Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet

Calabrien – Smagen af Syditalien - Resort Tonicello

0

Italienerne er øvede livsnydere – og med hele paletten af lokale delikatesser er det ikke svært at forstå. Så find appetitten frem, når vi på vores rejse igennem billedskønne Calabrien sætter smag på La Dolce Vita!

Det autentiske Italien oplever du bedst i bunden af støvlelandet! I hvert fald hvis du spørger italienerne selv. I Syditalien er hverdagen nemlig spækket med stolte madtraditioner, fantastiske naturoplevelser og et forrygende klima. Og vi oplever selvfølgelig det hele på denne rejse, der fryder og fornøjer alle vores sanser.
Syditaliens stemningsfulde byer emmer af de lokales store lidenskab for god mad og drikke. I de smalle stræder breder duften af krydderier og solmodne frugter sig som en appetitvækkende brise. Lyden af bestik fra familiedrevne restauranter klirrer lystigt ud i de lune nætter. På restauranternes menukort kan du bladre igennem antipasti, stenovnsbagt pizza, friskfanget fisk og lokale vine. Forretningernes hylder bugner af lækkerier såsom søde rødløg og røde chilier fra de lokale marker. Og cafeen på hjørnet byder dig indenfor med smil til en blød caffe latte og søde mundfulde.

Vi væbner os med god appetit og eventyrlyst og udforsker Calabriens prægtige kulinariske, historiske og kulturelle arv. I Lamezia besøger vi et lokalt agriturismo, hvor vi bliver klogere på Syditaliens ædle madlavningskunst. I Pizzo oplever vi byens pittoreske og romantiske gader og nyder vinsmagning af de delikate, lokale druer. Vi tager også på opdagelse i Tropeas middelalderlige gader, i den smukke kystby Capo Vaticano og i strandbyen Reggio di Calabria. Og vi kommer på sporet af Homers fortællinger, når vi besøger den mytologiske by Scilla.

Rejsen giver os et spændende indblik i alt det, der har formet Calabrien til, hvad det er i dag. For igennem århundreder har både grækere, romere, fønikere, tyrkere og normannere på skift hersket over Calabrien. På grund af sin strategiske beliggenhed ved Middelhavet har Calabrien nemlig været en attraktiv erobring for mange. Dette har sat mangfoldige og fascinerende spor i det Syditalien, der møder os på denne rejse. Det gælder selvfølgelig også det lokale køkken, der er inspireret af mange himmelstrøg.

Så sæt dig til bords og glæd dig til et sanserigt og smagfuldt rejseeventyr igennem Italiens dejligste region, Calabrien!

Rejsens højdepunkter
  • Halvdagsudflugt til Tropea og Capo Vaticano
  • Kokkelektion i det calabriske køkken
  • Heldagsudflugt til Reggio di Calabria og Schilla
  • Vinsmagning af lokale druer
  • Besøg i Pizzo
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst til Calabrien
Ankomst til Calabrien

I dag flyver vi fra Danmark med kurs mod Calabrien i Syditalien. Vi lander i Lamezia Terme, hvor vores dansktalende rejseleder tager imod os. Herefter kører vi mod Resort Tonicello, hvor vi skal bo på hele rejsen. Resten af dagen nyder vi med afslapning på hotellet.

Dag 2
Lokale delikatesser i Capo Vaticano og byrundtur i Tropea
Lokale delikatesser i Capo Vaticano og byrundtur i Tropea

Vi starter dagen med morgenmad på hotellet, hvorefter vi begiver os mod Capo Vaticano. Her starter vi rejsens mange skønne smagsoplevelser. Men først skal vi opleve den smukke kyststrækning, som pryder området. Her strækker klipperne sig mod himlen med udsigt til fine sandstrande og lokkende turkisblåt hav. Vi nyder den flotte panoramaudsigt ud over De Æoliske Øer og Sicilien – og vi forstår sagtens de mange strandgæster, der forelsker sig i de naturskønne omgivelser.

