Alle rejsemål
Rejseklubben
Safari
Golf
Flybillet

Sydafrika – Vin, Hvaler og The Big Five

Rejs med Bravo Tours til Sydafrika, der byder på en bred vifte af fabelagtige rejseoplevelser.
Oplev enestående naturscenerier, Vinlandet, kæmpemæssige grotter, The Big Five i en privat safaripark, hvaler i det blå ocean, hvidhajer på tætteste hold, pjattede pingviner og ikke mindst vidunderlige
Cape Town med Taffelbjerget og en spændende kulturhistorie.
Kom tæt på kulturen, naturen og det mangfoldige dyreliv. Det er ikke uden grund, at mange omtaler Sydafrika som ”hele verden samlet i ét land”.
På denne rundrejse får du hele essensen af Sydafrika og oplever dette vilde, naturskønne og stærkt vanedannende rejseland.

Rejsens højdepunkter
  • Vinsmagninger i Vinlandet
  • Besøg på strudsefarm
  • Besøg i Cango Caves
  • Byrundtur i Cape Town
  • Tur op på Table Mountain (hvis vejret tillader det)
  • Hval- eller delfinsafari (afhængig af årstiden)
  • Big 5 Safari
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Afrejse fra Danmark
Afrejse fra Danmark

Du har sikkert glædet dig længe. Nu er dagen kommet, hvor du for alvor kan føre din rejsedrøm ud i livet og tage på togt i Sydafrika. Når flyet letter fra Danmark, har drømmen fået vinger, og kursen er sat mod sydøst. Efter et flyskifte, fortsætter vi ned over det mægtige afrikanske kontinent. Under hele flyrejsen bliver du naturligvis forkælet med mad, drikkevarer, dit eget underholdningssystem ved flysædet og ikke mindst den gode kabineservice fra flypersonalet.

Dag 2
Ankomst til Cape Town
Ankomst til Cape Town

Flyet lander i Cape Town International Airport. Efter afhentning af bagage går turen nu direkte fra lufthavnen og ud til vinområdet. Vi ankommer sidst på eftermiddagen og skal overnatte på et meget indbydende hotel i Franschhoek eller Stellenbosch.

Dag 3
Vinlandet Sydafrika
Vinlandet Sydafrika

Området nord og øst for Cape Town kaldes vinlandet, da der netop her fremstilles størsteparten af Sydafrikas vine.
Historien om vinlandet handler om franske huguenotter, der i 1700-tallet flygtede fra religiøs forfølgelse i Frankrig og smuglede vinranker med sig på turen. De havde held til at etablere en vinproduktion i Sydafrika. Fra vores hotel skal vi på vintur hele dagen. Vi kører i bus rundt til de forskellige vingårde, hvor der med statsgaranti er noget for enhver smag. Vinområdet ligger meget malerisk med bjerge i baggrunden og vidtstrakte vinmarker i de lavere liggende områder.
Efter en spændende dag i vinens verden returnerer vi hen på eftermiddagen til vores hotel.

Dag 4
Oudtshoorn - i strudsens tegn
Oudtshoorn - i strudsens tegn

Tidligt denne morgen forlader vi hotellet. Vi kører hen over bjergene i et yderst smukt naturområde. Vi kører i udkanten af den Lille-Karoo, hvor naturen ændrer sig fra grønne frugtplantager til mere tør bush-savanne. Vi når frem til en strudsefarm ved navn Safari, hvor vi får en guidet tur rundt på farmen og spiser en sen frokost, som inkluderer strudsekød. Derfra kører vi ind til selve Oudtshoorn, der er kendt som strudsefarmernes hovedstad. Mellem 1880 og 1910 udvandrede en række jødiske handelsfolk fra Østeuropa og etablerede strudsefarme, hvor de tjente formuer på at eksportere strudsefjer til modebevidste europæere. Vi bor på et dejligt hotel i Oudtshoorn.

Dag 5
Cango Caves og Knysna
Cango Caves og Knysna

Vi siger godmorgen til Oudtshoorn. Efter morgenmaden kører vi direkte ud til Cango Caves, der er nogle af Afrikas smukkeste drypstensgrotter. Efter en fantastisk rundvisning inde i grotterne, som tager ca. 45 min., kører vi hen over et smukt bjergpas med 300 millioner år gamle sandstensklipper, hvorefter vi ankommer til Knysna. Byen blev kendt i Danmark som værtsby for det danske herrelandshold i fodbold under VM i Sydafrika i 2010. Det er en utrolig smuk by, som ligger med små bjerge og en lagune omkring sig. Om eftermiddagen sejler vi ud gennem lagunen, hvor vi ser den berømte og farlige indsejling The Head (man kan ikke blive forsikret, hvis man tager sit sejlskib igennem der). Det er en meget smuk natur. Vi ankommer til hotellet i Knysna ved frokosttid.

