Alle rejsemål
Storby
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet

Klassiske Kenya med Kenya-Claus

0
Rejselængde 13 Nætter
Pris fra 30 oktober 2020 33.999 kr
Se alle afgange

Ta’ med Bravo Tours og Kenya-Claus på denne unikke safari til Afrika, hvor du får det bedste af Kenya. Vi besøger hele fem forskellige nationalparker og reservater med hver sin fantastiske natur og rige dyreliv. Vi sejler blandt flodheste, bor i luksustelte ved Mara-floden, flyver over savannen til stranden og nyder et fantastisk ophold ved Det Indiske Ocean. Claus garanterer som altid førsteklasses safari.

Men skynd dig, hvis du skal med – der bliver rift om pladserne.

Afrejse fra
 • Billund (BLL)
 • København (CPH)
 • Aalborg (AAL)
Rejsens højdepunkter
 • 5 forskellige nationalparker
 • Hele 5 dage i Masai Mara
 • Savannefly fra Masai Mara til stranden
 • Helpension på safari
 • Badeferie med All Inclusive
 • Kenya-Claus som rejseleder
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Afrejse fra Danmark
Afrejse fra Danmark

I dag begynder vores rejse mod fantastiske Kenya. Vi tager med KLM fra Danmark om eftermiddagen og mødes i Amsterdam, hvorfra vi flyver til Nairobi. Turen fra Amsterdam tager ca. 8 timer. Forplejning er naturligvis inkluderet i flyrejsen.

Dag 2
Ankomst til Kenya
Ankomst til Kenya

Vi ankommer tidligt om morgenen i Nairobi, hvor Kenya-Claus tager imod os i lufthavnen. Vi kører ca. 20 minutter til Tamarind Tree Hotel, hvor vi spiser fælles morgenmad og lige lander med begge ben i Afrika. Vi har allerede fået mange indtryk af storbyen, men vi fortsætter til Nairobi National Park for flere indtryk efter vores fælles frokost. Nationalparken er Kenyas ældste og har bl.a. både løver og næsehorn, som vi håber at se med Nairobis skyline i baggrunden - et ganske specielt og sjældent syn. Vi returnerer til vores hotel, når det er blevet tid til vores fælles middag. Om aftenen hygger vi os i hotellets lounge og nyder en drink eller to, inden vores safarieventyr for alvor tager fat.

Dag 3
Mt. Kenya, ækvator krydses og Samburu National Park
Mt. Kenya, ækvator krydses og Samburu National Park

Vi kører mod nord og passerer Kenyas højeste bjerg – Mt. Kenya, som også er Afrikas andet højeste bjerg med sine 5.199 meter. Vi krydser ækvator og spiser frokost under et kæmpe figentræ på den dejlige Trout Tree Restaurant. Vi kører i 3.000 meters højde, inden vi dykker ned mod varmen, der møder os i Samburu National Park. Forhåbentlig møder vi allerede én af de tre store katte: leoparden, geparden eller løven, når vi kører game drive (safari) gennem parken på vej til den dejlige teltlodge – Ashnil Samburu Camp. Her bor vi de næste to nætter i pragtfulde omgivelser. Aftenen nyder vi i hinandens selskab med god mad og Afrikas smukke stjernehimmel.

Dag 4
Samburu, Buffalo Springs og Shaba National Reserves
Samburu, Buffalo Springs og Shaba National Reserves

Hele dagen bruger vi i Samburu, Buffalo Springs og Shaba National Reserves. Disse tre reservater er for mange mennesker nogle af de dejligste i Kenya. Smukke bjerge omkranser et tørt landskab, der får mindre end 250 mm nedbør om året. Det stiller hårde krav til det forbløffende dyre- og fugleliv, som er helt afhængig af livsnerven, Uaso Nyiro-floden, der med vekslende styrke glider gennem de 235 km2 store reservater, som uden floden ville være nærmest ubeboelige. Langs floden er bevoksningen mere frodig med karakteristiske doum-palmer. Især i de tørreste måneder tiltrækker floden et rigt dyre- og fugleliv. Elefanter kommer for at bade og drikke, sky antiloper og gazeller nærmer sig forsigtigt i håb om, at områdets løver og leoparder ikke har udset sig et hurtigt måltid. Samburu er også kendt for sine sjældne vildtarter – bl.a. farvestrålende isfugle og larmende perlehøns er sjældent langt væk. Det spændende dyreliv inkluderer også vildt, der kun ses få andre steder. Den smalstribede Grevys zebra, den imponerende beisaoryx og den smukke netgiraf har sammen med gerenukken (girafgazellen) og somali-strudsen med de blå ben tilpasset sig disse varme og tørre områder.