Dagen fortsætter i det calabriske køkken med en skøn frokost. For det er nu blevet tid til at smage den berømte nduja, der er en stærkt krydret pølse lavet af svinekød og Calabriens varme chili, peperoncino. Pølsen er perfekt på bruchetta, som ingrediens i en pastasovs eller i løgmarmelade. Nduja blev oprindeligt fremstillet i byen Capo Vaticano og fremstilles stadig efter gammel tradition. Med maverne fulde af den lokale specialitet tager vi på byrundtur i Tropea, hvor den charmerende, italienske stemning fylder byens billedskønne middelaldergader. Mange steder ser vi de store bundter af rødløg, som dyrkes uden for Capo Vaticano. Og det er ikke sært, for rødløgene anvendes flittigt i den lokale madlavning og udgør sågar regionens vigtigste indtægtskilde.

Dag 3
Dag på egen hånd
 Dag på egen hånd

Dagen er fri til egne oplevelser, så nyd de syditalienske omgivelser lige, som du har lyst til. Tilbring fx dagen med dejlig afslapning på hotellet, med daseliv ved poolen, svømmeture i havet, eller udforsk lokalområdet.

Dag 4
Byrundtur i Reggio di Calabria og på sporet af Homer i den mytologiske by Scilla
Byrundtur i Reggio di Calabria og på sporet af Homer i den mytologiske by Scilla

Dagen begynder med morgenmad på hotellet, hvorefter vi tager mod tåen af den italienske støvle – nemlig strandbyen Reggio di Calabria. Byen ligger med udsigt til Messina på Sicilien lige på den anden side af sundet. Reggio di Calabria var tidligere Calabriens hovedby og er stadig regionens største by. Her hører vi historien om, hvordan byen flere gange er blevet ødelagt af jordskælv og tidevandsbølger, men også hvordan byen gang på gang rejst sig stolt igen.

Dagens udflugt starter til fods med en byrundtur, hvor vi går til den elegante shoppinggade Corso Garibaldi samt byens smukke katedral. Når vores besøg i Reggio Calabria er slut, fortsætter vi langs den smukke kystlinje Costa Viola, indtil vi når den lille, mytologiske by Scilla. Her gør vi et stop og bliver klogere på Homers spændende mesterværk "Odysseen”. For byen er nemlig kendt som ramme for det mytologiske havmonster Scylla i netop denne fortælling. Dette skyldes ifølge legenden, at farvandet ud for byen har kostet talrige sejlende livet.

I Scilla oplever vi også, hvordan den pittoreske landsbys tætpakkede huse kravler smukt op ad skråningerne med kig til det glimtende hav. På en byrundtur ser vi Chianalea-kvarteret, der er hjem for en forunderlig blanding af ruiner, velrestaurerede huse og små restauranter med friskfanget fisk.

Vi gør et stop for at nyde en frokost på en af de lokale restauranter, hvor der er fisk på menuen – selvfølgelig garneret med den betagende, lokale atmosfære. Herefter fortsætter vi til Limbadi, inden turen går helt hjem tilbage til Tropea. I Limbadi bliver vi klogere på produktionen af den lokale olivenolie, og vi får selvfølgelig lov at smage på den lækre, italienske jomfruolie.

Dag 5
En smagfuld kokkelektion i det calabriske køkken
En smagfuld kokkelektion i det calabriske køkken

Et godt køkken er grundlaget for lykke – sådan lyder italienernes filosofi. Og i dag giver vi os helt hen til den filosofi med en særdeles velsmagende udflugt. Efter morgenmaden begiver vi os nemlig mod en lokal, økologisk gård, også kaldet et agriturismo, der er flot beliggende på en bakke en nær Lamezia-området. Her skal vi tilbringe dagen med en spændende smagsrejse igennem "Cucina Calabrese”. Her får vi et spændende og smagfuldt indblik i den lokale madkultur, der har en lang og spændende historie og er rig på stolte traditioner. For igennem århundreder har grækere, arabere, byzantinere, normannere, spaniere og franskmænd sat deres aftryk på regionen – og på det lokale køkken.