Dag 6
Plettenberg Bay og havsafari
Plettenberg Bay og havsafari

Vi står tidligt op, spiser en lækker morgenmad og kører de omkring 30 kilometer østover til Plettenberg Bay. Det er en slags sommerhusby for de rige og de kendte i Sydafrika, som ligger meget naturskønt ud til bugten. Vi stiger om bord på en af de åbne både fra Ocean Blue Adventures og sejler ud på Det Indiske Ocean. I hvalsæsonen vil vi tage på hvalsafari med sydlige rethvaler, delfiner og pels-sæler, og uden for hvalsæsonen er der fokus på delfiner og pels-sæler. På delfinturen vil vi derudover besøge en koloni med flere hundrede tusinde pels-sæler. Vi er tilbage på land omkring frokost. Så kører vi tilbage til Knysna og eftermiddagen er til fri disposition i Knysna.

Dag 7
På safari - The Big Five
På safari - The Big Five

Efter morgenmaden på hotellet i Knysna er det tid til afgang. Vi kører til Mossel Bay. Her ligger der et meget smukt naturreservat, som hedder Gondwana Game Reserve. Omkring frokosttid tjekker vi ind på den luksuriøse lodge, med en smuk udsigt til en naturskøn dal. Stedet byder på individuelt indrettede hytter samt villaer med pejs, fladskærms-tv, privat balkon og terrasse med udsigt – foruden en række fælles faciliteter som eksempelvis swimmingpool. Om eftermiddagen tager vi på en spændende game drive for at se The Big Five; elefanter, næsehorn, bøfler, løver og leoparder. Derudover er der også gode muligheder for at opleve zebraer, bavianer, giraffer og forskellige antilopearter. Både frokost og aftensmad er inkluderet under opholdet på vores lodge i Gondwana. På visse datoer bor man på den luksuriøse Garden Route Game Lodge, som også ligger i et meget smukt naturreservat.

Dag 8
Flere dyreoplevelser i parken
Flere dyreoplevelser i parken

I dag tager vi en tidlig morgensafari ud i det private vildtreservat, der dækker 11.000 hektar land med endeløs udsigt over bjerge og grønne bølgende bakker. Igen er der gode muligheder for at se The Big Five-dyrene eller måske nogle af parkens mere sjældne indbyggere som bjergzebra og høgefuglen Black Harrier. Vi vender tilbage til den komfortable lodge sidst på formiddagen, hvor vi spiser frokost i de skønne lodge-omgivelser og nyder stedets inspirerende atmosfære.
Senere på eftermiddagen skal vi atter ud i parken og spotte vilde dyr og få endnu flere fantastiske feriebilleder med hjem i kameraet. Vi vender tilbage til lodgen og spiser aftensmad og taler om dagens oplevelser ude i parken. Alle måltider denne dag er inkluderet. Vi overnatter igen på vores lodge Gondwana Game Lodge eller Garden Route Game Lodge.

Dag 9
Tilbage i Cape Town
Tilbage i Cape Town

Efter morgenmaden i lodgen er det tid til at bryde op fra denne skønne plet. Fra morgenstunden kører vi nu mod Cape Town på en tur, der godt kan snige sig op på seks timer. Vi gør holdt undervejs, bl.a. for at spise frokost for egen regning.
Vi ankommer til vores hotel i Cape Town, som ligger centralt og tæt på havnefronten. Resten af dagen er på eget program i Cape Town. Vi overnatter på det skønne hotel.

Dag 10
Kap Det Gode Håb
Kap Det Gode Håb

Vi starter om morgenen, hvor vi kører omkring strandområdet ved Camps Bay. Vi ser udsigten til de imponerende klippeformationer De Tolv Apostle, som er en del af Table Mountain National Park. Vi fortsætter videre ned til Hout Bay, hvor vi tager et stop ved havnen. Her er der mulighed for at se pels-sæler i havnen, opleve et lille marked og købe souvenirs. Det er sådan lidt a la Sydafrikas svar på Skagen.
Turen går nu videre mod Kap Det Gode Håb, hvor vi ankommer lige før frokost ved selve skiltet Cape of the Good Hope.
Derfra fortsætter vi op til selve punktet Cape Point, hvor du enten kan køre med et lille tog eller gå derop på apostlenes heste med din rejseleder. Vi spiser normalt frokost her (for egen regning) forhåbentlig med en fantastisk udsigt ud over False Bay. Derefter fortsætter vi op langs Atlanterhavet til Simons Town, hvor vi besøger en af de største pingvinkolonier i Afrika. Herefter kører vi tilbage til vores hotel i Cape Town, hvor vi er fremme hen på eftermiddagen.

Dag 11
Hvidhajssafari eller på egen hånd
Hvidhajssafari eller på egen hånd

I dag kan I vælge at nyde Sydafrika præcis, som I har lyst - eller I kan tilkøbe en helt unik og actionpræget oplevelse: dyk med hvidhajer. Den helt store oplevelse får man, når vi træder ind i buret og dykker ned, men selv om man ikke har lyst til den del, er det en storslået oplevelse at sejle med. Når hvalsæsonen sætter ind, er der nemlig både mulighed for at opleve hvaler og mange delfiner.

