ombord
  • Dansktalende rejseleder
  • Garanti for vinduesplads i safaribilen
  • 9 overnatninger på nævnte indkvartering eller tilsvarende
  • Helpension på safari
  • Halvpension på hotel ved Kenya-kysten
  • Al safarikørsel med engelsktalende chauffør
  • Alle entreer til safariparker og reservater
  • Besøg på elefantbørnehjem, Kazuri og Giraffe Center i Nairobi
  • Besøg på Karen Blixens museum og frokost
  • Bådsafari på Naivasha-søen
NotIncludedTagLine

Dette er ikke inkluderet

  • Visum til Kenya USD 50
  • Ballonsafari i Masai Mara
  • Besøg i masailandsby i Masai Mara (ca. 20 USD)
  • Drikkevarer
  • Drikkepenge (ca. kr. 50 pr. dag)
  • Eventuelle vaccinationer
  • Rejse- og afbestillingsforsikringe

Visum

Visum

Til Kenya kan der søges visum på nettet på følgende side: www.ecitizen.go.ke
eller manuelt ved ankomsten.

Her finder du en udførlig vejledning til hvordan du ansøger om visum på nettet.
- Vejledning til visum Kenya


Her finder du en udførlig vejledning til hvordan du ansøger om visum ved ankomsten
- Se ansøgning visum Kenya her og vejledning til manuel ansøgning Kenya

Del denne side via E-mail