Hvad skal jeg pakke til safari?

Hvad skal jeg pakke til safari?

Det er selvfølgelig meget individuelt, hvad man har brug for på en safari, men vi har samlet en række gode pakkeråd til dig, der skal på safari.

Hent pakkelisten som PDF her >

Pak og pak så om igen

Du pakker med garanti for meget – derfor kan det være en god ide at pakke og så fjerne noget af det igen. Det er både en god ide, fordi der ikke er ret meget plads i safaribilen til bagage, men også fordi du ellers med garanti har alt for meget med.

Tøj og sko

På safari er der store temperaturforskelle – det er fx ofte køligt morgen og aften i de højtliggende områder. Derfor er den en god ide at medbringe en vindtæt-jakke til de tidlige og sene gamedrives. Det er også en god ide at have en varm trøje med i safaribagagen.

Når det er sagt, behøver de fleste sjældent anskaffe sig noget særlig til en safari. Så længe man undgår skrappe farver og holder sig til naturfarver, kan man sagtens bruge sit almindelige tøj.
Mange lodges har pools, så medbring gerne badetøj. Nogle strandhoteller kræver, at mænd bærer lange bukser til middagen. Husk også en solhat og solbriller til gamedrives midt på dagen.

Håndbagage

Det er en rigtig godt ide at medbringe en mindre rygsæk til dine værdigenstande. Samtidig er den også praktisk, hvis du fx gerne vil have en ekstra trøje, kasket el. lign med på gamedrives.

Pas og papirer

Medbring dine rejsedokumenter, gyldigt pas og vaccinationskort. Har du søgt og købt evt. visum inden afrejse, skal du selvfølgelig også medbringe papirer på det. Mange synes også, det er en fordel at printe forsikringspapirer ud, så man har alle oplysninger samlet, hvis man får brug for at kontakte sit forsikringsselskab.

En tur på apoteket

Det er en god ide at medbringe solcreme med høj faktor. Kører vi gamedrives midt på dagen, bager solen ofte direkte på os i flere timer. Derudover kan det også være en ide at medbringe håndkøbsprodukter fra apoteket fx hovedpinepiller, håndsprit, myggespray, plaster mm. Rejser I til et malariaområde, og ønsker I at tage malariapiller, skal disse også medbringes.

Andre gode råd

På en safari nyder mange rigtig godt af at medbringe en kikkert, så man kan spotte dyrene på lang afstand. Kamera er selvfølgelig også et must, ligesom en lommelygte kan være en fordel på mange lodges – når først mørket faldet på i Afrika, bliver det rigtig mørkt. Husk også en adapter til strøm og måske en bog om de forskellige dyr, I møder på jeres vej.

Læs flere gode råd til din rejse til Kenya eller Tanzania her.

Del denne side via E-mail