Alle rejsemål
Storby
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet
  • Vejret på Kos

Vejret på Kos kalder på en dukkert

Gennemsnitstemperatur på Kos

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
14 14 16 20 24 29 32 32 29 24 19 16
7 7 9 12 15 19 22 22 19 15 12 9
17 16 16 17 19 22 23 24 24 22 19 17

 DAG     NAT     HAV

Vejret på Kos

Den græske ø Kos ligger næsten klos op ad Tyrkiet. Her får I derfor det bedste fra to verdener: Den græske charme kombineret med den tørre, tyrkiske varme.

På grund af den østlige placering, er Kos en af de varmeste græske øer. Den ligger nemlig godt i læ af Bulgariens bjergmassiver mod nord og nyder samtidig godt af de opvarmede vinde fra det tyrkiske fastland i øst.

Sydfra strømmer varm luft op fra det afrikanske kontinent, når vinden blæser fra syd – og skulle brisen komme fra vest, nyder I blot godt af den forfriskende havluft midt i sommerheden.

Vejret på Kos er med andre ord vidunderligt lunt og mildt, uanset hvorfra vinden kommer.

Skøn sommer i Sydeuropa

Allerede i slutningen af april kravler gennemsnitstemperaturerne op over 20 grader og i maj er vejret på Kos allerede som en god, dansk tørvejrsdag i sommermånederne. Herfra går det opad på termometeret, helt frem til august, hvor gennemsnitstemperaturen topper med 32 grader i dagtimerne.

De varme dage varer dog ved helt ind i oktober og vejret på Kos er således sommerligt, mildt og lunt hele sommerhalvåret.

Er I til varme og lune nætter er især juli og august gode rejsemåneder. Her er gennemsnitstemperaturen i de mørke timer nemlig et stykke over 20 grader. Dermed kan I sidde længe ude med bare arme og ben og nyde jeres ferie.

De øvrige måneder er nattetemperaturerne generelt under 20 grader og dermed mere kølige. Rejser I hér, kan det derfor være en god idé at huske en let trøje, hvis I er ude i nattetimerne.

Vejret på Kos kalder på en dukkert

Det er altid muligt at bade ved strandene på Kos, uanset hvilken måned I rejser i. Vejret på Kos er nemlig så lunt, at det kompenserer for det lidt kølige badevand, I kan opleve i starten af sæsonen. Først i juni kravler havtemperaturen over 20 grader – men til gengæld forbliver den her helt frem til oktober.

Det varmeste badevand får I, hvis I rejser i august og september. Der kan dog være en lille smule forskel i badevandstemperaturerne afhængigt af, hvor på Kos I hopper i havet. Generelt er vandet lunest på øens sydlige kyst.

Del denne side via E-mail