Solferie
Rundrejser
Safari
Golf

Mystikkens Burma

0
Dage 14 Nætter
Pris pr. person 26.598 kr

Rejs med til Burma – eller officielt Myanmar – og oplev det mystiske og hemmelighedsfulde land. Et fabelagtigt rejsemål, hvor tiden næsten er gået helt i stå.

Landet byder på en ganske særlig kulturarv og fantastisk natur. Burma er, som Thailand var engang – blot endnu smukkere med tempelområdet Bagan, sansefyldte byer som Yangon (tidligere Rangoon) og Mandalay. 

Burma gemmer på en både spændende og skræmmende historie. Landet blev selvstændig i 1948, men allerede i 1962 overtog militærjuntaen magten. I mere end 15 år holdt de lederen fra oppositionspartiet, Aung San Suu Kyi, indespærret. Hun blev løsladt i 2015, men landet bærer fortsat præg af en kombination af fangenskab og frihed. Lad historien passere ind og oplev, hvordan Burma er ved at åbne sig op, mens munkene stille går sin gang gennem gaderne – smukkere bliver det ikke!  

Vi har tilrettelagt en meget attraktiv rundrejse med alle de bedste Burma-højdepunkter. Rejs nu – tidspunktet bliver ikke bedre! Burma har åbnet dørene op, men masseturismen har endnu ikke fundet vej. Netop derfor fascinerer det ægte Burma alle, som har eventyrlyst i blodet.

Rejsens højdepunkter
 • Dansk rejseleder på rundrejsen
 • Flyv med luftballon i Bagan
 • Sejltur på Inle Lake
 • Besøg flydende landsbyer
 • Oplev Rangoon, den gamle hovedstad
 • Mandalays højdepunkter
 • Oplev lotus- og silkevæveri
 • Besøg hos lokal cigarfremstiller
 • Badeferie og dansk rejselederservice i Hua Hin
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1-2
Velkommen til Burma
Velkommen til Burma

Vink farvel til Danmark, stig om bord på Thai Airways fly med kurs mod Det Fjerne Østen. Efter en mellemlanding i Bangkok, fortsætter vi videre til Burmas tidligere hovedstad Rangoon. En overvældende oplevelse! Det er som at træde 80-100 år tilbage i tiden, når vi oplever den gamle bydel. Der kører biler, men de er så gamle, at man ikke troede, de fandtes. Vi nyder roen og livet – de nylige forbud mod knallerter og motorcykler har skabt en helt særlig atmosfære, især langs floden, hvor al handel stadig foregår udendørs. De mange dufte suser omkring, og der er en skøn blanding af te og kaffe fra de lokale caféer. De få turister gør oplevelsen særlig autentisk. Tilbage på hotellet bliver der tid til afslapning, inden vi holder velkomstmøde ved en af byens mange søer. Her hører vi mere om rundrejsens mange oplevelser og om landets mange skikke. Om aftenen nyder vi en dejlig velkomstmiddag .

Dag 3
Den gamle hovedstads største oplevelser
Den gamle hovedstads største oplevelser

Efter en god morgenmad tager vi på opdagelse i den gamle hovedstad, Rangoon (også kaldet Yangon). Vi starter ved Pansodan Street, der er byens administrative centrum – på sin helt egen vis. I sidegaderne sidder flere handlende klar til at sælge bøger og magasiner. Vi fortsætter til områdets mest kendte marked – Scott’s – en spraglet bygning gemmer på antikviteter og kunsthåndværk. På vej gennem byen kommer vi tæt på de store kolonibygninger, der giver Rangoon sit helt særlige præg.

I Rangoon besøger vi Shwedagon-pagoden, som er byens helt store kendetegn. Pagoden er en af de mest enestående pagoder i hele Asien og er mere end 2.500 år gammel, 98 meter høj, dækket af guld, 1.100 diamanter og 1.400 ædelsten. Selve toppen har yderligere mere end 5.448 diamanter og 2.317 rubiner. Når solen går ned, oplyses templet - en glitrende oplevelse! 

