Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet
  • Vejret i Marokko

    Vejret i Marokko

Det solrige område med varme og frodighed

Gennemsnitstemperatur i Marokko

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

20 21 22 22 23 24 27 28 27 25 23 21
14 15 17 17 19 20 22 22 22 20 18 15
19 18 19 19 19 20 22 23 23 23 22 20

 DAG     NAT     HAV

På Afrikas nordvestlige kyst ligger Marokko. Her får I det bedste fra to verdener: Den tørre afrikanske varme kombineret med en frodighed, som det behagelige kystklima muliggør.

I modsætning til eksempelvis Tunesien ligger Marokko nemlig placeret ud til Atlanterhavet. Det gør temperaturerne en smule lavere – men stadig til den dejligt, lune side.

Placeringen i Nordafrika, med Atlanterhavet til den ene side og det tørre ørkenland til den anden, holder i øvrigt vejret i Marokko behageligt hele året rundt. Varme vinde fra syd og øst sørger nemlig for at varme luften op – og den stabile vandtemperatur i havet mod vest sørger for at holde på denne varme.

Vejret i Marokko er skønt året rundt

Gennemsnitstemperaturen i Marokko er generelt jævn hele året. Den topper dog i juli, august og september, hvor termometeret i dagtimerne står på gennemsnitligt 27-28 grader.

I de øvrige sommermåneder er temperaturerne en lille smule lavere og ligger på i gennemsnit 23 grader. Vejret i Marokko holder sig i øvrigt på dette niveau årets øvrige måneder – og den koldeste måned temperaturmæssigt kommer ikke engang i nærheden af at være kølig: Det er nemlig januar med hele 20 grader i dagtimerne.

Temperaturerne om natten er også behagelige – særligt i juli, august og september. I disse måneder kan I således nyde de varme, sydlandske nætter med bare arme, hvor temperaturerne i gennemsnit ligger på 22 grader i hele sommerperioden.

Hop i Atlanterhavet uden at gyse

Vores feriedestinationer i Marokko ligger alle placeret ved Atlanterhavets kyst. Store oceaner kan ellers have ry for at være kolde – i modsætning til eksempelvis Middelhavet, som ligger en smule isoleret og aflukket.

Der er imidlertid ikke noget at frygte, hvad angår havtemperaturen. Golfstrømmen sender nemlig lunt vand direkte forbi kysten og hjælper med til at bevare en nogenlunde stabil badevandstemperatur året rundt.

I sommerperioden er disse dog, som luften, generelt en smule højere og fra juli til oktober topper den med omkring 23 grader.

Del denne side via E-mail