Dag 5
Aberdare National Park
Aberdare National Park

Vi kører mod højlandet og passerer igen ækvator på vej mod Aberdare-højdedraget. Vi spiser frokost undervejs på Aberdare Country Club, inden vi rammer Aberdare National Park, som udgør knap 800 km2 af selve højdedraget. På grund af de knejsende højder med bjergtoppen Lesatimas (3.999 meter over havet) som det højeste, giver dette meget anderledes økosystem nye og spændende oplevelser. På de frodige skråninger er der planter og træer, der minder om regnskov, bambusskove, vandfald og ørredfyldte vandløb. Med så tæt vegetation er det ofte vanskeligt at se skovenes ellers rige dyreliv. Elefanter, bøfler, sorte næsehorn, leoparder, enkelte løver og adskillige antilopearter er blandt de dyr, man kan opleve. Vi køres til den rustikke trælodge The Ark, hvor vi overnatter – med udsigt over skoven og i klart vejr kan vi se helt til Mt. Kenya. Kulden sænker sig som en dyne over lodgen i højlandet, og måske vækkes vi i løbet af natten, når de ringer os op for at se dyr ved vandhullet.

Dag 6
Thompsons Fall og Lake Naivasha
Thompsons Fall og Lake Naivasha

Vi står tidligt op og kører til Thompsons Fall, som er et af Kenyas største vandfald. Herfra fortsætter vi til den skønne Naivasha-sø, hvor vi indkvarterer os på den koloniariske Country Club Lodge. Efter frokost tager vi en sejltur på søen. Lake Naivasha er kendt som Rift Valleys berømte flodheste-sø. Langs den kenyanske del af Rift Valley ligger der en kæde på syv søer. Naivasha-søen er ganske særlig, da det er den ene af kun to ferskvandssøer i Rift Valley. Vandet er klart, og ikke overraskende er søen omgivet af landbrugsjord, som producerer store mængder grøntsager og blomster til ind- og udenlandske markeder. Søens fisk er fødegrundlag for et utal af fugle blandt andet hejrer, flodørne, fiskeørne, afrikanske bladhøns, rørhøns, pelikaner og skarver. Søen er et eldorado for fugleinteresserede, men den er også kendt for sine mange flodheste, som ofte ses både i søen og græssende i området, hvor vi bor.

Dag 7
Verdensberømte Masai Mara
Verdensberømte Masai Mara

Vi forlader den centrale del af Kenya og kører mod syd til verdensberømte Masai Mara. Masai Mara er Kenyas svar på Serengeti i Tanzania, og her er alle oplevelser mulige. Drømmer du om en ballonsafari, så er det her, du skal gøre det. Vi rammer Masai Mara efter ca. 4,5 times kørsel. Vi kører game drive undervejs til vores teltlodge Mara Ashnil, hvor vi er fremme til en sen frokost. Vi bor direkte med kig til Mara-floden fra vores restaurant eller fra pooldækket. Vi kører safari i Masai Mara igen om eftermiddagen. Det 1.510 km2 store reservat er ubestridt et af verdens mest vildtrige, og især den utrolige vandring af op imod 1,5 millioner gnuer og godt en halv million zebraer fra juli til oktober sætter en kraftig streg under reservatets status. Vi returnerer til vores lodge inden solnedgang og mødes til middag om aftenen.

Dag 8
Floderne Mara og Talek
Floderne Mara og Talek

Vi har en hel dag i Masai Mara, hvor vi både vil være ved Mara-floden og Talek-floden. Mara, der på masaiernes sprog betyder plettet, har et behageligt klima i omkring 1.500 meters højde. Maras landskaber veksler mellem floder, bølgende græssavanne, spredte skov- og buskområder - og mod vest en jordbund præget af tidligere tiders vulkanske aktivitet. I Masai Mara er der nærmest garanti for førsteklasses safarioplevelser uanset årstid. Måske tager vi en frokostpakke med, som vi nyder i skyggen af et akacietræ. Vi spiser i hvert fald en dejlig middag sammen, inden vi går til ro til lyden af dyrenes kalden, som høres tydeligt gennem vores teltdug.

Dag 9
Meget mere Masai Mara
Meget mere Masai Mara

Vi pakker sammen og forlader første del af Masai Mara for at udforske den vestlige del af nationalparken nær Tanzanias grænse. Vi kører til Mara Serena Lodge, som ligger smukt på et lille højdedrag med en fantastisk udsigt over Mara-floden og savannen. Vi kører safari undervejs og er fremme ved frokosttid. Vi indkvarterer os og nyder lodgens dejlige omgivelser og udsigt, inden vi bevæger os på safari igen om eftermiddagen. Bestanden af rovdyr er forrygende. Hyæner, løver, leoparder og geparder er rigt repræsenteret overalt - og ikke uden grund, for hvor der er mange byttedyr, er der mange rovdyr. Selv det sjældne sorte næsehorn ses jævnligt i områder med tæt buskads, og elefanter ses i større eller mindre flokke over hele Mara-reservatet. Naturscenariet her er anderledes, og kombinationen af de to områder giver et fantastisk helhedsindtryk af Masai Mara. Vi spiser middag og overnatter på den skønne lodge.

Dag 10
På udkig efter The Big Five
På udkig efter The Big Five

En hel dag i Masai Mara, hvor dyrene bestemmer retningen. Vi har forhåbentlig set alle medlemmer af The Big Five allerede, men hvis ikke bruger vi dagen i dag på at finde dem. Vi tager en frokostkurv med og nyder naturen i fulde drag.

