Alle rejsemål
Storby
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet
  • Finland

Om Finland

Finland - masser af historie og charme 

Tag på ferie til Finland og få en på opleveren! Finland byder på en fantastisk natur, en spændende historie og garanti for gode oplevelser - og så er Finland altså kendt for sin helt særlige saunakultur. Finlands hovedstad, Helsinki, er omgivet af vand både til syd, øst og vest og især byens travle havneområde er med til at skabe en helt speciel atmosfære. Byen er særligt kendt for sin flotte og moderne bygningsarkitektur, og byen har samtidig et kulturudbud der tilfredsstiller selv den mest kræsne kulturforbrug.

Den finske hovedstad
Finlands hovedstad, Helsinki, har altid stået lidt i skyggen af andre storbyer, men det er der bestemt ingen grund til. Byen er nemlig spækket med kultur, historie og andre spændende seværdigheder. Helsinki er en utrolig smuk hovedstad, og rigtig mange steder kan du finde små, hyggelige gader og åbne pladser. Spisesteder og shoppingmuligheder er heller ikke noget, som Helsinki mangler, er her noget for en enhver smag i alle prisklasser.

Finsk gastronomi
De finske madtraditioner bygger både på vestlige og østlige indspark. Finsk madlavning er dog primært baseret på sunde og fiberrige ingredienser, da naturen er spækket med disse, som b.la. et stort udvalg af forskellige bær. På middagsbordet i Finland kan du tit og ofte finde Karelska pirogger, som er en finsk ret, der er lavet af en tynd rugskorpe. Fyldet bestå af ris, smør nogle gange kogte æg.

Finsk Sauna
Finnerne elsker sauna og det er en vigtig tradition for dem. Derfor er der også masser af muligheder for at prøve et traditionelt finsk sauna de fleste steder i Finland. En ægte finsk sauna foregår typisk i en lille hytte ude i naturen, og det er efterhånden blevet meget trendy at prøve. Det siges, at det skal være godt for både sindet og helbredet.

Fakta om Finland
På trods af at Finland er ret stort land, så bor du kun omkring 5.5 millioner mennesker i landet, hvoraf ca. 650.000 af dem er bosat i hovedstaden, Helsinki.

Områder i Finland

Helsinki

En lille, men en meget charmerende hovedstad.
Find din rejse her >

Del denne side via E-mail