Masai Maras mægtige migration

0

Nu har du muligheden for at komme med Bravo Tours og vildtbiolog Hanne Lindemann på en helt særlig jubilæumssafari med fokus på verdens største dyrevandring – den ultimative safarioplevelse!

Safari er en enestående dejlig ferieform, både aktiv, spændende og lærerig. Det bliver denne rejse også, når vi sejler blandt flodheste og er tilskuere til verdens største vandring af store pattedyr i mægtige Masai Mara i Kenya. Her tilbringer vi seks hele dage på to forskellige indkvarteringer af høj standard og med den bedste beliggenhed. Vi nyder champagne på savannen i de tidlige morgentimer omgivet af verdens største koncentration af dyr. Det findes ikke bedre!

Rejsens højdepunkter
  • Verdens største dyrevandring på tæt hold med Hanne Lindemann
  • Bådsafari blandt flodheste
  • Vandresafari på Crescent Island
  • Morgenmad med champagne på savannen
  • Hele 6 dage i mægtige Masai Mara
  • Tre nætter i luksustelte og indkvartering i de bedste lodges med god beliggenhed
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Afrejse fra Danmark
Afrejse fra Danmark

Der flyves sidst på eftermiddagen med KLM fra København, Billund eller Aalborg til Amsterdam. Herfra med Kenya Airways til Nairobi. Under turen serveres middag, drikkevarer samt morgenmad lige før landing.

Dag 2
Lake Naivasha, Rift Valleys berømte sø
Lake Naivasha, Rift Valleys berømte sø

Efter morgenmaden lander flyet i Jomo Kenyatta International Airport lidt uden for Nairobi. Paskontrollen passeres, bagagen hentes, og der bliver mulighed for at veksle/hæve penge. I ankomsthallen venter jeres chauffører og Hanne Lindemann, som byder velkommen. Vi kører direkte nordpå mod Rift Valleys berømte flodheste sø, Naivasha. I den store gravsænkning, The Great Rift Valley, ligger en perlerække af søer, de fleste sodasøer. Naivasha er den ene af kun to ferskvandssøer og er omgivet af landbrugsjord, som producerer store mængder grøntsager og blomster til ind- og udenlandske markeder. Vi indkvarteres på den dejlige Lake Naivasha Sopa Lodge, der ligger direkte ud til søen. Her får vi frokost, og eftermiddagen er til fri disposition til at nyde omgivelserne eller en dukkert i poolen. Eftermiddagste/kaffe, middag og overnatning på lodgen.

Dag 3
Bådsafari og vandretur
Bådsafari og vandretur

Vi starter morgenen med sejltur på søen, der er et eldorado for fugleinteresserede. Søens rige fiskeliv er fødegrundlag for et væld af fugle. Her findes mange arter af hejrer, storke, flodørne, afrikanske bladhøns, isfugle, pelikaner og skarver for bare at nævne nogle. Naivasha er desuden kendt for sine mange flodheste, som tilbringer dagen i vandet, men kommer op og græsser foran lodgen, når det bliver mørkt. Vi tager en gåsafari på Crescent Island, en halvø, der strækker sig ud i søen. Her kan vi vandre frit blandt giraffer, zebraer og gnuer samt mange antiloper uden at frygte farlige rovdyr. Vi nyder alle måltider på lodgen, hvor vi også overnatter.

Dag 4
Verdensberømte Masai Mara
Verdensberømte Masai Mara

Efter morgenmad kører vi fra Naivasha mod sydvest til Kenyas mest berømte reservat, Masai Mara. Med sine udstrakte græssletter og spredte træer, er Mara nok det, de fleste forestiller sig som den typiske savanne. Mara betyder ”plettet” på Maa, masaiernes sprog, og hentyder til de spredte træer og nøgne termitboer, når området ses oppefra. Langs floderne kan der være tæt busk og visse steder skov. Mara er Kenyas del af det gigantiske Serengeti-økosystem, hvoraf størstedelen ligger i Tanzania. Masai Mara er et paradis for alle, der holder af dyr og natur. Det 1.510 km2 store reservat har verdens tætteste bestand af store pattedyr. Når de store flokke af gnuer, zebraer og antiloper kommer fra Serengeti, skal de på et tidspunkt krydse Mara-floden, med alle dens farer. Det er en voldsom oplevelse, hvor alle skubber og maser for at komme over. Ikke alle når helskindet over, for floden har mange krokodiller, der netop venter på gnuernes ankomst. Har man først oplevet dette drama, ønsker man at se det igen og igen. Det er ganske enkelt fascinerende.

Vi når til Mara Ashnil Tented Luxury Camp til sen frokost. Campen ligger direkte ned til Mara floden. Om eftermiddagen kører vi på gamedrive med taget oppe, og vil snart opdage, hvor rigt et dyreliv her er.
Selv det sorte næsehorn kan man med lidt held se i buskadset i dette område. Middag og overnatning på campen.