Dag 11
Med fly over savannen til kysten
Med fly over savannen til kysten

Vi tager på den sidste morgen game drive, inden vi returnerer til vores lodge for frokost. Herfra kører vi til airstrip, hvorefter vi flyver over savannen med kurs direkte mod stranden og formidabel udsigt over de prægtige sletter. Vi flyver i 3.000-4.000 meters højde, og i klart vejr ser vi tydeligt Mt. Kilimanjaro. Ca. 2,5 timer efter vi har forladt savannen, ankommer vi i Mombasa på Kenyas kyst. Vi indkvarteres på det dejlige Voyager Beach Resort med All Incluisve for de kommende fire nætter.

Dag 12
Afslapning direkte ud til stranden
Afslapning direkte ud til stranden

Vi nyder stranden og hotellets dejlige faciliteter. Vi kommer ned i gear og sover måske længe for første gang i vores ferie.

Dag 13
Besøg i en kenyansk landsby
Besøg i en kenyansk landsby

Vi besøger i dag en autentisk kenyansk landsby i nærheden af Mombasa. Besøget giver indsigt og forståelse for, hvordan stammerne lever i små hytter. De kenyanske stammer har en helt speciel kultur. Beboerne viser deres helt særlige dans, og vi møder deres høvding og medicinmand, der har helt specielle evner. Et af højdepunkterne på turen er et besøg på den lokale skole. Her ser vi, hvordan børnene bliver uddannet til at klare hverdagen i landsbyen. En oplevelse, der tager dig med bag facaden og væk fra kystens lækre hoteller. Det er ganske unikt.

Dag 14
Sejltur med arabisk Dhow-båd
Sejltur med arabisk Dhow-båd

Vi nyder den sidste dag i Kenya og slutter vores tur af med manér. Vi samles til en afskedsmiddag på en arabisk Dhow-sejlbåd. Her får vi en fortryllende aften på et af de mange arabiske Dhow-sejlskibe, som tager os rundt i bugten omkring den nordlige del af Mombasa. Vi starter med at få en velkomst af personalet på skibet – med en lokal velkomstdrink. Vi nyder udsigten over Mombasa by, mens vi lige så stille lægger fra kajen, og solen går ned. Mens solen langsomt går ned, og stjernerne kommer frem på himlen, får vi serveret en lækker 4-retters menu. Du bestemmer selv, hvad du ønsker fra menukortet; der er blandt andet salat, supper, steak, hummer, skaldyr samt de retter, kokken vælger på dagen. Under hele middagen vil der være livemusik, som skaber en god stemning på skibet. Efter hovedretten er serveret, bliver kokkens showkøkken fjernet, og der er mulighed for at få sig en dans under stjernerne. Vi er tilbage ved kajen ca. kl. 22.30, hvorefter turen går tilbage til hotellet.

Dag 15
Afrejse fra Kenya og ankomst til Danmark
Afrejse fra Kenya og ankomst til Danmark

Der er transfer tidligt om morgenen til Moi International Airport for vores hjemrejse tilbage til Danmark via Nairobi og Amsterdam. Tak for denne gang - vi ses med garanti igen!

Dato og priser

 • Rejsende
 • Rejsende
 • Rejsende

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Fly København/Billund/Aalborg til Nairobi og retur fra Mombasa med KLM og Kenya Airways. Der er flyskifte i Amsterdam.
 • Alle kendte skatter og afgifter
 • Alle måltider og drikkevarer på flyet
 • Savannefly fra Masai Mara til Mombasa (NB 15 kg bagage er tilladt)
 • Claus Jensen som rejseleder
 • Garanti for vinduesplads i safaribilen
 • 1 overnatning i Nairobi med helpension
 • Safari i Nairobi National Park
 • 8 overnatninger på safari jf. program med helpension
 • 4 overnatninger på Voyager Beach Resort med All Inclusive
 • Al safarikørsel med engelsktalende chauffør
 • Alle entreer til safariparker og reservater
 • Bådsafari på Naivasha-søen
 • Landsbytur
 • Tamarind Dhow afskedsmiddag (drikkevarer er ikke inkluderet)

Dette er ikke inkluderet

 • Visum til Kenya USD 50
 • Ballonsafari i Masai Mara
 • Besøg i masailandsby i Masai Mara (ca. 20 USD)
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge (ca. kr. 50 pr. dag)
 • Eventuelle vaccinationer
 • Rejse- og afbestillingsforsikringer

Indkvartering på badeferien

Hotel Voyager Beach Resort

Hotel Voyager Beach er et 4-stjernet All Inclusive hotel beliggende direkte ud til Diani Beach.
Se hotellet her >

Rejseleder

Kenya-Claus
Destinationschef i Afrika

Vores destinationschef i Afrika. Fynbo, farvehandler og farverig fortæller, der har boet i Mombasa siden 1998. Som globetrotter og naturelsker har han erhvervet den viden og indsigt, der får ham til at arrangere spændende safarier og rundrejser i Afrika. Glæd dig til at møde ”Kenya-Claus”, der medrivende præsenterer sit andet hjemland.

PDF-PROGRAM

Del denne side via E-mail