Jordans historiske vingesus

0

Nogle rejser er mere magiske end andre – en rundrejse i Jordan er én af de rejser. Det er en rundrejse fyldt med oplevelser, du med garanti aldrig glemmer. En af de uforglemmelige oplevelser møder os ved skatkammeret i Petra, når vi efter en gåtur gennem smalle stier bliver mødt af et af de smukkeste syn i verden!

Jordan er mangfoldighedens land – og på vores rejse ser vi både landskaber fra Indiana Jones, bjerget hvor Moses efter sigende ligger begravet, og vi bliver vægtløse i Det Døde Hav. Glæd dig også til en af de flotteste ørkener, når vi tager på jeepsafari i Wadi Rums endeløse sanddyner. Når mørket sænker sig over ørkenen, går vi til ro i vores beduincamp – det er som 1001-nats drøm.

På hele rundrejsen tjekker vi løbende ind på gode mellemklasse hoteller med god beliggenhed, og vi nyder hver dag både morgen- og aftensmad sammen. Det skaber de perfekte rammer om din rundrejse.


Rundrejsen køres med dansktalende rejseleder, men der kan være svenske gæster med på rundrejsen. 

Rejsens højdepunkter
 • Oldtidsbyen Petra – på UNESCOs verdensarvsliste
 • Vægtløs ved Det Døde Hav
 • Det farvestrålende Røde Hav
 • Mulighed for tilkøb af udflugt til Jerusalem
 • Halvpension
 • Overnatning i Wadi Rum ørkenens fortryllende måneskær
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Afsted på eventyr
Afsted på eventyr

Fulde af forventninger og eventlyst sætter vi kursen direkte mod Jordan. Vi lander i lufthavnen i Amman, hvor vi møder vores dansktalende rejseleder, der kører os direkte til vores hotel, der ligger i Jordans hovedstad, Amman. Når vi er fremme, går vi til i ro, for i morgen starter alle rundrejsens spændende oplevelser.

Vi overnatter i Amman på Mena Tyche Hotel.

Dag 2
Ruinbyen i Jerash og kurs mod Det Døde Hav
Ruinbyen i Jerash og kurs mod Det Døde Hav

Efter en dejlig morgenmad begynder vi vores rejse rundt i Jordan. Vi sætter kursen mod Jerash, der i dag anses for at være den bedst bevarede romerske provinsby uden for Italien. Når vi går langs hovedgaden med de enorme søjler, er det som at være på en rejse tilbage i tiden. Det er et mageløst syn. Vi ser både nærmere på Hippodromen, der er en gammel væddeløbsbane, der i sin tid havde plads til over 15.000 tilskuere. Vi ser også nærmere på det gamle teater og byens gamle bade. Selv om det hele er ruiner, er det let at forestille sig, hvordan livet var i det 1. århundrede e.Kr., hvor byen var en af de rigeste i det romerske imperium.

Efter et væld af indtryk sætter vi kursen mod Det Døde Hav, hvor vi ankommer om eftermiddagen. Her bor vi de næste to dage. Resten af dagen har du mulighed for at slappe af og teste, om man virkelig bliver vægtløs ved Det Døde Hav.

Vi overnatter på Dead Sea Ramada.

Dag 3
Vægtløs ved Det Døde Hav eller oplev Jerusalem
Vægtløs ved Det Døde Hav eller oplev Jerusalem

I dag har du to muligheder: Du kan enten nyde livet ved Det Døde Hav, eller du kan tilkøbe en tur til Jerusalem.

Bliver du ved Det Døde Hav, bliver dagen flydende! Det saltholdige vand er nemlig en sjov og anderledes oplevelse.

Man kan ikke sige Jordan uden at nævne Det Døde Hav. Søen ligger 415 meter under havets overflade, og det saltholdige vand gør, at man er vægtløs fra start til slut – ja, faktisk er det umuligt at svømme, fordi man ikke kan komme under overfladen.

Ved Det Døde Hav tilbringer vi dagen, som vi har lyst. Der bliver masser af tid til at bade, sole og slappe af i den rækkefølge, man selv har lyst. Prøv også en dejlig massage eller bliv yngre med det mineralholdige mudder fra bunden af Det Døde Hav. Slap ny, flyd rundt og nyd livet – lige præcis sådan er det bedst at nyde en fridag ved Det Døde Hav.

Dagen er på egen hånd ved Det Døde Hav - med mindre du tilkøber udflugten til Jerusalem.

Muligt tilkøb: Oplev Jerusalem
Jerusalem er en imponerende oplevelse, og selvom vi opholder os i Jordan, så ligger Israel og den spændende by meget tæt på. Ta’ med og kom tæt på historiens vingesus.

