Jubilæumssafari - Kenya-kysten og Zanzibar

0

Smag på ordene Kenya-kysten og Zanzibar – de smager eksotiske og fremkalder øjeblikkeligt billeder af palmestrande, store krydderiplantager og ikke mindst savannens vilde dyr. Det er lige præcis indbegrebet af vores helt særlige og unikke jubilæumssafari, der tager dig med til det bedste af Kenya-kysten og Zanzibar.

Vi starter jubilæumssafarien i Kenya, hvor vi bl.a. besøger det berømte safariområde Tsavo.

Her venter alverdens vilde dyr – lige fra de særlige røde elefanter til giraffer og forhåbentligt kongen over dem alle, løven.

Det bliver dage fyldt med spændende oplevelser.

På Zanzibar venter et stykke af paradis. Langstrakte strande og eksotiske omgivelser venter fra første sekund, men også et væld af spændende, historiske og naturskønne oplevelser – hvis du har lyst.

Rejs med på denne særlige jubilæumssafari, der tager dig med til to af verdens mest eksotiske rejsemål.

Rejsens højdepunkter
 • Safari i Tsavo i 4 dage med helpension
 • 4-stjernet hotel med helpension og enestående beliggenhed på Zanzibar - 5 overnatninger
 • Lækkert strandhotel med All Inclusive på Kenyakysten - 6 overnatninger
 • Garanti for vinduesplads i safaribilen
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Afsted til Kenya
Afsted til Kenya

Vi flyver med Turkish Airlines fra henholdsvis Billund eller København til Mombasa med et hurtigt flyskifte undervejs. Turkish Airlines er et af Europas bedste flyselskaber, og vi sætter os til rette og bliver serviceret på den dejlige tur sydpå mod Afrikas bedste safariland, Kenya.

Vi ankommer tidligt om morgen og kører til det valgte strandhotel. Vi har naturligvis vores værelse til rådighed ved ankomsten, så vi indlogerer os med det samme og får et par timers søvn, inden vi går på opdagelse i de skønne omgivelser. Vi har hele dagen til at slappe af, og du vælger selv, om du mest er til en forfriskende dukkert i poolen eller Det indiske Ocean – det er da et luksusvalg!

Dag 2-4
Nyd livet langs Kenya-kysten
Nyd livet langs Kenya-kysten

Voyager Beach Resort er et skønt og populært All Inclusive resort beliggende i den nordlige del af Nyali. Her er fremragende muligheder for at slappe af og deltage i spændende aktiviteter. De fantastiske strande kombineret med det vidunderlige hotel gør ferieoplevelsen ideel. Nyd livet på hotellet før vi tager på safari eller tag med på spændende udflugter. Her får du et indblik i en kultur, der har rødder i godt 2000 års handel og bosættelser, som til tider har budt på brutale herskere.

Vores rejseleder på Kenya-kysten tilbyder flere forskellige udflugtsmuligheder både til lands og til vands, mens du bor ved kysten.

Dag 5
Tid til safari
Tid til safari

I dag tager vi afsted mod Kenyas største nationalpark, Tsavo Øst. Den er kendt for sin røde jord, der giver de vilde dyr farve, især de ca. 15.000 elefanter. Ud over det rige dyreliv er stedet kendt fra John Henry Pattersons berømte bog ”Man-Eaters of Tsavo” med to menneskeædende løver fra sidst i 1800-tallet. Det er også her, vi finder byen Voi, hvorfra Karen Blixens elskede Dennis Finch Hatton fløj sin sidste tur. Vi sover på savannen, hvor selv natten hører under kategorien store oplevelser. At gå til ro, mens man kun kan høre dyrenes lyde er en fantastisk følelse af at være i ét med naturen. Vi overnatter på den dejlige lodge Ashnil Aruba, hvor dyrene kommer helt tæt på.

Dag 6-7
De vilde dyr i Tsavo
De vilde dyr i Tsavo

De næste dage er helliget dyrelivet i Tsavo Øst, hvor de mange dyr boltrer sig på i alt 11.747 kvadratkilometer. Vi tager på safari flere gange i løbet af dagene og kommer derved helt tæt på dyrenes døgnrytme. Vi oplever naturligvis den store elefantbestand, men også giraffer, små antiloper og forhåbentligt dyrenes konge, løven. Dag 7 bruger vi på en tur til Galana-floden, hvor vi besøger Lugard vandfaldene og Crocodile Point, hvor der, som navnet siger, er gode muligheder for at se krokodiller. Der bliver også rig mulighed for at se mange vilde dyr på vejen.

Vi overnatter begge nætter i Ashnil Aruba Lodge.

Dag 8
Den sidste safaridag
Den sidste safaridag

Efter en tidlig morgenmad kører vi ud på en sidste safarikørsel i dette fantastiske safariområde. På vej ud af området møder vi dog stadig flere af de fantastiske dyr. Vi forlader Tsavo Øst og kører videre mod Mombasa, hvor vi ankommer til frokost. Resten af dagen bliver der tid til koncentreret afslapning og en tiltrængt dukkert i Det Indiske Ocean. Der bliver masser af oplevelser at tale om!

