Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Storby
Golf
Krydstogt

Jordans historiske vingesus

0
Rejselængde 7 Nætter
Pris fra 06 april 2019 8.998 kr
9.998 kr
Se alle afgange

Nogle rejser er mere magiske end andre – en rundrejse i Jordan er én af de rejser. Det er en rundrejse fyldt med oplevelser, du med garanti aldrig glemmer. En af de uforglemmelige oplevelser møder os ved skatkammeret i Petra, når vi efter en gåtur gennem smalle stier, bliver mødt af et af de smukkeste syn i verden!

Glæd jer også til en af de flotteste ørkener – tag med på jeepsafari og se solen gå ned, mens vi går til ro i vores beduin camp – det er som 1001-nats drøm.

På hele rundrejsen tjekker vi løbende ind på femstjernede hoteller. Det fuldender dagens oplevelser, når vi sammen spiser middag i de fantastiske omgivelser.

Jordan er mangfoldighedens land – og på vores rejse ser vi både landskaber fra Indiana Jones, bjerget hvor Moses eftersigende ligger begravet og bliver vægtløse i Det Døde Hav. Vi slutter hele rundrejsen af ved Det Røde Hav, hvor vi igen bor i luksuriøse omgivelser i to nætter. Perfekt efter oplevelsesrige dage blandt Jordans største oplevelser.

Der er selvfølgelig dansktalende rejseleder med på hele rundrejsen!

Afrejse fra
 • København (CPH)
Rejsens højdepunkter
 • Petra
 • Det Døde Hav
 • Ørkensafari i Wadi Rum-ørkenen
 • Overnatning på femstjernede hoteller og en nat i beduin-camp
 • Afslapning ved Det Røde Hav
 • Dansktalende rundrejseleder
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Afsted på eventyr
Afsted på eventyr

Fulde af forventninger og eventlyst sætter vi kursen direkte mod Jordan. Vi lander i Jordan, hvor vi møder vores dansktalende rejseleder, der kører os til hotellet i Aqaba. Om aftenen nyder vi en god middag og slapper af – for i morgen starter alle rundrejsens spændende oplevelser!

Dag 2
Smukkere end smukt i Wadi Rum-ørkenen
Smukkere end smukt i Wadi Rum-ørkenen

Det er ikke uden grund, at mange omtaler Wadi Rum-ørkenen i Jordan som ”verdens smukkeste”. I dag ser vi det med egne øjne, når vi kører afsted mod ørkenen over middag – og når vi ankommer, forstår vi, hvorfor ørkenen er på UNESCOs liste. Mange af os kender især området fra filmklassikeren ”Lawrence og Arabia”, hvor Peter O’Toole spillede officeren T.E. Lawrence, der ledte beduinernes kamp mod tyrkerne. Store dele af filmen blev indspillet netop her.

Vi begynder dagen i jeeps, og begiver os afsted i det underjordiske ørkenlandskab. Undervejs gør vi et stop ved de gæstfrie beduiner, der både inviterer på te og viser os, hvor de bor. Beduinerne lever som semi-nomader og holder både kameler, får og geder.

Om aftenen går vi til ro – midt i ørkenen. Vi checker-ind i en beduin-camp, og det skaber den helt rette stemning til en aften midt i Wadi Rum. Vi spiser en god middag og nyder selvfølgelig den spektakulære solnedgang over ørkenen.

Dag 3
Petra – et ægte vidunder
Petra – et ægte vidunder

I dag sætter vi kursen mod nord. Vi kører gennem fjelde- og ørkenlandskaber og ankommer til den fjerntliggende, men majestætiske korsridderborg Shobak. Når først vi ankommer, er vi ikke i tvivl, for borgen dominerer landskabet og beriger besøgende med en betagende udsigt. Borgen er også kendt som Mont Real eller Mons Regalis, der betyder det royale bjerg. Borgen blev bygget af Kong Baldwin I i 1115. Dengang havde borgen tre ringmure, og det forsvarede den i mange tilfælde, lige indtil Saladins styrker gjorde indtog i 1189.