Vi lærer bl.a., hvordan man lavede brød i antikken, hvordan krydderier kan kombineres, og vi bliver klogere på italienernes fine næse for gode råvarer. Med en lektion i det lokale køkken lærer vi om de traditionelle calabriske retter – samt ikke mindst, hvordan vi laver dem. Vi smager selvfølgelig på herlighederne og glæder os over, at vi nu kan sætte tænderne i en smagfuld bid af Syditalien, længe efter vi er kommet hjem igen.

Dag 6
Dag på egen hånd
Dag på egen hånd

Dagen i dag kan du nyde, lige som du har lyst til. Du kan enten fordøje de mange oplevelser og smagsindtryk med skøn afslapning på hotellet. Du kan også tage på opdagelse i endnu mere af naturskønne Calabrien på egen hånd. Og søger du tips og inspiration til en oplevelsesrig dag, står vores rejseleder klar til at hjælpe. 

Dag 7
Vinsmagning og oplevelser i fiskerbyen Pizzo
Vinsmagning og oplevelser i fiskerbyen Pizzo

Vi nyder en rolig start på hotellet, inden vi i løbet af formiddagen tager af sted på udflugt. Vi besøger den pittoreske fiskerby Pizzo, der skuer mod Det Tyrrhenske Hav. Her er vores første stop ved Piedigrotta, hvor en lille kirke er bygget i en klippehule ved stranden. Kirken er yndigt dekoreret med statuer og freskomalerier med religiøse motiver. Vores tur fortsætter igennem byens smalle stræder, klatrende trapper og det historiske centrum. I den romantiske, gamle bydel nyder vi den italienske charme, og vi besøger Murats borg, der troner bombastisk mod kysten.

Heller ikke i Pizzo snydes vi for det søde italienske liv. Pizzo er nemlig kendt for den himmelske, italienske dessert tartufo, som vi selvfølgelig skal smage på. Du kan fx skylle desserten ned med en friskbrygget cappuccino, mens du betragter det lokale folkeleben. Tanket op på La Dolce Vita tager vi videre til en lækker, italiensk vinsmagning i Lameiza-området, hvor vi forkæler smagsløgene med tre forskellige vine og tilhørende appetizere.

Dag 8
Hjemrejse
Hjemrejse

En uges rejse igennem Syditaliens idylliske region Calabrien er ved vejs ende. Mætte på italienske eventyr og fantastiske smagsoplevelser tager vi fra hotellet mod lufthavnen i Lamezia Terme, hvorfra vi flyver hjem til Danmark. 

Dato og priser

Beklager, vi kunne desværre ikke finde nogen rejser på den valgte dato.

Alt dette er inkluderet i rejsen

  • Flyrejse tur/retur
  • Ophold på Resort Tonicello med halvpension
  • Halvdagsudflugt til Capo Vaticano og Tropea – inkl. smagsprøver af lokale specialiteter, guidet byrundtur og frokost
  • Heldagsudflugt med kokkelektion i det calabriske køkken – inkl. smagsprøver af klassiske og lokale delikatesser samt frokost
  • Heldagsudflugt til Reggio di Calabria og Schilla – inkl. guidet byrundtur, frokost samt introduktion til og smagsprøver af den lokale jomfru olivenolie
  • Heldagsudflugt med vinsmagning og besøg i Pizzo – inkl. entre til Piedigrotta-kirken, kaffestop og vinsmagning af tre vine med appetizers
  • Dansktalende rejseleder