Vi kører fra Jordan til den israelske grænse, hvor vi skifter bus og får visum. Herfra kører vi til Jerusalem, hvor vi oplever de mange must-sees, som byen byder på. Vi starter ved oliebjerget, der ligger øst for den gamle by. Det var her, Jesus efter sigende steg til himmels. Det er også her, vi kan se, hvordan byen er delt i fire; en jødisk, en muslimsk, en armensk og en kristen del. For foden af bjerget besøger vi Getsemanes have, hvor Judas gav Jesus det berømte kys.

Vi besøger også Mount Zion, der er kendt som stedet, hvor disciplene spiste den sidste nadver. Vi fortsætter til Dormition-klosteret, hvor Jomfru Maria begyndte sin evige søvn, inden vi tager til den gamle bydel og den verdensberømte grædemur. Det er uden sammenligning jødernes helligste sted. Vi skal også se klippehelligdommen, der er muslimernes helligdom, ligesom vi går et stykke af Via Dolorosa, som Jesus gik til sin korsfæstelse. Vi stopper selvfølgelig også ved Gravkirken – også kaldet Den Hellige Gravs Kirke – hvor man mener, at Jesus er begravet.

Efter en god frokost gør vi et stop ved Kong Davids Grav, ligesom vi besøger stedet for Den sidste nadver.

OBS! Udflugten til Jerusalem er ikke inkluderet i rundrejsen, men kan tilkøbes inden afrejse.
Alle entreer, transport, dansktalende rejseleder er inkluderet.

Dag 4
Mosaik, Moses og tempelriddere
Mosaik, Moses og tempelriddere

I dag starter vores rundrejse i Madaba, der er berømt for sine mosaikker. I St. George-katedralen ser vi bl.a. det berømte mosaikgulv med Madaba-kortet fra det 6. århundrede efter Kristus. En kort bustur tager os med til Nebo-bjerget (817 meter over havet), hvor Moses efter sigende ligger begravet. Fra toppen kan vi se til Jerichos på Vestbredden, og er det klart, kan vi også se helt til Jerusalem. Stedet er et af de allerhelligste steder ifølge det gamle testamente. Vi besøger den lille kirke til minde om Moses og det punkt, hvor Moses stod, da han så det hellige land for først gang.

Vi fortsætter kursen mod syd. Vi kører gennem fjelde- og ørkenlandskaber og ankommer til den fjerntliggende, men majestætiske korsridderborg Shobak. Når først vi ankommer, er vi ikke i tvivl, for borgen dominerer landskabet og beriger besøgende med en betagende udsigt. Borgen er også kendt som Mont Real, der betyder det royale bjerg. Borgen blev bygget af Kong Baldwin I i 1115. Dengang havde borgen tre ringmure, og det forsvarede den i mange tilfælde, lige indtil Saladins styrker gjorde indtog i 1189.

Vi fortsætter rejsen til Petra, hvor vi overnatter på Oscar Hotel. Busturen tager ca. en time.

Dag 5
Petra – et ægte vidunder og Wadi Rum-ørkenen
Petra – et ægte vidunder og Wadi Rum-ørkenen

I dag venter et af rundrejsens højdepunkter, når vi starter dagen med at besøge et af verdens vidundere, nemlig Petra. Dette besøg er en oplevelse for livet. I århundreder levede byen sit eget liv uden omverdenens kendskab, og først i 1812 opdagede den schweiziske opdagelsesrejsende Jean Louis Burckhardt det hele. Måske genkender du byen fra Indiana Jones - flere scener fra filmen ”Det sidste korstog” er nemlig indspillet her.

Petra havde uden tvivl sin storhedstid fra ca. år 400 f.Kr. til ca. år 300 e.Kr. Den ligger i en smal dal omgivet af sandstensklipper, og adgangen til byen går gennem den to kilometer lange Siq-kløft. På vejen dertil opdager vi, hvordan byen har kunne leve sit helt eget liv i adskillige år – for kløften bliver smallere og smallere og dybere og dybere. Til sidst ankommer vi til skatkammeret, Al Khazneh. Navnet giver rigtig god mening, når vi ser de berømte facader og huler, der er hugget direkte i klipperne. Ved indgangen til Petra venter der flere hestevogne, som det er muligt at leje for dårligt gående mod betaling.

Vi bruger hele formiddagen i Petra, men efter frokost drager vi mod Wadi Rum-ørkenen.

Det er ikke uden grund, at mange omtaler Wadi Rum-ørkenen i Jordan som ”verdens smukkeste”. I dag ser vi det med egne øjne, når vi kører afsted mod ørkenen over middag – og når vi ankommer, forstår vi, hvorfor ørkenen er på UNESCOs liste. Mange af os kender især området fra filmklassikeren ”Lawrence og Arabia”, hvor Peter O’Toole spillede officeren T.E. Lawrence, der ledte beduinernes kamp mod tyrkerne. Store dele af filmen blev indspillet netop her.