Efter besøget forsætter vi mod et af verdens vidundere, nemlig Petra. I århundrede levede byen sit eget liv uden omverdens kendskab, og først i 1812 opdagede den schweiziske opdagelsesrejsende Jean Louis Burckhardt det hele. Måske genkender du byen Indiana Jones - flere scener fra filmen ”Det sidste korstog” er nemlig indspillet her.

Petra havde uden tvivl sin storhedstid fra ca. år 400 f.Kr. til ca. år 300 e.Kr. Den ligger i en smal dal omgivet af sandstensklipper, og adgangen til byen går gennem den to kilometer lange Siq-kløft. På vejen der til opdager vi, hvordan byen har kunne leve sit helt eget liv i adskillige år – for kløften bliver smallere og smallere og dybere og dybere. Til sidst ankommer vi til skatkammeret, Al Khazneh. Navnet giver rigtig god mening, når vi ser de berømte facader og huler, der er hugget direkte i klipperne.

Ved indgangen til Petra venter der flere heste på os, der kan tage os med et stykke ud af kløften.

Om aftenen tjekker vi ind på vores hotel, hvor vi også spiser middag.

Dag 4
Jordans spændende hovedstad
Jordans spændende hovedstad

Velkommen til Amman, Jordans hovedstad! I dag starter vi vores oplevelser ved byens borghøj, der rummer årtusinder år gamle ruiner fra forskellige kulturer bl.a. romere og det tidlige Islam. Vi fortsætter byrundturen til det arkæologiske museum, der huser en flot samling af oldtidsfund fra det 15. århundrede. Vi tager også forbi det gigantiske, romerske teater fra det 2. århundrede, der har plads til 6.000 gæster, og i dag huser forskellige, kulturelle begivenheder. På folkemuseet ved siden af ser vi nærmere på de traditionelle klædedragter, musikinstrumenter, møbler og kunsthåndværk.

Om eftermiddagen ankommer vi til Det Døde Hav, hvor vi tjekker ind på vores hotel. Her spiser vi også middag.

Dag 5
Vægtløs ved Det Døde Hav eller oplev Jerusalem
Vægtløs ved Det Døde Hav eller oplev Jerusalem

I dag kan I nyde livet ved Det Døde Hav eller tilkøbe en spændende udflugt til Jerusalem i Israel. En af de mest religiøse, kulturelle og historiske byer i hele verden. 

Man kan ikke sige Jordan uden at nævne Det Døde Hav. Søen ligger 415 meter under havets overflade, og det saltholdige vand gør, at man er vægtløs fra start til slut – ja, faktisk er det umuligt at svømme, fordi man ikke kan komme under overfladen.

Ved Det Døde Hav tilbringer vi dagen, som vi har lyst. Der bliver masser af tid til at bade, sole og slappe af i den rækkefølge, man selv har lyst. Prøv også en dejlig massage eller bliv yngre med det mineralholdige mudder fra bunden af Det Døde Hav. Dagen er på egen hånd, med mindre I tilkøber udflugten til Jerusalem. Men vi mødes til middag på hotellet.

Muligt tilkøb: Oplev Jerusalem

Jerusalem er en imponerende oplevelse, og selvom vi opholder os i Jordan, så ligger Israel og den spændende by meget tæt på. Ta’ med og kom tæt på historiens vingesus.

Vi kører fra Jordan til den israelske grænse, hvor vi skifter bus og får visum. Herfra kører vi til Jerusalem, hvor vi oplever de mange must-sees, som byen byder på. Vi starter ved oliebjerget, der ligger øst for den gamle by. Det var her, Jesus efter sigende steg til himmels. Det er også her, vi kan se, hvordan byen er delt i fire; en jødisk, en muslimsk, en armensk og en kristen del. For foden af bjerget besøger vi Getsemanes have, hvor Judas gav Jesus det berømte kys.

