Alle rejsemål
Storby
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet

Praktisk information om krydstogt med Royal Caribbean

Billetter og rejsedokumenter
Ca. tre-fire uger før afrejse udstedes din billet. Dette sker, når slutbetalingen er gennemført. Dine bagage-mærkater bliver udleveret på afrejsehavnen.

Bestilling af krydstogt
Du bestiller dit krydstogt ved at kontakte Bravo Tours på tlf. 70 10 10 77 eller skrive på bravo@bravotours.dk, så hjælper vores rejseeksperter med at foretage bestillingen, nemt og hurtigt.

Pas og visum
Du skal altid medbringe gyldigt pas på din rejse. Krav om passets gyldighedslængde afhænger af landene, du skal besøge på dit krydstogt. Nødpas godtages ikke som erstatning for almindeligt pas. Navnet på billetten skal svare til navnet i passet, ellers kan du blive nægtet adgang til flyrejse og krydstogt. Er visum nødvendigt for din rejse, anbefales du at søge dette i god tid før afrejse, da der kan være ventetid.
Som rejsende er du altid selv ansvarlig for at have de nødvendige rejsedokumenter til din rejse. Er du i tvivl, kontakt da Bravo Tours i god tid før afrejse for information og vejledning om, hvilke pas- og visumregler der gælder for de lande, du skal besøge på dit krydstogt.

Rejseforsikring
Vi anbefaler altid, at der tegnes en rejseforsikring, når du rejser til udlandet. Vi hjælper gerne med at tegne den rigtige rejseforsikring.

Pakkerejseloven
Dit krydstogt er dækket af pakkerejseloven, når du både køber flybilletter og krydstogt gennem Bravo Tours. På den måde er du også sikret, hvis du ikke når dit krydstogt grundet flyforsinkelse, da Royal Caribbean sørger for, at du så kommer til skibet på anden vis. Køber du kun krydstogtet – og ikke flybilletterne – gælder lov om pakkerejser ikke. Du er derfor ikke dækket af pakkerejseloven, ligesom du ikke kan få hjælp i forbindelse med fx flyforsinkelse.

Tjek ind på skibet
Vi anbefaler, at du tjekker ind online for at gøre din ombordstigning så enkel og hurtig som muligt. Online check-in er muligt ca. 30 dage til senest 4 dage før afrejse.
Du kan tjekke ind online her

Benytter du dig af online check-in, skal du medbringe et udskrift af det signerede “Set Sail Pass” samt dine identifikationspapirer. Gå til "Set Sail"-området i cruiseterminalen, her vil dine papirer blive tjekket, og du vil få udstedt dit Sea Pass. Sea Pass-kortet fungerer både som identifikationskort, nøglekort til din kahyt og som betalingskort til indkøb ombord. Derudover viser Sea Pass-kortet, hvilket bordnummer og dæk i hovedrestauranten du har ved måltiderne. Har du valgt “My Time Dining”, vil bordnummeret ikke være påtrykt.
Benytter du dig ikke af online check-in, skal du medbringe pas og cruisebilletter til skranken i cruiseterminalen, hvor personalet vil tjekke dig ind og udstede dit Sea Pass-kort.

Rejser du til/via USA, skal du søge om ESTA.
Du kan søge ESTA her.  

Tjek ud fra skibet
På en af krydstogtets sidste dage vil du få udleveret bagagemærkater. Udfyld navn, hjemmeadresse og eventuelle detaljer om din flyrejse tydeligt på hver mærkat og placer på din bagage uden for kahytten inden det angivne tidspunkt på krydstogtets sidste aften.

Rejser med egne og andres børn
Rejser du med et barn, du ikke selv er forælder/værge til, er du forpligtet til at fremvise barnets pas (og evt. visum), kopi af forælders/værges pas, barnets fødselsattest samt nedenstående fuldmagt med underskrift fra barnets forælder/værge, der giver sin accept til, at barnet rejser med dig.
Rejser du med et barn, du selv er forælder til, men hvor barnet har et andet efternavn end dig, skal du kunne fremvise en fødselsattest, der dokumenterer forældreskabet, samt nedenstående fremvise underskrevet fuldmagt. Alle dokumenter skal være på engelsk og medbringes ved check-in på havnen på afrejsedagen.
Rejser du med eget eller andres barn med andet efternavn end dit eget, bedes du udfylde og medbringe denne fuldmagt

Tidspunkt for ombordstigning
Du skal være ombord på skibet senest 90 minutter før planlagt afrejsetidspunkt. Det aktuelle afrejsetidspunkt er oplyst på din billet. Er du ikke ombord på skibet 90 minutter før afrejsetidspunktet, anses dit krydstogt som afbestilt uden ret til refusion af købesummen. Skatter vil dog blive tilbagebetalt.

