Alle rejsemål
Storby
Rundrejser
Safari
Golf

Jordans historiske vingesus

0

Nogle rejser er mere magiske end andre – en rundrejse i Jordan er én af de rejser. Det er en rundrejse fyldt med oplevelser, du med garanti aldrig glemmer. En af de uforglemmelige oplevelser møder os ved skatkammeret i Petra, når vi efter en gåtur gennem smalle stier, bliver mødt af et af de smukkeste syn i verden!

Jordan er mangfoldighedens land – og på vores rejse ser vi både landskaber fra Indiana Jones, bjerget hvor Moses efter sigende ligger begravet, og vi bliver vægtløse i Det Døde Hav. Glæd dig også til en af de flotteste ørkener, når vi tager på jeepsafari og ser solen gå ned, mens vi går til ro i vores beduin camp – det er som 1001-nats drøm.

På hele rundrejsen tjekker vi løbende ind på femstjernede hoteller. Det fuldender dagens oplevelser, når vi sammen spiser middag i de fantastiske omgivelser.

Der er selvfølgelig dansktalende rejseleder med på hele rundrejsen!

 

Rejsens højdepunkter
 • Petra
 • Det Døde Hav
 • Ørkensafari i Wadi Rum-ørkenen
 • Overnatning på femstjernede hoteller og en nat i beduin-camp
 • Afslapning ved Det Røde Hav
 • Dansktalende rundrejseleder
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Afsted på eventyr
Afsted på eventyr

Fulde af forventninger og eventlyst sætter vi kursen direkte mod Jordan. Vi lander i Jordan, hvor vi møder vores dansktalende rejseleder, der kører os direkte til et af rundrejsens højdepunkter, Det Døde Hav. Når vi er fremme, er der mulighed for at få lidt at spise, inden vi går til ro. For i morgen starter alle rundrejsens spændende oplevelser!

Dag 2
Vægtløs ved Det Døde Hav eller oplev Jerusalem
Vægtløs ved Det Døde Hav eller oplev Jerusalem

I dag har du to muligheder: Du kan enten nyde livet ved Det Døde Hav, eller du kan tilkøbe en tur til Jerusalem.

Bliver du ved Det Døde Hav, bliver dagen flydende! Det saltholdige vand er nemlig en sjov og anderledes oplevelse.

Man kan ikke sige Jordan uden at nævne Det Døde Hav. Søen ligger 415 meter under havets overflade, og det saltholdige vand gør, at man er vægtløs fra start til slut – ja, faktisk er det umuligt at svømme, fordi man ikke kan komme under overfladen.

Ved Det Døde Hav tilbringer vi dagen, som vi har lyst. Der bliver masser af tid til at bade, sole og slappe af i den rækkefølge, man selv har lyst. Prøv også en dejlig massage eller bliv yngre med det mineralholdige mudder fra bunden af Det Døde Hav. Slap ny, flyd rundt og nyd livet – lige præcis sådan er det bedst at nyde en fridag ved Det Døde Hav.

Dagen er på egen hånd ved Det Døde Hav - med mindre du tilkøber udflugten til Jerusalem.

Muligt tilkøb: Oplev Jerusalem
Jerusalem er en imponerende oplevelse, og selvom vi opholder os i Jordan, så ligger Israel og den spændende by meget tæt på. Ta’ med og kom tæt på historiens vingesus.

Vi kører fra Jordan til den israelske grænse, hvor vi skifter bus og får visum. Herfra kører vi til Jerusalem, hvor vi oplever de mange must-sees, som byen byder på. Vi starter ved oliebjerget, der ligger øst for den gamle by. Det var her, Jesus efter sigende steg til himmels. Det er også her, vi kan se, hvordan byen er delt i fire; en jødisk, en muslimsk, en armensk og en kristen del. For foden af bjerget besøger vi Getsemanes have, hvor Judas gav Jesus det berømte kys.

