Solferie
Rundrejser
Safari
Golf
Rundreise El Gran Cubano med Solia

Den Store Cuba-rundrejse

0

Oplev det ægte Cuba, før det er for sent! Den Store Cuba-rundrejse tager jer med til store amerikanerbiler, cigarer, en gribende historie og tropiske strande.

For Cuba er stadig autentisk, og livet går sin gang. Vi kommer tæt på den cubanske hverdag, hovedstaden Havana og den ubeskrivelige natur i Viñales-dalen. Rejsen tager os også med til Fidel Castros fødeby, flere seværdigheder på UNESCOs verdensarvsliste og charmerende byer. Vi oplever Cuba, når det er allermest autentisk og bedst.

Vi slutter rundrejsen af i Varadero, hvor de kilometerlange og hvide sandstrande strækker sig langs det azurblå hav. Den perfekte afslutning på rundrejsens mange oplevelser, der både byder på det ægte Cuba og nogle af landets allerstørste attraktioner! 

Rejsens højdepunkter
 • Entre til de største seværdigheder
 • Dansk rejseleder på Cuba
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Afrejse til Cuba
Afrejse til Cuba

I dag går vi om bord på flyet til Cuba og Den Store Cuba-rundrejse kan begynde. Vi flyver på tværs af Atlanten og lander i hovedstaden, Havana. Her møder vi Bravo Tours’ dansktalende rejseleder, der tager os med på hotellet – og er klar til at vise os alle Cubas herligheder. Vi checker ind på vores hotel og bruger resten af dagen på at slappe af eller nyde Cuba på egen hånd – så vi er klar til de næste mange dage, der bliver fyldt med eventyr.

Dag 2
Cubas hovedstad, Havana
Cubas hovedstad, Havana

Glæd dig til en dag i Cubas eventyrlige hovedstad, Havana. Vi tager på byrundtur, oplever de små og smalle gader og mange yndefulde pladser. Vi besøger bl.a. Plaza de las Armas. Efter frokost besøger vi også regeringsbygningen, Capitilo, havnepromenaden Malecon og revolutionspladsen, hvor Fidel Castro holdt sin berømte og berygtede tale. Middagen nyder vi på hotellet. Der er mulighed for at nyde aftenen på egen hånd, men du kan også tilkøbe det fantastiske Tropicana-show – cabaret’en, der siden 1939 har været verdenskendt. Amerikanernes storhedstid i Cuba kommer pludseligt tæt på med de letpåklædte kvinders svingende hofter i farverige kostumer til cubanske rytmer. Dygtige akrobater, store sangstemmer og lækker cubansk rom glider hurtigt sammen til en uforglemmelig aften.

Dag 3
Pinar del Rio og Viñales-dalen
Pinar del Rio og Viñales-dalen

Efter en god, cubansk morgenmad sætter bussen vejen vestpå, og vi begiver os til provinsen Pinar del Rio. Området er kendt for sine tobaksplantager og for at fremstille nogle af verdens bedste cigarer. Her besøger vi enten en cigarfabrik eller en tobaksplantage, hvor vi får et godt indblik i den ædle kunst at fremstille den perfekte cigar. Vi fortsætter vores færd i den naturskønne Viñales-dal, der figurerer på UNESCOs verdensarvliste grundet sit kuperede landskab fyldt med flora og fauna. Vi oplever det store klippemaleri Mural de la Prehistória, som blev fremstillet i 1960’erne på foranledning af Fidel Castro for at vise det socialistiske menneskes tilsynekomst fra urtiden. Efter frokost lægger vi vejen forbi grotten Cueva del Indio (”Indianerhulen”), hvor indianere begravede deres døde og gemte sig for den spanske overmagt. Vi tager på en lille sejltur i grotten, der ifølge sagnet giver mulighed for at opnå evig lykke. Dagen bliver kun bedre med den fantastiske udsigt over hele Viñales-dalen, der bestemt indeholder noget af Cubas mest fortryllende natur.Vi nyder aftensmaden i Havanas hyggelige gader. 

Dag 4
På vej til Holguín
På vej til Holguín

I dag forlader vi hovedstaden og flyver videre til Holguín, der er Fidel Castros fødeby og Cubas fjerdestørste by med 230.000 indbyggere. Det bjergrige område blev kaldt for verdens smukkeste sted af Christoffer Columbus, da han første gang kom til Cuba den 28. oktober 1492. Vi tager på byrundtur i Holguín, og i løbet af dagen skal vi blandt andet opleve vartegnet La Loma de la Cruz (Højen med korset). Vi nyder en god frokost i byen, og senere på dagen checker vi ind på vores hotel. 