Vi sejler ud, får lidt snacks, tager en våddragt på, hopper ned i et bur og ser hvidhajerne tæt på. For de vandskrække er det også en stor oplevelse at se hajerne fra båden. Hvis man er heldig, ser man måske hajerne hoppe op for at æde sælerne. Vi er færdige omkring frokost. Afhængig af forholdene kan formiddagsturen blive til en eftermiddagstur. Overnatningen er igen på vores hotel i Cape Town.

 

Dykket/sejlturen er ikke inkluderet i rundrejsens pris, men kan tilkøbes hjemmefra. 

Dag 12
Cape Town og Taffelbjerget
Cape Town og Taffelbjerget

Efter morgenmaden skal vi på byrundtur i Cape Town. Vi ser fortet Castle of Good Hope, Malajkvarteret med de flotte og farverige huse og får i det hele taget et godt indtryk af Cape Town og dens 500-årige historie. Vi slutter vores bytur med at køre ned til havnefronten tæt på hotellet, hvor vi bl.a. ser statuerne af de fire nobelprismodtagere, som Afrika har fostret. Hvis vejret tillader det, vil vi køre til Taffelbjerget, hvor vi tager kabelbanen op til toppen, hvor man er 1.068 meter over havets overflade. Bjerget er noget af det ældste, der findes i denne verden. Fra bjerget er der en fantastisk udsigt ud over Cape Town, og vi oplever samtidig en helt enestående natur i dette særegne område. Vi overnatter igen vores hotel i Cape Town.

Dag 13
Farvel til Sydafrika
Farvel til Sydafrika

Efter morgenmaden er det tid til at få et godt og sidste indtryk af skønne Cape Town. Vi har lidt tid om formiddagen, da vi først skal være ude af hotellet kl. 11.00.
Vi kører til Cape Town International Airport og siger pænt farvel til hinanden – og måske på gensyn.
Flyet letter senere og sætter kursen hjemad.

Dag 14
Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark

På fjortende og sidste rejsedag lander vi i Danmark og kan se tilbage på en række ekstraordinære rejseoplevelser fra Sydafrika. Hos Bravo Tours har vi tilrettelagt denne rundrejse som en komplet, sammenhængende og helstøbt rejse med alle de oplevelsesmæssige højdepunkter, som Sydafrika har at byde sine gæster. Vi håber, at netop denne rundrejse vil rangere højt på din livsliste over storslåede rejser – og at de netop overståede rejseoplevelser har gjort et positivt og varigt indtryk.

ShortTagLine

Her får du

  • Vinsmagninger i Vinlandet
  • Besøg på strudsefarm
  • Besøg i Cango Caves
  • Byrundtur i Cape Town
  • Tur op på Table Mountain (hvis vejret tillader det)
  • Hval- eller delfinsafari (afhængig af årstiden)
  • Big 5 Safari
IncludedTagLine

Alt dette er inkluderet i rejsen

  • Mad og drikkevarer om bord
  • 11 nætter på gode mellemklasse hoteller i Sydafrika
  • Dagligt morgenmad
  • Let frokost på dag 4
  • Helpension på dag 7 og 8
  • Vinsmagninger i Vinlandet
  • Besøg på strudsefarm
  • Besøg i Cango Caves
  • Sejltur i Knysna
  • Tur op på Table Mountain (hvis vejret tillader det)
  • Hval- eller delfinsafari (afhængig af årstiden)
  • Big 5 Safari
  • 3 game drives
  • Kap Det Gode Håb
  • Besøg ved pingvinkoloni
  • Byrundtur i Cape Town
  • Dansk rejseleder
  • Alle skatter og afgifter
  • Alle nævnte entreer
NotIncludedTagLine

Dette er ikke inkluderet

  • Rejseforsikring
  • Afbestillingsforsikring
  • Måltider ikke nævnt i programmet
  • Bådtur med hvidhajer - hvidhajssafari
  • Drikkepenge – beregn ca. kr. 700
  • Drikkevarer

Beklager, vi kunne desværre ikke finde nogen rejser på den valgte dato.

Sydafrika – Vin, Hvaler og The Big Five - PDF

Sydafrika – Vin, Hvaler og The Big Five - PDF

Se en pdf-fil af safarien ved at klikke på nedenstående link

Se programmet som PDF

Udflugter

White sharks
Dyk med hvidhajer

Et adrenalinsus ud over det sædvanlige!

Vi sejler ud, hopper i en våddragt, går ind i buret og bliver sunket under vandet. Nu pumper hjertet for alvor afsted – og på vej ned gør vi os klar til vores møde med hvidhajerne, som vi om lidt ser lige i øjnene!
Det også en stor oplevelse at se hajerne fra båden. Er vi heldige, ser vi hajerne hoppe op for at æde sæler.

Uden tvivl en oplevelse, du aldrig vil glemme.

Tilkøb udflugten og tag med på hvidhajssafari på dag 11.
Pris: ca. 1.500 kr. pr. person.

Del denne side via E-mail