Dag 4
Søens forunderligheder – Inle Lake
Søens forunderligheder – Inle Lake

Om morgen kører vi til lufthavnen og flyver videre til Heho, hvorfra vi kører cirka en time til Nyaung Shwe, der er hovedby for Inle Lake. Netop søen er vores højdepunkt i dag. Inle-søen er ikke bare smuk – den er også hjem for mere end 75.000 mennesker, der lever og arbejder på selve søen. De mange indbyggere kaldes populært for ”sønner af søen”. Nogle bor i flydende huse, mens andre har bygget huse på pæle. Deres primære erhverv er fiskeri, men de dyrker også grøntsager i deres flydende haver.

Om eftermiddagen sejler vi nemlig afsted og oplever, hvordan livet leves på søen. Vi sejler på opdagelse mellem de mange landsbyer, kommer tæt på livet og indbyggerne.

Vi besøger også kirkegården, der nærmest ligger gemt i det høje græs. De fleste gravsten har navn fra en tidligere soldat og fortæller en grusom historie på sin helt egen måde. Efter besøget fortsætter vi til Phaungdaw-pagoden, der er berømt for sine fem buddhastatuer doneret af kejser Alaung Sithu fra Myanmar. Vi gør også et kort stop i en landsby, hvor vi oplever, hvordan de traditionelle buddhabilleder bliver til ud af tørrede blomster. 

Dag 5
Tæt på søens folk
Tæt på søens folk

I dag starter vi på søens berømte 5-dages marked. Hver dag er der marked et nyt sted på søen, hvor søens indbyggere sælger nogle af deres lokale varer.

Ved Indein-landsbyen, der er en af områdets mindste, finder vi Phaung Oo-pagoden. Et smukt syn – fuld af historie, kultur og mystik. Vi sejler også en tur langs kysten og kommer tæt på det lokale liv – kvinderne, der vasker tøj, mændene i rismarkerne og børnene, der leger, hvis de har fri fra skole eller dagens pligter. Vi sejler ud langs åen og tilbage i søen. Her tager vi først til Innpawkhine, der er kendt for deres lotus- og silkevævning.

Her ser vi nærmere på områdets særlige fiske-teknik. De står på et ben i båden, ror båden med det andet ben og armen, mens de fisker med den frie hånd. Vi besøger også en bådfabrik, hvor vi hører mere om, hvordan de fremstiller de traditionelle både. Vi ser også, hvordan man fremstiller en gigantisk burmesisk cigar, som det tager helt op til en uge at ryge, og hvordan de væver silke og lotus. Efter en oplevelsesrig dag vender vi igen tilbage til hotellet, hvor det bliver muligt at nyde den flotte solnedgang over søen.

Dag 6
Smukke Bagan
Smukke Bagan

Efter en god morgenmad sejler vi tilbage til Nyaung Shwe og kører til lufthavnen i Heho, hvor vi tager et fly til Bagan. Området er kendt for sin utallige, imponerende templer. Dem oplever vi selvfølgelig flere af, når vi ankommer til byen.

Om eftermiddagen tager vi med hestevogn gennem det arkæologiske område – der i dag kaldes det gamle Bagan. Her ligger et tempel, hvor I kan nyde en betagende solnedgang. Marco Polo kaldte udsigten herfra en af de fineste på jorden – og vi er tilbøjelige til at give ham ret. Smukkere bliver det ganske enkelt ikke!

Dag 7
At svæve over pagoder og templer
At svæve over pagoder og templer

I dag står vi tidligt op, men det gør slet ikke noget, for der venter os en af rejsens uforglemmelige oplevelser, når vi stiger til vejrs i luftballon. Forestil dig stilheden og storheden, når vi langsomt svæver over de mere end tusind år gamle pagoder. Templerne ligger spredt i landskabet, så langt øjet rækker. Det er virkelig et syn for guder!

Efter en fantastisk flyvetur tager vi tilbage til hotellet, hvor vi nyder vi en god morgenmad, inden vi ser nærmere på nogle af Bagan’s skatte, som vi tidligere så fra luften. Vi besøger flere pagoder – både den flotteste og den største. Det bliver uden tvivl en af de dage på rundrejsen, vi aldrig glemmer!