Dag 5
Det caribiske Cuba
Det caribiske Cuba

Efter morgenmaden gør vi os klar til nye eventyr og sætter kursen mod det caribiske Cuba, Santiago de Cuba. Byen ligger på Cubas sydøstlige side. Vi finder de gode sko og kameraet frem og gør os klar til en oplevelsesrig dag. Vi tager på byrundtur i Santiago de Cuba og områderne omkring. Byen blev grundlagt i 1515 og er i dag Cubas næststørste by med 430.000 indbyggere. Santiago de Cuba har spillet en afgørende rolle i udviklingen af cubansk litteratur, musik, arkitektur og politik.

Vi besøger en af byens mest berømte vartegn, Castillo el Morro. Det tog mere end 62 år at bygge borgen, som i dag er en del af UNESCO’s verdensarvsliste. Vi gør også et stop ved den berømte kirkegård ”St. Infigenia”, hvor de fleste kendte cubanere ligger begravet. Uden for byen besøger vi desuden El Cobre Sanctuary. Det er et helligt valfartssted omkring 20 km nordvest for Santiago de Cuba, og basilikaen ærer en smuk gudinde for kærlighed og dans – og stedet har i øvrigt været en kendt kobbermine med produktion helt frem til år 2000.

Dag 6
Santiago på egen hånd
Santiago på egen hånd

Nyd en god morgenmad på hotellet og brug dagen præcis, som du har lyst. I kan se lige det, I har lyst i Santiago. Vores dansktalende rejseleder kommer selvfølgelig gerne med en række gode råd til, hvad vi kan lave.

Dag 7
Camagüey
Camagüey

Vi fortsætter køreturen gennem det spændende landskab til den charmerende by Camagüey, der med omkring 300.000 indbyggere er Cubas tredjestørste. Hele den gamle bydel er en nydelse med smalle, krogede gader, der snor sig op fra floden. Det siges, at den særlige gadeplanlægning skulle føre piraterne på vildspor. Vi tager på sightseeing i den smukke by og oplever nogle af de vigtigste kulturelle og historiske steder i byen, såsom Plaza de Revolución. Her står Ignacio Agramontes-statuen – han betragtes som en af de vigtigste personer på Cuba. Byen har også hele 15 kirker, ligesom at byens symbol er lerkrukker – så dem kommer vi med garanti også forbi. 

Dag 8
Sancti Spiritus og Trinidad
Sancti Spiritus og Trinidad

Byd endnu en cubansk dag velkommen. Efter morgenmaden er der afgang mod Sancti Spiritus, som er hovedstad i provinsen af samme navn. Byen med 87.388 cubanske sjæle har ført en omtumlet tilværelse. Spændende kirker, museer og monumenter er bevaret i fantastisk kolonial arkitektur, og bl.a. dem kigger vi nærmere på, når vi tager på en lille byrundtur. Vi spiser frokost i Sancti Spiritus, inden vi kører videre til en af Cubas mest kendte og charmerende byer, Trinidad. På vejen besøger vi Valle de los Ingenios – sukkermøllernes dal – der er særligt kendte for sin sukkerproduktion, som slaver holdt kørende i 1700-1800 tallet. Vi ser ruinerne fra dengang og sukkerplantagen Managa Iznaga. 

Dag 9
Byrundtur i Trinidad
Byrundtur i Trinidad

I dag nyder vi alle Trinidads fortræffeligheder.

Trinidad by er optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv og er som et levende museum. Den blev grundlagt i 1514 af den spanske opdagelsesrejsende Diego Velázquez for at hædre den hellige treenighed – og byen lå godt her tæt ved Det Caribiske Hav og udmundingen af floden Río Arimao. Velázquez gjorde indianerne til slaver, men de døde hurtigt, hvorfor importen af sorte slaver fra Afrika begyndte. Vi besøger et museum, der giver indtryk af, hvordan de velhavende plantageejere levede i gamle dage. Derefter tager vi et velfortjent hvil på den lokale bar La Canchanchara, hvor det er muligt at nyde den lokale rom tilsat honning og ledsaget af toner fra levende musik.

Om eftermiddagen bliver der tid på egen hånd til fx et strandbesøg eller ren afslapning med en god bog. Om aftenen snører vi danseskoene og besøger Trinidads berømte Casa de la Trova, hvor cubanske salsarytmer bliver udnyttet af svingende hofter på byens centrale plads. (Frivilligt, da det koster lidt penge, 25 kr. i 2016).