Vi besøger også Mount Zion, der er kendt som stedet, hvor disciplene spiste den sidste nadver. Vi fortsætter til Dormition-klosteret, hvor Jomfru Maria begyndte sin evige søvn, inden vi tager til den gamle bydel og den verdensberømte grædemur. Det er uden sammenligning jødernes helligste sted. Vi skal også se klippehelligdommen, der er muslimernes helligdom, ligesom vi går et stykke af Via Dolorosa, som Jesus gik til sin korsfæstelse.

Efter en god frokost skal vi selvfølgelig også besøge kirken i Betlehem, hvor Jesus blev født, inden vi kører tilbage til Jordan, hvor vi stadig kan nå en tur i Det Døde Hav.

OBS! Udflugten til Jerusalem er ikke inkluderet i rundrejsen, men kan tilkøbes inden afrejse.
Alle entreer, transport, dansktalende rejseleder er inkluderet, mens visum til Israel (ca. 50 usd) og grænseskat til Jordan (ca. 15 usd) samt drikkevarer og drikkepenge er ikke inkluderet. Visum købes direkte ved grænsen.

Dag 3
Det Døde Hav, Moses og templeridder
Det Døde Hav, Moses og templeridder

Vi nyder morgen ved Det Døde Hav, inden vi forsætter vores eventyrlige rejse.

Det første stop gør vi på Mount Nebo, der er et af de allerhelligste steder ifølge det gamle testamente. Vi besøger den lille kirke til minde om Moses og det punkt, hvor Moses stod da han så det hellige land for først gang.

Fra Mount Nebo kører vi ganske kort til Madaba, der er berømte for sine mosaikker. I St. George-katedralen ser vi bl.a. det berømte mosaikgulv med Madaba-kortet fra det 6. århundrede efter Kristus. En kort bustur tager os med til Nebo-bjerget (817 meter over havet), hvor Moses efter sigende ligger begravet. Fra toppen kan vi se til Jerichos på Vestbredden, og er det klart, kan vi også se helt til Jerusalem.

Vi forsætter vi kursen mod syd. Vi kører gennem fjelde- og ørkenlandskaber og ankommer til den fjerntliggende, men majestætiske korsridderborg Shobak. Når først vi ankommer, er vi ikke i tvivl, for borgen dominerer landskabet og beriger besøgende med en betagende udsigt. Borgen er også kendt som Mont Real eller Mons Regalis, der betyder det royale bjerg. Borgen blev bygget af Kong Baldwin I i 1115. Dengang havde borgen tre ringmure, og det forsvarede den i mange tilfælde, lige indtil Saladins styrker gjorde indtog i 1189.

Vi fortsætter rejsen til Petra, hvor vi overnatter. Busturen tager ca. en time.

Dag 4
Petra – et ægte vidunder
Petra – et ægte vidunder

I dag venter en af rundrejsens højdepunkter, når vi starter dagen med at besøge et af verdens vidundere, nemlig Petra. Dette besøg er en oplevelse for livet. I århundrede levede byen sit eget liv uden omverdens kendskab, og først i 1812 opdagede den schweiziske opdagelsesrejsende Jean Louis Burckhardt det hele. Måske genkender du byen fra Indiana Jones - flere scener fra filmen ”Det sidste korstog” er nemlig indspillet her.

Petra havde uden tvivl sin storhedstid fra ca. år 400 f.Kr. til ca. år 300 e.Kr. Den ligger i en smal dal omgivet af sandstensklipper, og adgangen til byen går gennem den to kilometer lange Siq-kløft. På vejen der til opdager vi, hvordan byen har kunne leve sit helt eget liv i adskillige år – for kløften bliver smallere og smallere og dybere og dybere. Til sidst ankommer vi til skatkammeret, Al Khazneh. Navnet giver rigtig god mening, når vi ser de berømte facader og huler, der er hugget direkte i klipperne. Ved indgangen til Petra venter der flere heste på os, der kan tage os med et stykke ud af kløften.

Efter besøget kører vi mod Aqaba, hvor vi overnatter.