Dag 8
Slangetempel og Burmas buddhister
Slangetempel og Burmas buddhister

Vi siger et sidste godmorgen til Bagan! Hvis vi har lyst, står vi tidligt op og starter dagen med en forbløffende solopgang. En fantastisk måde at starte dagen på!

Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Mandalay – men vi har mange interessante stop, vi skal nå inden da. Det første stop gør vi i Paleik, der er berømt for sit slangetempel. Her bliver de burmesiske pytonslanger tilbedt og vasket, hver eneste morgen. Vi besøger også en landsby, hvor de væver den klassiske nationaldragt/kjole, vi helt sikkert har mødt på vores rejse gennem landet.

Vi nyder de fantastiske udsigter, vi oplever undervejs. Vi fortsætter på vores eventyr – krydser Ayeyarwady-floden til Sagaing, der er tidligere kongedømme og i dag et religøst centrum for buddhismen. Her oplever vi, hvordan buddhisternes dagligdag er.

Vi slutter dagen af på verdens længste bro, U-bein. Den er særlig kendt for sine silhuetter – for når solen går ned, bliver alle, der går på broen, til sorte silhuetter, når de bevæger sig henover den. Det er virkelig smukt! 

Dag 9
Kom igen til Mandalay
Kom igen til Mandalay

Mandalay er eventyrrigt og helt igennem fantastisk. Har du lyst, står vi tidligt op og fodrer områdets aber. Tusindvis af aber står nemlig op og henter deres daglige madration hos de lokale på gaden – en sjov oplevelse. Bagefter kører vi tilbage på hotellet, spiser morgenmad og gør os klar til byens mange seværdigheder.

Vi starter ved Shwenandaw-klosteret, der har de fineste træudskæringer, inden vi fortsætter videre til Mahamuni Buddhaen, der er en af de mest respekterede i hele landet. Den er beklædt med guld, diamanter, rubiner, safirer og perler.

Til slut kører vi mod lufthavnen, hvor vi flyver fra Mandalay til Bangkok, hvorfra rejsen fortsætter til syv dejlige nætter i den kongelige badeferieby i Thailand, Hua Hin. Det er også muligt at vælge 14 nætters badeferie i Hua Hin efter rundrejsen (mod tillæg). Eller byt jeres badeferie i Hua Hin ud med endnu flere oplevelser. I kan nemlig kombinere jeres Burma-eventyr med Bravo Tours’ spændende rundrejse i Thailand og Laos – læs mere under ”kombiner to rundrejser og få endnu flere oplevelser”.  

Mod tillæg kan man også vælge 14 nætters badeferie i Hua Hin.

Dag 10-16
Ren afslapning i Hua Hin
Ren afslapning i Hua Hin

De næste syv nætter er til fri disposition i den kongelige ferieby Hua Hin. Strandene eller hotellets swimmingpool lokker nu efter mange spændende oplevelser rundt i Thailand. Besøg også den kongelige togstation, oplev haven ved Sofitel-hotellet med de mange buske, som er klippet ud som dyr i naturlig størrelse eller spil golf på de mange skønne baner. Tag gerne til tempelbyen syd for Hua Hin, hvor man kan slentre rundt i den charmerende gamle bydel, tag en ridetur på hesteryg på stranden eller oplev det hyggelige natmarked. Der arrangeres flere udflugter under opholdet, bl.a. også den til den legendariske River Kwai, som I kan tilkøbe på ferien.

Sidst på eftermiddagen - dag 16 - kører vi til Bangkok Suvarnabhumi Lufthavn.

Dag 17
Hjem til Danmark
Hjem til Danmark

Lige efter midnat er der afrejse tilbage til Danmark. Vi kan alle se tilbage på en række skønne, spændende og lærerige rejseoplevelser. 