Dag 9
Videre til Zanzibar
Videre til Zanzibar

Efter en meget tidlig morgenmad kører vi til lufthavnen ved Mombasa og flyver til den eksotiske ø, Zanzibar. Det er en ganske kort flyvetur, der tager os med ud over Det Indiske Ocean, og på turen kan vi ofte se de store koralrev, der omgiver øen.

Vi lander i Stone Town, der er øens hovedstad, og fortsætter turen videre nordpå. Her finder vi vores hotel, der ligger i skønne omgivelser ud til stranden tæt på en lille, lokal fiskerby. Der bliver altså rig mulighed for at tjekke ind i den lokale og rolige atmosfære. Vi bliver her de næste dage.

Zanzibar er perfekt til ren afslapning, men byder også på masser af eventyr. Besøg fx den historiske hovedstad eller skoven midt på øen, hvor den helt særlige abe – røde colobus – lever. Den findes kun her. Der er også rig mulighed for at tage ud med snorkel- eller dykkerudstyr – for selv under havets overflade er Zanzibar en helt særlig oplevelse. Vil du hellere blive over vand, kan du også sejle med på delfinsafari eller tage med til den del af øen, hvor krydderierne, som vi kun kender fra supermarkederne, gror.

Dag 10-13
Oplev det eksotiske Zanzibar
Oplev det eksotiske Zanzibar

De næste dage vælger du selv, hvordan du helst tilbringer. Nyd det afslappende ferieliv eller tag med til Stone Town eller på krydderitur. Begge ture er selvfølgelig med dansktalende rejseleder.


Byrundtur i Stone Town – muligt tilkøb dag 10. Pris: 300 pr. person
Tag med til Stone Town og en rejse tilbage til dengang, hvor arabiske sultaner regerede, orientalske handelsmænd blev rige på handel med krydderier, elfenben og ikke mindst slaver, og hvor europæiske opdagelsesrejsende tog på ekspeditioner ind i resten af Afrika. Stone Town er et pragteksemplar på den kulturelle indflydelse en by kan få - fra både den afrikanske, indiske, europæiske og arabiske kulturarv.

Vi oplever kulturen på tætteste hold, når vi besøger det lokale marked, som åbnede i 1904. Her er masser af farvestrålende, eksotiske frugter, friske fisk og ikke mindst en masse spændende krydderier. Herfra besøger vi den anglikanske kirke, som gemmer på en både grusom og eventyrlysten historie. Kirken blev bygget i 1873 omkring det lokale slavemarked. Selve kirken rummer en masse spændende historie: det er bl.a. her, Doktor Livingstone fik sin sidste nadver, inden han tog ind i Afrika for at finde Nilens udspring. Fra kirken går vi gennem de charmerende, smalle gader og oplever hverdagslivet. Mange områder har ikke ændret sig de sidste 100 år, bl.a. er byen kendt for de smukke, velbevarede swahilidøre. Vi besøger også Sultanens Palads fra 1890. Paladset blev bygget til at huse sultanens familie, og er i dag et museum, der fortæller øens historie. Vi besøger African House, den gamle engelske klub, og tager en dejlig gåtur omkring den berømte Forodhani Park, der ligger ud til Det Indiske Ocean. Vi ser også The Old Fort, som er bygget af araberne for at forsvare sig mod portugiserne, inden vi kører tilbage til vores hotel.

Eksotiske krydderier og aber – muligt tilkøb dag 12. Pris: 550 pr. person
Vi tager på en heldagstur og kører ind midt på øen, hvor vi besøger en af øens store krydderiplantager. Her ser vi, hvordan de forskellige, spændende og eksotiske krydderier gror, før de ender hjemme på vores køkkenbord. Vi hører også historien bag, at krydderierne dyrkes netop her, og hvorfor Zanzibar er kendt som krydderiøen. Vi smager naturligvis også på sagerne.

Herfra fortsætter vi til de persiske bade, som blev bygget af sultanen til sin kone, og vi kører til Dr. Livingstones hus, hvor han boede i 1860, inden han tog ind i det mørke Afrika. Vi forlader historien og tager ind i Jozani-skoven, hvor vi skal på en dejlig vandretur. Her hilser vi forhåbentligt på den røde Colobusabe og den blå Diademabe. Den røde Colobusabe findes kun på Zanzibar, og er den mest sjældne art på planeten. Vi oplever forskellige vegetation som bush, græs og mangrove, samt et rigt fugle- og dyreliv. Efter en dejlig dag med både historie, smagsprøver, natur og dyreoplevelser kører vi retur mod vores hotel.

Dag 14
Farvel Zanzibar
Farvel Zanzibar

I dag sætter vi kursen tilbage til Kenya-kysten efter vores spændende eventyr på Zanzibar. Her nyder vi de sidste dage af vores vidunderlige ferie. 