Dag 10
På vej til Cienfuegos
På vej til Cienfuegos

I dag sætter vi kursen mod Cienfuegos, der er Cubas måske mest moderne og reneste by. Byen blev grundlagt i 1818, da franske indvandrere ankom til byen. Med den flotte gågade, 1800-tals teateret Tomas Terry og det flotte rådhus står byen som endnu en stor kontrast til mange af de andre steder, vi har besøgt under rundrejsen. Vi går en tur i den flotte i by, hvor vi også overnatter. 

Dag 11
Santa Clara og fantastisk badeferie i Varadero
Santa Clara og fantastisk badeferie i Varadero

Inden rundrejsen slutter med en fantastisk badeferie i Varadero, har vi en ting på programmet, nemlig Santa Clara. Byen er særlig kendt for den berømte oprørsleder Ernesto ”Che” Guevara. Det var nemlig i Santa Clara, han var med til at fæstne sejren for Fidel Castros revolution i 1958. I dag ligger Che Guevara begravet i et stemningsfuldt mausoleum i Santa Clara, hvor vi også finder både hans museum og monument. Vi nyder en god frokost, går en tur i Vidal-parken, hvor revolutionshelten, Leoncio Vidal, blev dræbt, inden vi fortsætter mod Varadero – et ægte ferieparadis. 36 kilometer med kridhvide sandstrande, der både ligner og føles som det fineste sukker – og så er de endda nogle af verdens bedste! Udenfor byen – der emmer af cubanske indtryk, restauranter og caféer – ligger de flotte hoteller som perler på en snor. Her bliver I modtaget med et smil.

Dag 12-13
Ren afslapning i Varadero
Ren afslapning i Varadero

Nyd livet i Varadero – her finder I de ideelle betingelser for at slappe af og koble helt ud efter nogle fantastiske oplevelser. I vil helt sikkert elske Varadero og ikke mindst jeres ophold med All Inclusive.  

Ferieparadiset Varadero ligger på den smalle Hicacos-halvø. Her byggede Al Capone, gangsterkongen over dem alle, engang sit sommerhus. Han syntes, det var det perfekte sted til afslapning og afkobling – men stadig med liv og salsarytmer indenfor rækkevide. I dag er sommerhuset en skøn restaurant, der ligger side om side med barer, cubanske rytmer og spændende oplevelser. Varadero er den perfekte afslutning på dit cubanske eventyr. 

Dag 14-15
Hjemrejse
Hjemrejse

Efter en ferie fyldt med oplevelser, indtryk, historie og afslapning, sætter vi igen kursen hjem mod Danmark. Flyet letter fra Cuba, og efter en behagelig flyvetur lander vi næste morgen i Danmark.

Datoer og priser

Beklager, vi kunne desværre ikke finde nogen rejser på den valgte dato.

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Flyrejse til Cuba tur/retur
 • Mad om bord på flyet
 • Rundrejse ifølge det beskrevne program
 • Fuldpension på rundrejse
 • Byrundtur i Havana
 • Besøg i Pinar del Rio
 • Besøg på cigarfabrik eller tobakplantage
 • Besøg i Viñales-dalen
 • Besøg i indianergrotten Cueva del Indio
 • Sejltur i grotten
 • Byrundtur i Santiago de Cuba
 • Besøg på fortet El Morro
 • Byrundtur i Holguín
 • Byrundtur i Camaguey
 • Besøg i Sanctí Spiritus og Trinidad
 • Besøg på museum i Trinidad
 • Besøg på den lokale bar La Canchachara
 • Besøg i Santa Clara
 • Besøg i Cienfuegos
 • Alle kendte skatter og afgifter
 • Dansk rejseleder på Cuba
 • Hotelophold i Varadero med All Inclusive

Dette er ikke inkluderet

 • Afbestillingsforsikring kr. 595
 • Årsrejseforsikring kr. 675
 • Drikkevarer til maden
 • Visum kr. 300.
 • Drikkepenge
 • Eneværelsestillæg
 • Prisen for at få tilsendt billet med post (pr. mail uden beregning)
 • Evt. olietillæg

Hovedstad: Havana Valuta: Cubansk peso Tidsforskel: -5 Sprog: Spansk Befolkningstal: Ca. 11,2 mio.
Gennemsnitstemperatur
26° januar
26° februar
28° marts
29° april
30° maj
31° juni
32° juli
32° august
31° september
30° oktober
28° november
27° december

Del denne side via E-mail