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Fly tur/retur med Thai Airways
 • Flere måltider om bord på flyet
 • Gratis drikkevarer om bord på flyet
 • 7 nætters rundrejse i Burma med indkvartering på gode mellemklasse-hoteller
 • 7 nætters badeferie på Primera Club-hotel ”Novotel Hua Hin Cha Am” – muligt at tilkøbe andet hotel i Hua Hin (badeferie er inkluderet, hvis du vælger én rundrejse).
 • Dansk rejseleder på rundrejsen
 • Dansk rejselederservice i Hua Hin
 • Alle udflugter og entreer ifølge programmet
 • Alle fly- og bustransporter mellem destinationerne
 • Daglig morgenmad på hele rundrejsen og badeferien
 • 6 frokoster på rundrejsen
 • 7 middage på rundrejsen
 • Velkomstmiddag Rangoon
 • Pansodon Street
 • Scotts marked
 • Schwedagon-pagoden
 • Sejltur på Inle-søen
 • Phaungdaw og Phaung oo-pagoderne
 • 5 dages markedet
 • Besøg til bådfabrik
 • Besøg Lotus- og silkevæveri
 • Besøg hos lokal cigarfremstiller
 • Solnedgang i Bagan
 • Bagan Luftballontur
 • Bagan tempeltur
 • Nationalddragtvæveri
 • Paleik Slangetemplet
 • Shwenandaw-klosteret
 • U-Bein-broen

Dette er ikke inkluderet

 • Drikkepenge - beregn ca. 250 kr. pr. person
 • Drikkevarer og øvrige måltider
 • Eventuelle indenrigsflyvninger i Danmark
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Tilkøb syv ekstra nætter i Hua Hin og få 14 nætter ren badeferie i Hua Hin efter rundrejsen
Bent Laasholdt
Rundrejseleder

Bent Laasholdt er en af Danmarks mest erfarne rundrejseledere og kører i 2018 Bravo Tours' spændende rundrejser i Thailand og Burma. Han er kendt som en rolig og lun sønderjyde med benene solidt plantet i den østasiatiske jord. I alt har Bent mere end 40 års rejseledererfaring - særlig med speciale i rundrejser i Sydøstasien. Der er altså garanti for en helt særlig rundrejse-oplevelse med Bent i spidsen.

Bent kører rundrejserne ”Siams store oplevelser” med afrejse 18. januar, 8. februar og 1. marts samt ”Mystikkens Burma” med afrejse 8. marts.

PDF-program

Praktisk information om Burma, officielt Myanmar

Vigtige informationer

Bravo Tours har fornøjelsen at byde velkommen til det mystiske og hemmelighedsfulde Burma. Her er en række praktiske og almene informationer - som du bedes læse - til gavn og glæde for din kommende drømmerejse.

Pas og visum
Der er krav om visum, når du – som dansk statsborger - rejser til Burma. Du skal søge om visum inden afrejse. Du skal søge visum online via http://evisa.moip.gov.mm Det koster 50 USD pr. person at få visum til Burma. Du modtager en kvittering for, at du har søgt og betalt for visum indenfor en time, efter du har ansøgt. Behandlingstiden er ca. tre arbejdsdage. Dit visum skal printes, medbringes og forevises sammen med passet ved ankomsten. Vi anbefaler at søge ca. 30 dage før afrejse. Dit visum gælder 90 dage fra udstedelsesdatoen for rejser op til 28 dages varighed. Bliver du ikke godkendt, eller er visum udløbet, fordi du har søgt for tidligt, bliver man nægtet indrejse i Burma. Dette giver dog ikke ret til at annullere rejsen, og Bravo Tours kan ikke stilles til ansvar herfor. Det er altid gæstens eget ansvar at søge visum rettidigt og medbringe det i lufthavnen. Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen.

Du kan finde flere oplysninger på Udenrigsministeriets hjemmeside: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/myanmar-pas-og-visum/#_blank

Inden du søger om visum, er det en god idé at forberede følgende:
Du skal uploade et pasfoto på din computer. Dette foto skal være i jpg-format og i øvrigt opfylde følgende krav:
• Farvefoto
• Maximum 2 MB
• 4, 6 cm (højde) x 3,8 cm (længde)
• Ansigtet skal vende i front

Når du har søgt om visum og skal betale herfor, skal du have dit kreditkort og nem-id klar.

Flyselskab
Når du rejser med Bravo Tours til Burma, flyver du med Thai Airways. Der er flyskifte i Bangkok Lufthavn.