Når vi ankommer til Wadi Rum, nyder vi ørkenen og senere stjernehimlen, inden vi til aften går til ro midt i ørkenen. Vi tjekker ind i en beduincamp, og det skaber den helt rette stemning til en aften midt i Wadi Rum. Vi spiser en god middag og nyder selvfølgelig den spektakulære solnedgang over ørkenen.

Vi overnatter i en beduincamp i Wadi Rum-ørkenen. 

Dag 6
Nyd livet ved Det Røde Hav i Aqaba
Nyd livet ved Det Røde Hav i Aqaba

Efter en skøn nat i ørkenen, tager vi på tur i jeeps – det perfekte køretøj, når vi tager på eventyr i ørkenlandskabet. Undervejs gør vi et stop ved de gæstfrie beduiner, der både inviterer på te og viser os, hvor de bor. Beduinerne lever som semi-nomader og holder både kameler, får og geder.

Efter en sjov og anderledes oplevelse i jeeps, fortsætter vi mod syd til Aqaba, hvor vi bliver budt velkommen til ”Jordans vindue ved havet”. Her møder vi feriebyen ved Rødehavet, der venter på os med herlige sandstrande og koralrev, der er blandt de fineste i hele området.

I Aqaba bliver der mulighed for at tilkøbe en skøn bådtur på Det Røde Hav. Lige siden oldtiden har Rødehavet været vigtig for handlen mellem Afrika og Arabien samt Middelhavslandene og Orienten. I dag er Det Røde Hav dog verdenskendt blandt dykkere fra hele verden grundet de flotte koraler og fisk, som havet er beriget med – og som vi kan snorkle blandt i dag.

Den tidligere Kong Hussein af Jordan elskede kysten ved Aqaba, og derfor lod han et passagerfly samt en militær tank synke for at beskytte korallerne og de mange farverige fisk, der lever i området ved Aqaba Marine Reserved Park. På vores bådtur gør vi flere spændende stop, hvor vi kan tage snorklemasken på og nyde synet under havets overflade. Vi kan selvfølgelig også bade fra bådens kant eller nyde solen fra soldækket. Vores bådtur tager ca. 4 timer, og undervejs tænder kaptajnen op for grillen til en lækker BBQ-frokost, mens vi nyder udsigten til Saudi Arabien, Israel, Egypten og Jordan og de kolde drikkevarer om bord.

Ud på aftentimerne er der mulighed for en lille byvandring sammen med din dansktalende rejseleder på Aqabas promenade. Vi går bl.a. forbi den store, fine moske i indre by og hører nærmere om dens betydning for folket og landet. Aqabas hyggelige bazar lyser op ud på aftentimerne, og vi mærker den arabisk charme i byens gader, hvor der er mulighed for at gøre en god handel.

Vi overnatter på My Hotel Aqaba.

Dag 7
På byrundtur i hovedstaden, Amman
På byrundtur i hovedstaden, Amman

Vi sætter kursen mod hovedstaden, hvor vi slutter vores rundrejse med en spændende byrundtur. Vi starter turen ved Ammans Citadel, der rummer årtusinder år gamle ruiner fra forskellige kulturer bl.a. romere og det tidlige Islam. Vi tager også forbi det gigantiske, romerske teater fra det 2. århundrede, der har plads til 6.000 gæster og i dag huser forskellige, kulturelle begivenheder. På folkemuseet ved siden af ser vi nærmere på de traditionelle klædedragter, musikinstrumenter, møbler og kunsthåndværk.

Vi ser også nærmere på Amman Down Town. Her vrimler det med små markeder, kryddeributikker og ikke mindst lokal stemning. Nyd en kop lokal kardemomme-kaffe, hør moskeerne kalde til bøn, eller sammensæt din nye yndlingsparfume i en af de små butikker.

I aften er vores sidste sammen i Jordan, og derfor skal vi selvfølgelig nyde en god afskedsmiddag sammen. Vi spiser den på en god lokal restaurant, så vi kan få den helt rette stemning til denne aften. Da stedet er lokalt, serveres her ikke alkohol.

Vi overnatter i Amman på Mena Tyche Hotel.

Dag 8
Hjem igen
Hjem igen

Vi forlader Amman, hvor eventyret begyndte. En oplevelsesrig uge er slut, men vi tager alle ferieminderne med hjem – og dem er der mange af. Vi flyver direkte mod Danmark.

 

Datoer og priser

Beklager, vi kunne desværre ikke finde nogen rejser på den valgte dato.