Dag 15
Nyd livet ved Kenyas kyst
Nyd livet ved Kenyas kyst

I dag kan du slappe helt af og lade alle oplevelserne falde på plads. Efter så mange oplevelsesrige dage, er der i dag dømt ren afslapning på hotellet, ved poolen eller stranden.

Dag 16
Hjem til Danmark
Hjem til Danmark

Tidlig morgen kører vi til lufthavnen, hvorfor vi flyver hjem til Danmark med Turkish Airlines. Vi siger farvel til Kenya, men for mange helt sikkert også på gensyn. For Kenya er ubeskrivelig!

Udflugter (mod tilkøb)

Byrundtur i Stone Town

Tag med til Stone Town og en rejse tilbage til dengang, hvor arabiske sultaner regerede, orientalske handelsmænd blev rige på handel med krydderier, elfenben og ikke mindst slaver, og hvor europæiske opdagelsesrejsende tog på ekspeditioner ind i resten af Afrika. Stone Town er et pragteksemplar på den kulturelle indflydelse en by kan få - fra både den afrikanske, indiske, europæiske og arabiske kulturarv.

Vi oplever kulturen på tætteste hold, når vi besøger det lokale marked, som åbnede i 1904. Her er masser af farvestrålende, eksotiske frugter, friske fisk og ikke mindst en masse spændende krydderier. Herfra besøger vi den anglikanske kirke, som gemmer på en både grusom og eventyrlysten historie. Kirken blev bygget i 1873 omkring det lokale slavemarked. Selve kirken rummer en masse spændende historie: det er bl.a. her, Doktor Livingstone fik sin sidste nadver, inden han tog ind i Afrika for at finde Nilens udspring. Fra kirken går vi gennem de charmerende, smalle gader og oplever hverdagslivet. Mange områder har ikke ændret sig de sidste 100 år, bl.a. er byen kendt for de smukke, velbevarede swahilidøre. Vi besøger også Sultanens Palads fra 1890. Paladset blev bygget til at huse sultanens familie, og er i dag et museum, der fortæller øens historie. Vi besøger African House, den gamle engelske klub, og tager en dejlig gåtur omkring den berømte Forodhani Park, der ligger ud til Det Indiske Ocean. Vi ser også The Old Fort, som er bygget af araberne for at forsvare sig mod portugiserne, inden vi kører tilbage til vores hotel.


Pris pr. person kr. 300.
Gennemføres ved minimum 10 deltagere.

Eksotiske krydderier og aber

Vi tager på en heldagstur og kører ind midt på øen, hvor vi besøger en af øens store krydderiplantager. Her ser vi, hvordan de forskellige, spændende og eksotiske krydderier gror, før de ender hjemme på vores køkkenbord. Vi hører også historien bag, at krydderierne dyrkes netop her, og hvorfor Zanzibar er kendt som krydderiøen. Vi smager naturligvis også på sagerne.

Herfra fortsætter vi til de persiske bade, som blev bygget af sultanen til sin kone, og vi kører til Dr. Livingstones hus, hvor han boede i 1860, inden han tog ind i det mørke Afrika. Vi forlader historien og tager ind i Jozani-skoven, hvor vi skal på en dejlig vandretur. Her hilser vi forhåbentligt på den røde Colobusabe og den blå Diademabe. Den røde Colobusabe findes kun på Zanzibar, og er den mest sjældne art på planeten. Vi oplever forskellige vegetation som bush, græs og mangrove, samt et rigt fugle- og dyreliv. Efter en dejlig dag med både historie, smagsprøver, natur og dyreoplevelser kører vi retur mod vores hotel.

Pris pr. person kr. 550
Gennemføres ved minimum 10 deltagere

Dato og priser

Beklager, vi kunne desværre ikke finde nogen rejser på den valgte dato.

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Fly fra København eller Billund til Mombasa med Turkish Airlines (flyskifte undervejs)
 • Fly Mombasa/Zanzibar t/r
 • Alle kendte skatter og afgifter
 • Garanti for vinduesplads i safaribilen
 • Total seks overnatninger på Kenya Kysten, Voyager Beach Resort med All Inclusive
 • Fire dage på safari i Tsavo inkl. helpension
 • Fem overnatninger på Double Tree by Hilton i Nungwi på Zanzibar med helpension. Mulighed for tilkøb af All Inclusive.
 • Al safarikørsel med dansktalende rejseleder og lokal chauffør
 • Alle entreer til safariparker og reservater
 • Alle transfer mellem lufthavne og hoteller i både Kenya og på Zanzibar

Dette er ikke inkluderet

 • Visum til Kenya USD 50,- fås ved indrejse
 • Visum til Tanzania (Zanzibar) USD 50,- fås ved indrejse
 • Drikkepenge ca. kr. 50 pr. safaridag
 • Eventuelle vaccinationer
 • Øvrige udflugter, som ikke er nævnt
 • Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere
 • Mulighed for tilkøb hjemmefra er udflugt til Stone Town og Krydderi/abeskoven. Prisen er inkl. transfer og udflugterne gennemføres ved minimum 10 deltagere

PDF-program

Del denne side via E-mail