Bagage
På rejsen til Burma må medbringes et stk. indchecket bagage på maksimalt 20 kg + 1 stk. håndbagage på maksimalt 7 kg pr. person.

Ankomst til Burma
Du kan deltage på vores rundrejse fra København eller som forlængelse af ”Kontrastfulde og traditionsrige Indokina – Thailand og Laos”-rundrejsen. Uanset hvor din rejser begynder fra, ankommer du til Rangoon (Yangon International Airport ) fra Bangkok. Ved ankomst til Rangoon skal pas og eVisa dokument fremvises ved immigration. Her stemples passet, baggagen hentes, og rejsen begynder.

Tidsforskel
Der er 5,5 times tidsforskel på Danmark (vintertid) og Burma.

Kontanter og kreditkort
Det er en god ide at medbringe USD (EURO kan veksles visse steder) på din rejse til Burma. Det giver dig mulighed for at veksle til den lokale valuta, Myanmar Kyat (MMK) i lufthavnen, ved vekselboder, i banken og på de større hoteller. Kreditkort kan anvendes i hæveautomater, men der er meget begrænset antal af disse. Nogle hoteller og forretninger tager imod kreditkort, men det er mere undtagelsen end reglen.

Vaccinationer
Kravene om vaccinationer ændres jævnligt. Inden afrejsen bør du derfor sikre dig, at du har de anbefalede eller krævede vaccinationer. Kontakt derfor egen læge.

Drikkepenge
Drikkepenge er naturligvis helt frivilligt, men er en naturlig del på rundrejsen i Burma. Du skal beregne ca. kr. 35 pr. dag.

Vejr og klima
Burma har et dejligt varmt klima – særlig i vinterhalvåret. Her er gennemsnitstemperaturen omkring 25 grader.

Elektricitet
230 volt. Adapter skal medbringes.

Etikette
I Burma er der andre skikke end i Danmark. Vi viser altid landet respekt ved at overholde de religiøse og kulturelle skikke, der er i landet. Vores erfarne rejseleder informerer om de uskrevne regler, der er for landet. F.eks. må munke og buddhafigurer ikke berøres, ligesom ingen må berøres på hovedet. Det er heller ikke alle steder velset at fotografere. Vi opfordrer til at overholde de regler, der informeres om undervejs på rejsen. Er du i tvivl, så spørg din rejseleder.

Rejseleder
Vi oplyser gerne, hvem der kører vores rundrejse, hvis muligt. Det er dog med forbehold for uforudsete ændringer, der gør, at han eller hende alligevel ikke kan køre rundrejsen. Her finder vi selvfølgelig en anden, dygtig rundrejseleder.

Rejseforsikring
Bravo Tours anbefaler altid, at der tegnes rejseforsikringer, når man rejser til udlandet. Deltager du på en rundrejse i Burma med Bravo Tours, er det et krav, at du er forsikret gennem en rejseforsikring. Bravo Tours hjælper gerne med at tegne den rigtige rejseforsikring.

Hjemrejse
Ved ankomsten til lufthavnen er rejselederne behjælpelige ved check-ind. Efter indtjekningen går man videre til ”departures”. Herfra er du på egen hånd og skal gå til den gate, hvorfra flyet boarder. Tjek tid og gate nr. på skærmene i lufthavnen.

GOD TUR
Bravo Tours håber, du får en rigtig god og uforglemmelig oplevelse. Vi lytter gerne til ris og ros, og vi håber, du vil give dig tid til at udfylde det spørgeskema, der udleveres på turen. Endnu engang tak, fordi du valgte Bravo Tours og velkommen til Burma. Vi anbefaler, at du læser billetten grundigt igennem og kontakter os, hvis der er tvivlsspørgsmål.

Burma Se på kort

Hovedstad: Naypyidaw Valuta: Kyat Tidsforskel: +5:30 timer Sprog: Burmesisk Befolkningstal: 60 mio.
Gennemsnitstemperatur
26° januar
29° februar
32° marts
34° april
31° maj
28° juni
27° juli
27° august
28° september
28° oktober
27° november
26° december

Del denne side via E-mail