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Fly t/r direkte København – Amman
 • 6 nætter på gode mellemklasse hoteller
 • 1 nat i beduincamp
 • Transport i egen bus på hele rundrejsen
 • Halvpension på rundrejsen
 • Indgang til alle seværdigheder ifølge program
 • To timers jeeptur i ørkenområdet Wadi Rum
 • Besøg ved Shobak – korsridderborgen
 • Rundvisning ved Petra
 • Byrundtur i hovedstaden, Amman
 • Udflugt til Nebo-bjerget
 • Aftenvandring i Aqaba
 • Afskedsmiddag på god restaurant
 • Visum til Jordan
 • Dansktalende rundrejseleder
 • Alle kendte skatter og afgifter
 • Overnatninger på de beskrevne hoteller eller lign. kategori.

Dette er ikke inkluderet

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Tillæg for eneværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge - ca. kr. 300 i alt
 • Andre måltider end nævnt i program
 • Udflugten til Jerusalem er ikke inkluderet i rundrejsen, men kan tilkøbes inden afrejse - Pris kr. 1.000 pr. person. Derudover er visum påkrævet, beregn ca. 100 USD. OBS! kan ikke købes på destinationen – skal bestilles hjemmefra. Gennemføres ved minimum 10 gæster
 • 4 timers bådtur på Det Røde Hav, med frokost og snorkelmulighed. Pris kr. 350 pr. person (børn kr. 175) – kan både bestilles hjemmefra eller på destinationen, hvor beløbet betales i USD eller Dinar.

Udflugter

Oplev Jerusalem

Jerusalem er en imponerende oplevelse, og selvom vi opholder os i Jordan, så ligger Israel og den spændende by meget tæt på. Ta’ med og kom tæt på historiens vingesus.

Vi kører fra Jordan til den israelske grænse, hvor vi skifter bus og får visum. Herfra kører vi til Jerusalem, hvor vi oplever de mange must-sees, som byen byder på. Vi starter ved oliebjerget, der ligger øst for den gamle by. Det var her, Jesus efter sigende steg til himmels. Det er også her, vi kan se, hvordan byen er delt i fire; en jødisk, en muslimsk, en armensk og en kristen del. For foden af bjerget besøger vi Getsemanes have, hvor Judas gav Jesus det berømte kys.

Vi besøger også Mount Zion, der er kendt som stedet, hvor disciplene spiste den sidste nadver. Vi fortsætter til Dormition-klosteret, hvor Jomfru Maria begyndte sin evige søvn, inden vi tager til den gamle bydel og den verdensberømte grædemur. Det er uden sammenligning jødernes helligste sted. 

OBS! Udflugten til Jerusalem er ikke inkluderet i rundrejsen, men kan tilkøbes inden afrejse. 

Alle entreer, transport, dansktalende rejseleder er inkluderet, mens drikkevarer og drikkepenge ikke er inkluderet. Visum købes direkte ved grænsen. Udover prisen på udflugten, skal du beregne ca. 100 USD i alt til visum til Israel, Grænseskat tilbage til Jordan samt transport mellem grænserne. Turen vil kun blive gennemført med min 10 personer.

Vejledende pris:
Voksne kr. 1.000 pr. person.

Pakkeliste

Det kan være svært at vide, hvad man skal pakke til en rundrejse i Jordan. Derfor har vi samlet en liste over fornuftige ting at medbringe. Listen gælder særligt til rejsende i januar-marts, hvor der kan være store temperaturforskelle.

Badesko
Flere steder i Jordan er der sten og koraller i vandet. Derfor er det en god ide at medbringe badesko. 

Taskeparaply
En lille paraply, man kan have i lommen eller tasken, er altid en god ide at have med på rejsen. 

Varmt tøj fx jakke, uldtrøje, tørklæde/halstørklæde evt. skiundertøj
Hvis der er 20° ved havets overflade, kan man forvente, at temperaturen er 1° lavere pr. 100 meter, man kommer op i Jordan. Det meste af Jordans historiske vingesus foregår i højlandet i 700-1000 meters højde. Særligt Wadi Rum kan være kølig i januar og februar.

Gode sko
Det er en god ide at medbringe godt fodtøj til rejsen. I fx Petra går vi meget, og man har mulighed for at gå meget rundt på egen hånd. Derfor anbefaler vi gode sko til rejsen. 

Køresygetabletter
Hvis man har tendens til at blive køresyg, kan det være en god idé at forebygge det ved at medbringe køresygetabletter hjemmefra. Vi kører meget i bus på rundrejsen.

Rygsæk
På rundrejsen er det rart at have en mindre taske, som man kan tage med på udflugterne. Det gælder fx til madpakken i Petra, kamera i Wadi Rum eller personlige ting på bådturen. Den er også god at have med på turen til Jerusalem (tilkøb).

Myggespray
eller balsam, da der ofte er flere myg i et ørkenland.

Badetøj og evt eget snorkeludstyr
På rundrejsen tager vi på bådtur ved Rødehavet, hvor der er mulighed for at snorkle.

Del denne side via E-mail