Vi besøger også Mount Zion, der er kendt som stedet, hvor disciplene spiste den sidste nadver. Vi fortsætter til Dormition-klosteret, hvor Jomfru Maria begyndte sin evige søvn, inden vi tager til den gamle bydel og den verdensberømte grædemur. Det er uden sammenligning jødernes helligste sted. Vi skal også se klippehelligdommen, der er muslimernes helligdom, ligesom vi går et stykke af Via Dolorosa, som Jesus gik til sin korsfæstelse.

Efter en god frokost skal vi selvfølgelig også besøge kirken i Betlehem, hvor Jesus blev født, inden vi kører tilbage til Jordan, hvor vi stadig kan nå en tur i Det Døde Hav.

OBS! Udflugten til Jerusalem er ikke inkluderet i rundrejsen, men kan tilkøbes inden afrejse.
Alle entreer, transport, dansktalende rejseleder er inkluderet, mens visum til Israel (ca. 50 usd) og grænseskat til Jordan (ca. 15 usd) samt drikkevarer og drikkepenge ikke er inkluderet. Visum købes direkte ved grænsen. 

Dag 6-7
Det Røde Hav
Det Røde Hav

I dag sætter vi kursen mod Aqaba – en virkelig smuk køretur, når vi bevæger os langs bredden af Det Døde Hav og den israelske grænse - en tur, der byder maleriske landskaber fra start til slut. 

På vejen gør vi to stop. Det første i Madaba, der er berømt for sine mosaikker. I St. George-katedralen ser vi bl.a. det berømte mosaikgulv med Madaba-kortet fra det 6. århundrede efter Kristus. En kort bustur tager os med til Nebo-bjerget (817 meter over havet), hvor Moses eftersigende ligger begravet. Fra toppen kan vi se til Jerichos på Vestbredden, og er det klart, kan vi også se helt til Jerusalem.

I Aqaba bliver vi budt velkommen til ”Jordans vindue ved havet”. Her møder vi feriebyen ved Rødehavet, der venter på os med herlige sandstrande og koralrev, der er blandt de fineste i hele området. Der bliver tid til ren afslapning efter et væld af oplevelser – og ikke mindst tid til at få snakket om alle de ture, vi har været på.

Dag 7 er på egen hånd, så I kan gøre præcis, hvad I har lyst. Slap af, udforsk byen eller tag fx med på en dagstur på Det Røde Hav. Det er også oplagt at dykke eller snorkle – for vi befinder også et perfekt sted til den aktivitet.

Dag 8
Hjem igen
Hjem igen

I dag går turen hjem til Danmark. Vi kører i lufthavnen og rejser hjem med masser af oplevelser i bagagen.

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Fly t/r København – Aqaba
 • 6 nætter på femstjernede mövenpick hoteller el. lign
 • 1 nat i beduin camp
 • Transport i egen bus på hele rundrejsen
 • Halvpension på rundrejsen
 • Indgang til alle seværdigheder iflg. program
 • To timers jeeptur i ørkenområdet Wadi Rum
 • Besøg ved Shobak – korsridderborgen
 • Rundvisning ved Petra
 • Byrundtur i hovedstaden, Amman
 • Heldagsudflugt ved Det Døde Hav
 • Udflugt til Nebo-bjerget
 • 3 dage – 2 nætter – i Aqaba ved Det Røde Hav
 • Visum
 • Dansktalende rundrejseleder
 • Alle kendte skatter og afgifter

Dette er ikke inkluderet

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Tillæg for eneværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Frokost alle dage
 • Andre måltider end nævnt i program
 • Transport med hest og hestevogn i Petra
 • Udflugten til Jerusalem er ikke inkluderet i rundrejsen, men kan tilkøbes inden afrejse - Pris kr. 1.199 pr. person.

Dato og priser

 • Rejsende
 • Rejsende
 • Rejsende
 • Rejsende
 • Rejsende
 • Rejsende

PDF-program

Del denne side via E-mail