Solferie
Rundrejser
Safari
Storby
Golf
Krydstogt
  • Cape Town

Billeder og video

Bliv inspireret af billeder og video fra Cape Town.

Se billeder og video her >

Hoteller

Vi har et stort udvalg af hoteller i Cape Town.

Se vores hoteller her >

Om Cape Town

Cape Town - hele verden samlet et sted!


Velkommen til Cape Town - en af verdens bedste storbyoplevelser! Byen ligger i Sydafrika - landet, der populært omtales som "hele verden i et land" - og få storbyer rummer så mange kulturelle indtryk, enestående naturscenarier og interessant historie som Cape Town.

Mangfoldighedernes by
Cape Town, der ligger i det sydlige Sydafrika for foden af det ikoniske Taffelbjerg, er om nogen mangfoldighedernes by. Historisk set er byen unik, og de første europæere kom allerede til i 1488. Flere folkeslag har sidenhen bosat sig i området, da Cape Town blev vigtig for søfarten - det var nemlig vejen til Indien i mange år. I dag bærer byen stadig præg af de mange kulturelle aftryk - og det gør byen til en helt særlig oplevelse!

Kultur og natur i verdensklasse
Der er altså ingen tvivl om, at der er masser at oplevele i Cape Town. Det gælder lige fra de mange byområder, der hver især bærer præg af store hollandske bygninger eller smukke farver fra Østen. Besøg også de kendte Town Ships - slumkvartererne - og kom tæt på forskellen mellem rig og fattig eller tag med til Robin Island, hvor Nelson Mandela tilbragte 18 af sine 27 år i fængsel. Det er skræmmende, men interessante og lærerige oplevelser!
Table Mountain eller Taffelbjeget er selvfølgelig et must, når man holder ferie i Cape Town - byens vartegn, der ikonisk rejser sig 1.086 meter i vejret. Hvis vejret tillader det, må du ikke snyde dig selv for en tur til toppen med kabelbanen. Under havets overflade venter også et væld af oplevelser - lige fra delfiner til hvidhajer - og på land vugger pingvinerne afsted.

Havnefronten - et besøg værd
Cape Towns centrum og liv foregår ved havnefronten! Den gamle containerhavn er åbnet op og nu ligger nogle af områdets bedste restauranter og shoppingsmall side om side med containere og arbejdsmænd, der passer deres jobs. Særligt restauranterne er fantastiske - nyd en 5-stjernet middag kokkereret af nogle af fremtidens Michelin-kokke til en 2-stjernet pris. Der er garanti for kulinariske oplevelser i Cape Town!
Om sommeren er her altid liv - både om dagen og om aftenen. Der er også løbende musikfestivaler med fokus på alt fra opera til jazz.

Mere af Sydafrika
Der er ingen tvivl om, at Cape Town er fantastisk, men Sydafrika byder på endnu flere oplevelser. Omkring Cape Town gemmer der sig bl.a. et fantastisk vinland - tag med til både nogle af de kendte og ukendte perler i samlingen. Ved flere af vinhusene gemmer der sig også fantastiske restauranter. Eller hvad med et spil golf - der ligger fem fremragende baner her. En af de meste berømte baner er Atlantic, hvor du fra banen kan nyde udsigten til både Atlanterhavet og Det Indiske Ocean på en og samme tid. Besøg også Kap Det Gode Håb og nyd udsigten til de imponerende klippeformationer "De Tolv Apostle", som er en del af Table Mountain National Park, på vejen.

 

Fakta om Cape Town

Afrejse
Med Bravo Tours kan I rejse til Cape Town fra:
- København
- Billund

Flyvetid
Ca. 17,5-21 timer alt efter afrejsedato.

Transfer
Transfer er inkluderet i prisen fra lufthavnen til hotellet t/r. Det tager ca. 45 minutter alt afhængig af trafikken.
Tidsforskel
Vinter: +1 time i forhold til Danmark.
Sommer: samme tid som i Danmark

Valuta
Den sydafrikanske valuta hedder Rand. (Forkortelse ZAR) 1 Rand svarer til ca. 0,44 kr. (april 2016). Du kan veksle til Rand i danske banker, men medbring ikke for mange - tag i stedet kreditkortet med. Du kan benytte de fleste internationale kreditkort så som Diners Club, Visa, MasterCard og American Express. Kreditkort kan misbruges. Overlad derfor ALDRIG kreditkort til andre ved betaling - fx på restaurant uden at holde opsyn med det.