Dag 5-6
Det bedste af Masai Mara
Det bedste af Masai Mara

Hver dag kører vi ud i området. Det kan være en tidlig morgentur eller en længere tur med madpakker. Det afhænger af dagen og dyrene – for der hvor de er, forsøger vi også at være. En ting er dog ganske sikkert: vi kommer til at opleve mange spændende ting! Hvad vi ser på den enkelte tur, er ikke til at forudsige, men det er aldrig kedeligt. Vi har god tid, hvilket er vigtigt, når man kører rundt i naturen – for opdager vi mange byttedyr, er der også mange rovdyr.

Bestanden af rovdyr er forrygende. Hyæner, løver, leoparder og geparder er rigt repræsenteret. Med lidt held kan vi i dagtimerne også opleve gepardens imponerende jagt, der forhåbentligt fører til et hårdt tiltrængt måltid. Løver jager især om natten, og deres dybe brøl hører vi med garanti omkring sengetid. Måske ser vi dem med nattens bytte på en af vores tidlige morgenture. Hyænernes karakteristiske latter er en af nattens mange lyde, man især kan høre, når man bor i telt. Om aftenen mødes vi omkring bålet under stjernehimmelen og taler om dagens oplevelser. Alle måltider og overnatning på Mara Ashnil Camp.

Muligt tilkøb: Farverige Masaier
Kenya har omkring 40 forskellige stammer, men masaierne er nok de mest berømte, og i gamle dage også de mest frygtede. De forsøger at leve, som de altid har gjort med deres kvæg og geder, men det er en livsstil, der er i tilbagegang, da det kræver store områder til de mange kvæg. I løbet af opholdet får vi mulighed for at besøge en masailandsby (ikke inkluderet i prisen) og få et godt indtryk af masaiernes dagligdag.

Dag 7
De store kattes hjem
De store kattes hjem

Vi skifter område og indkvartering for at se og opleve så meget af Masai Mara som muligt. Vi kører over på den anden side af Mara-floden til Mara Serena Lodge, der ligger på en bakketop med udsigt over floden og de udstrakte Paradissletter. Værelserne er stilfulde og bygget i masaistil som en Manyatta. Vi kører gamedrive undervejs til lodgen og når frem til frokost. Om eftermiddagen kører vi igen ud på safari.
Middag og overnatning på Mara Serena lodge.

Dag 8-9
Verdens største dyrevandring
Verdens største dyrevandring

Hvert år i slutningen af regntiden i april-maj forlader mere end en million gnuer, 400.000 zebraer og lige så mange gazeller de flade sletter i det sydlige Serengeti. De når Masai Mara i starten af juli, men det kan variere fra år til år, og her bliver de til den korte regntid i september-oktober. På et år tilbagelægger flokkene mere end 3.000 km – i gennemsnit 10 km om dagen. Dyrene deler føderessourcerne mellem sig, så de ikke konkurrerer, men hjælper hinanden. Zebraerne kommer først og æder de grove stængler og frøaks, mens de samtidig tramper græsset ned. Det giver lyset mulighed for at trænge ned i bunden og får græsset til at skyde nye friske blade, som gnuerne foretrækker, fordi de er mere proteinrige. De mindre Thomson-gazeller spiser især af de urter, der vokser mellem græsplanterne. Ofte ser man gnuer og zebraer i samlet flok, da zebraerne har bedre sanser og er mere vågne. Hvis vi er heldige – og har tålmodighed til at vente, kan vi opleve at gnuerne krydser floden i nærheden ved en af de mange overgangssteder - enten ved Ashnil eller ved Serena.

Dag 10
Fra savanne til storby
Fra savanne til storby

Alt godt får en ende, og vi må desværre tilbage til Nairobi – men også her venter spændende oplevelser. Vi medbringer frokostpakker, som vi spiser undervejs, inden vi besøger Karen Blixens Museum og får en rundvisning både i huset og i haven. Vi slutter turen med middag på en god restaurant, Ole Sereni, inden vi flyver hjem ved midnatstid med KLM til Amsterdam.

 

Dag 11
Danmark
Danmark

Tidlig morgen ankommer vi til Amsterdam med KLM og fortsætter herfra til enten København, Billund eller Aalborg. Ankomst om formiddagen.

Dato og pris

Beklager, vi kunne desværre ikke finde nogen rejser på den valgte dato.

Rejseleder

Hanne Lindemann
Rejseleder i Afrika

Vores mest rutinerede rejseleder med godt 40 års færden i Afrika – en del af årene som fastboende i Kenya. Hanne er cand. scient., vildtbiolog, forfatter, fotograf og konsulent for zoologiske haver og tvstationer i Danmark og udlandet. Hanne ved alt, hvad der er værd at vide om safari, og deler rundhåndet ud af sin viden. 

PDF-program

Del denne side via E-mail