Dag 5-6
Nyd livet i Aqaba og Det Røde Hav
Nyd livet i Aqaba og Det Røde Hav

I Aqaba bliver vi budt velkommen til ”Jordans vindue ved havet”. Her møder vi feriebyen ved Rødehavet, der venter på os med herlige sandstrande og koralrev, der er blandt de fineste i hele området.

De næste dage nyder vi på egen hånd, så du kan gøre præcis, hvad du har lyst til. Slap af, udforsk byen eller tag fx med på en dagstur på Det Røde Hav. Det er også oplagt at dykke eller snorkle – for vi befinder også et perfekt sted til denne aktivitet.

Kort sagt; nyd livet Aqaba!

Dag 7
Smukkere end smukt i Wadi Rum-ørkenen
Smukkere end smukt i Wadi Rum-ørkenen

Det er ikke uden grund, at mange omtaler Wadi Rum-ørkenen i Jordan som ”verdens smukkeste”. I dag ser vi det med egne øjne, når vi kører afsted mod ørkenen over middag – og når vi ankommer, forstår vi, hvorfor ørkenen er på UNESCOs liste. Mange af os kender især området fra filmklassikeren ”Lawrence og Arabia”, hvor Peter O’Toole spillede officeren T.E. Lawrence, der ledte beduinernes kamp mod tyrkerne. Store dele af filmen blev indspillet netop her.

Vi forlader Aqaba over middag og skifter til jeeps – det perfekte køretøj, når vi tager på eventyr i ørkenlandskabet. Undervejs gør vi et stop ved de gæstfrie beduiner, der både inviterer på te og viser os, hvor de bor. Beduinerne lever som semi-nomader og holder både kameler, får og geder.

Om aftenen går vi til ro – midt i ørkenen. Vi tjekker ind i en beduin-camp, og det skaber den helt rette stemning til en aften midt i Wadi Rum. Vi spiser en god middag og nyder selvfølgelig den spektakulære solnedgang over ørkenen.

Dag 8
Byrundtur i hovedstaden og hjem igen
Byrundtur i hovedstaden og hjem igen

Vi forlader ørkenen og tager på det sidste eventyr i Jordan, når vi besøger Jordans hovedstad, Amman. Her starter dagens oplevelser ved byens borghøj, der rummer årtusinder år gamle ruiner fra forskellige kulturer bl.a. romere og det tidlige Islam. Vi fortsætter byrundturen til det arkæologiske museum, der huser en flot samling af oldtidsfund fra det 15. århundrede. Vi tager også forbi det gigantiske, romerske teater fra det 2. århundrede, der har plads til 6.000 gæster, og i dag huser forskellige, kulturelle begivenheder. På folkemuseet ved siden af ser vi nærmere på de traditionelle klædedragter, musikinstrumenter, møbler og kunsthåndværk.

Efter en begivenhedsrig sætter vi kursen mod lufthavnen og flyver hjem til Danmark.

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Fly t/r København – Aqaba
 • 6 nætter på femstjernede Mövenpick hoteller el. lign
 • 1 nat i beduin camp
 • Transport i egen bus på hele rundrejsen
 • Halvpension på rundrejsen
 • Indgang til alle seværdigheder iflg. program
 • To timers jeeptur i ørkenområdet Wadi Rum
 • Besøg ved Shobak – korsridderborgen
 • Rundvisning ved Petra
 • Byrundtur i hovedstaden, Amman
 • Heldagsudflugt ved Det Døde Hav
 • Udflugt til Nebo-bjerget
 • 2 dage – 3 nætter – i Aqaba ved Det Røde Hav
 • Visum
 • Dansktalende rundrejseleder
 • Alle kendte skatter og afgifter

Dette er ikke inkluderet

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Tillæg for eneværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Frokost alle dage
 • Andre måltider end nævnt i program
 • Transport med hest og hestevogn i Petra
 • Udflugten til Jerusalem er ikke inkluderet i rundrejsen, men kan tilkøbes inden afrejse - Pris kr. 1.199 pr. person.

Dato og priser

Beklager, vi kunne desværre ikke finde nogen rejser på den valgte dato.

PDF-program

Del denne side via E-mail