Dette er ikke inkluderet

  • Afbestillingsforsikring kr. 249
  • Årsrejseforsikring kr. 278
  • Transport til og fra hotellet kr. 180
  • Mad ombord på flyet kr. 190
  • Bagage kr. 190
  • Måltider og drikkevarer, som ikke er nævnt i programmet
  • Drikkepenge
  • Aircondition
  • Børnepool
  • Gratis WiFi
  • Pool
  • Tilkøb halvpension

Bo tæt på stranden i dejlige omgivelser
Smukt beliggende mellem Capo Vaticano og Tropea ligger Resort Tonicello. Her bliver du mødt af syditaliensk charme og fantastiske omgivelser til ren afslapning. Du bor blot 200 meter fra en af områdets skønne sandstrande. Det er kort sagt det perfekte valg for dig, der vil nyde en lækker badeferie i Calabrien.

På hotellet finder du et dejligt poolområde med liggestole og parasoller samt separat børnepool. Der er også skønne terrasser med rigtig gode udsigter. Vil du hellere til stranden, når du den let. Hotellet ligger på en skråning, og der kører derfor bus til/fra stranden, selvom der blot er 200 meter dertil. Her er det svært ikke at nyde livet!

Er du mere til aktiviteter, er der også masser at tage sig til. Her kan du udfordre dine rejsekammerater i både tennis, minifodbold og bordtennis. Der er også international børneklub i sommerferien (juli/august). I juli og august er der også dag- og aftenunderholdning på hotellet, ligesom der er mulighed for at prøve kræfter med at cykle, fiske og dykning (mod betaling).

Hotellet har også sin egen restaurant, hvor de bl.a. serverer lokale specialiteter. Tilkøber du pension vælger du mellem flere retter på en a la carte-menu. Men det kan være svært at koncentrere sig om den gode mad – for udsigten er forblindende

Sådan bor du
Du bor i gode dobbeltværelser og har mulighed for at tilkøbe havudsigt. Der er også mulighed for at bo i superiorværelser, der er større og med adskilt sove- og opholdsstue (ekstra seng er sovesofa). Alle værelser er indrettet med aircondition, radio, telefon og hårtørrer, samt badeværelse og balkon eller terrasse. Det er muligt at benytte minibar, kaffemaskine og el-kedel mod betaling – samt hvis det er ledigt.

Alle dobbeltværelser har maksimalt plads til tre voksne og et barn.

Pension
Opholdet er med morgenmad (buffet), men det er muligt at tilkøbe halv- eller helpension. Her vælger man retterne fra et menukort. Nogle retter kan serveres fra buffet (fx tilbehør). Vand er inkluderet til frokost og middag (hvis der tilkøbes pension), men andre drikkevarer er mod betaling. Til frokost serveres to retter, mens der til middag serveres tre retter.

Mere om Resort Tonicello
Det er muligt at leje poolhåndklæder. Det koster 2 euro pr. dag pr. person. 
Ved stranden indgår en parasol, en strandstol og en solseng pr. værelse uden ekstra betaling.

Om hotellet
A la carte restaurant Ja
Afstand til centrum 10 km, Tropea
Afstand til lokalt centrum 2 km, Ricadi
Afstand til minimarked 2 km, Ricadi
Afstand til strand 200 m
Aircondition Ja
Antal værelser 45
Balkon/Terrasse Ja
Bar Ja
Børneklub Ja
Børnepool Ja
Etager 2
Fitness Nej
Hårtørrer Ja
Kaffe/Te faciliteter Ja
Legeplads Ja
Minibar Ja, mod gebyr
Pool Ja
Poolbar Ja
Reception Ja
Rengøring, pr. uge 7
Safebox I reception
Skift af håndklæder, pr. uge 7
Skift af sengelinned, pr. uge 2
Spa & wellness Nej
Telefon på værelset Ja
TV på værelset Ja
Underholdning Ja
WiFi Ja, gratis

Localita Tonicello
89866 Ricadi
Italy
Tel: +39 0963 660711
www.tonicello.it

Del denne side via E-mail