Pas og visum
Pas- og visumregler
Danske statsborgere behøver ikke på forhånd at søge om visum til Sydafrika, da man automatisk får et visum på 90 dage ved ankomsten, men man skal kunne fremvise returbillet og økonomiske midler. Passet skal være gyldigt 1 måned udover opholdet og indeholde mindst 2 blanke sider til visum. Gæster med anden nationalitet end dansk skal selv kontakte den sydafrikanske ambassade for at få oplysninger om pas- og visumregler.
Find flere oplysninger om pas og visum til Sydafrika på http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/sydafrika-pas-og-visum/

Børn og unge under 18 år
Pr. 1. oktober 2014 er det påkrævet, at børn under 18 år skal medbringe og forevise original fødselsattest/dåbsattest ved indrejse til Sydafrika. Hvis du rejser alene med dit eget barn, skal du også medbringe en fuldmagt på engelsk fra den anden forælder. Erklæringen skal være underskrevet af det lokale politi i Danmark. Hvis børn ikke rejser med deres forældre, skal de medbringe en fuldmagt på engelsk fra begge forældre. Erklæringen skal være underskrevet af det lokale politi i Danmark. I tilfælde af, at den ene eller begge forældre, hvis navne står på fødselsattesten/dåbsattesten, er døde, kontaktes den sydafrikanske ambassade for nærmere information.

Strande
Camps Bay er uden sammenligning den mest berømte strand ved Cape Town og ligger ca. 10 kilometer fra midtbyen. Stranden ligger smukt placeret mellem Atlanterhavet og bjergene.

Mad og drikke
Man spiser godt og billigt i Cape Town. De mange folkeslag, der har bosat sig gennem tiderne, har også sat sine præg på de kulinariske oplevelser - det betyder, du både kan spise det bedste fra øst, vest, syd og nord, når du holder ferie her.

Transport
Den letteste måde at komme rundt i Cape Town er med taxa. Aftal altid prisen på forhånd. Det er billigt at køre med taxa i området.

Elektricitet
220 eller 230 volt. Adapter er nødvendig.

Shopping
I Cape Town kan I shoppe løs og til billigere priser end herhjemme. Mange omtaler Cape Town som Afrikas svar på New York, Paris eller London, så find på det indre shoppegen frem.

Golf
Der er rig mulighed for at spille golf omkring Cape Town, hvor 5 ud af 6 baner i Afrika ligger. Kontakt Bravo Tours dansktalende rejseleder ved ankomst, hvis I ønsker at spille golf - så hjælper de gerne med at bestille starttider.

Vores service
Bravo Tours' dansktalende rejseledere er tilgængelige hele døgnet på rejsemålet. I møder dem allerede i lufthavnen, og har I bestilt transfer til hotellet, sørger de for, I kommer frem. I løbet af ferien kan I kontakte dem på servicetelefonen, møde dem på de fleste hoteller eller tage med på udflugt. Det er altid muligt at komme i kontakt med en rejseleder.

 

Kort

Find din rejse til Tunesien

FILTRER & TILPAS

Rejsende

Kalender

Vælg rejselængde

  • 7

Oplevelser i Cape Town

Afrikansk middag

Når dagen går på hæld, tager vi til den gamle del af Cape Town. Her nyder vi aftenen på en helt særlig restaurant. Ude fra ligner det mest af alt et gammelt hus, men når du træder inden for, bliver du mødt af en hel særlig historie. For det var netop her, at en hvid mand og sort kvinde forelskede sig under apartheiden. Det var ganske forbudt, og derfor forlod de landet og arbejdede rundt om i hele Afrika - primært på forskellige restauranter - frem til 1994, hvor apartheiden sluttede, og de endelig kunne vende hjem. De besluttede at lægge alt, hvad de havde lært fra deres rejse i denne restaurant - og derfor er menukortet ganske unikt med retter fra hele Afrika. Aftenen byder også på underholdning og musik fra alle hjørner af Afrika.
Efter en vidunderlig aften kører vi tilbage til hotellet.

Aftenudflugt med dansktalende rejseleder.

Vejledende pris: 
Voksne kr. 399 pr. person
Børn kr. 200 pr. barn.

Udflugten gennemføres ved min. 6 deltagere.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Cape Town og Taffelbjerget

Oplev Sydafrikas moderby, når vi tager på opdagelse i Cape Town.
Vi ser fortet Castle of Good Hope, Malajkvarteret med de flotte og farverige huse og får i det hele taget et godt indtryk af Cape Town og dens 500-årige historie. Vi ser også den flotte St. George's katedral og nogle af de kulturelle knudepunkter, inden vi, hvis vejret tillader det, sætter kursen mod Table Mountain - Taffelbjerget. Her tager vi kabelbanen op til toppen, hvor man er 1.068 me-ter over havets overflade. Bjerget er noget af det ældste, der findes i denne verden. Fra bjerget er der en fantastisk udsigt ud over Cape Town, og vi oplever samtidig en helt enestående natur i dette særegne område.

Halvdagstur med dansktalende rejseleder.

Vejledende pris:
 
Voksne kr. 549 pr. person
Børn kr. 275 pr. barn.

Udflugten gennemføres ved min. 6 deltagere.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Det sydafrikanske vinland

Området nord og øst for Cape Town kaldes vinlandet, da der netop her fremstilles størsteparten af Sydafrikas vine. Historien om vinlandet handler om franske huguenotter, der i 1700-tallet flygtede fra religiøs forfølgelse i Frankrig og smuglede vinranker med sig på turen. De havde held til at etablere en vinproduktion i Sydafrika.
Fra vores hotel skal vi på vintur hele dagen. Vi kører i bus rundt til de forskellige vingårde, hvor der med statsgaranti er noget for enhver smag, når vi besøger Paarl, Stellenbosch og Franschloek. Vinområderne ligger meget malerisk med bjerge i baggrunden og vidtstrakte vinmarker i de lavere liggende områder.
Efter en spændende dag i vinens verden returnerer vi hen på eftermiddagen til vores hotel.

Heldagstur med dansktalende rejseleder.

Vejledende pris: 
Voksne kr. 449 pr. person
Børn kr. 225 pr. barn.

Udflugten gennemføres ved min. 6 deltagere.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Hvidhajssafari

En unik og action-præget oplevelse! Dyk med hvidhajer -fra et bur. Mærk adrenalinen pumpe, når du bliver synket ned, og hvidhajerne kommer lige i mod dig.
Vi sejler ud til strækningen mellem Geyser Rock og Dyer Island. Området kaldes Shark Alley - og det er et af de bedste steder at dykke med hvidhajer fra et bur. På med våddragten og gør dig klar - ned i buret og mød hvidhajerne helt tæt på! For de vandskrække er det også en stor oplevelse at se hajerne fra båden. Hvis man er heldig, ser man måske hajerne hoppe op for at æde sælerne.

Heldagstur med dansktalende rejseleder.

Vejledende pris: 
Voksne kr. 1.500 pr. person

Udflugten gennemføres ved min. 6 deltagere.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Kap Det Gode Håb

Tag med til Kap Det Gode Håb og Kaphalvøens mange højdepunkter.
Vi starter ved Sydafrikas svar på Skagen, Hout Bay. Den farverige fiskerlandsby har både en hyggelig havn, et lille marked og masser af butikker. Der er også gode chancer for at se pels-sæler. Vi fortsætter mod Kap Det Gode Håb – det berømte naturreservat, hvor vi selvfølgelig ser det kendte skilt ” Cape of the Good Hope”. Bagefter skal vi selvfølgelig også op til Cape Point – tag det lille tog eller nå toppen på apostlenes heste. Udsigten over False Bay er fantastisk!

I Simons Town besøger vi en af de største pingvinkolonier i Afrika – en sjov og anderledes oplevelse. På vej tilbage til Cape Town kører vi langs havet. De mere end 100 kurver på den ni kilometer lange vej gør turen betagende smuk, men historien bag vejen er skræmmende. Vi slutter af ved den smukke Kirstenbosch Botaniske Have, hvor der også er en smuk udsigt ind over byen til Taffelbjerget.

Heldagstur med dansktalende rejseleder.

Vejledende pris: 
Voksne kr. 629 pr. person
Børn kr. 315 pr. barn.

Udflugten gennemføres ved min. 6 deltagere.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Township

Tag med på en unik rejseoplevelse, når vi rejser gennem de tre "Sydafrika'er" - der, hvor det hele startede, apartheid og det nye Sydafrika efter Nelson Mandela blev løsladt.
Vi besøger et af områdets slumkvarterer. Her bliver vi taget godt i mod på traditionel vis - og vi fokuserer på nogle af alle de positive ting i området. Vi besøger bl.a. et center for børn og unge, ser hvordan indbyggerne lever og laver kunst. Det giver os et godt indblik i den del af Cape Town, der ikke har så mange penge.

Halvdagstur med dansktalende rejseleder.

Vejledende pris: 
Voksne kr. 299 pr. person
Børn kr. 150 pr. barn.

Udflugten gennemføres ved min. 6 deltagere.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.