Aldersgrænser for ombordstigning
Spædbørn skal være mindst 6 måneder for at kunne rejse. På visse ruter skal spædbørn være mindst 12 måneder for at kunne rejse. Alderen regnes fra krydstogtets første dag. Kontakt Bravo Tours for nærmere information.
På krydstogter i Europa, Asien, Australien og Sydamerika skal personer under 18 år ledsages af forælder/værge over 18 år. På krydstogter i Nordamerika skal personer under 21 år ledsages af forælder/værge over 21 år. Ledsages den mindreårige ikke af forælder/værge, vil den mindreårige kun blive tilladt ombordstigning, hvis den mindreårige kan fremvise skriftlig dokumentation på, at forælder/værge har givet tilladelsen. Kontakt Bravo Tours for nærmere information om nødvendig dokumentation.

Aldersgrænser for aktiviteter og faciliteter
Der er en aldersgrænse for visse aktiviteter og faciliteter ombord på Royal Caribbeans skibe. Eksempelvis klatrevæg, kasino, FlowRider, Adventure Ocean, Solarium, teater, boblebad, ShapShape-træningscenter, Vitality Spa, diskotek, barer og udskænkning af alkohol. De pågældende aldersgrænser kan ændres løbende og oplyses ombord på skibet. Bemærk, at blebørn på de fleste skibe ikke må benytte pool eller spa, ej heller med badeble. Rejser du med et blebarn, så spørg din rejsekonsulent hos Bravo Tours til råds.

Nægtet ombordstigning
Skibets ledelse kan nægte en passager adgang til skibet, hvis pågældende person er til fare for egen eller andre passagerers sikkerhed. Årsager hertil kan være sygdom med høj smitterisiko, uanstændig opførsel, manglende rejsedokumenter og andre årsager, der vurderes som uforsvarlige. Ombord på skibet er der desuden regler for, hvordan man bedes forholde sig til andre. Overtrædes disse bestemmelser, kan skibets ledelse bede passageren og dennes medrejsende om at forlade skibet i næste havn. I disse tilfælde er man selv ansvarlig for de ekstra omkostninger, det måtte medføre.

Ikke tilladt bagage
Følgende effekter er ikke tilladt at medbringe: alkohol (med undtagelse af to flasker vin pr. kahyt), strygejern, stearinlys, våben/knive, vinåbner, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformatorer, brandfarlig væske, eksplosiver (f.eks. fyrværkeri), HAM-radioudstyr, hockeykøller, rusmidler, sakse, skateboards og surfboards.

Helbredstilstand
Du skal være i medicinsk og fysisk tilstand til at rejse. Ved eventuelle fysiske eller medicinske forhold, der kan kræve behandling eller pleje undervejs på krydstogtet, bedes du skriftligt informere Bravo Tours. Enkelte skibe har kahytter, der er tilpasset funktionshæmmede passagerer, eksempelvis kørestolsbrugere. Alle passagerer skal være selvhjulpne eller rejse i selskab med en ledsager, der kan bidrage med al nødvendig hjælp.
Krydstogtets personale forbeholder sig retten til at nægte en person at rejse, hvis personen opfattes som værende fysisk eller psykisk ude af stand til at rejse, eller som vil have behov for mere hjælp, end ledsageren rimeligvis kan bidrage med.
(Jeg skriver tekst om specielle behov, der skal indsættes her, når teksten er færdig – jeg sender, så snart jeg har det klar)

Vaccinationer
Kravene om vaccinationer ændres jævnligt. Inden afrejse bør du derfor sikre dig, at du har de anbefalede eller krævede vaccinationer. Kontakt egen læge eller se mere på Statens Seruminstitut www.ssi.dk.

Graviditet
Der gælder særlige regler for gravide ombord på krydstogtrejser med Royal Caribbean. Kvinder må således ikke være gravide i mere end 23. uge ved krydstogtets afslutning. Lægedokumentation på engelsk skal medbringes på rejsen. Er du mere end 23 uger henne (regnet fra rejsens afslutning), vil du blive nægtet ombordstigning på skibet.

Rygning ombord
Alle skibe er stort set røgfrie. Det er derfor ikke tilladt at ryge ombord på skibet – med undtagelse af de godkendte og afmærkede rygeområder.

Læge
Ombord på skibet er der læge og sygeplejerske. Du betaler selv for lægetjenesten, hvis du får behov for den. Det anbefales derfor at tegne en rejseforsikring, så du er dækket ind. Vi anbefaler, at du gemmer alle rejseforsikringer fra eventuel lægebehandling, da forsikringsselskaberne bruger dem som nødvendig dokumentation i en forsikringssag.

Mad ombord
Alle måltider ombord på krydstogtskibet er inkluderet i rejsens pris. Madservering er tilgængelig 24 timer i døgnet. I hovedrestauranten er der to bordseatings. Tidsrum for servering af morgenmad, frokost og aftensmad oplyses ombord på skibet. Vælger du My Time Dining, bestemmer du selv, hvornår du spiser. Det er også muligt at tilkøbe måltider i skibets specialrestauranter ved bordreservation. Der tilbydes desuden roomservice.
Mad, der ikke er inkluderet i krydstogtets pris, omfatter: produkter fra Ben & Jerry’s, Lattetudes og Starbucks samt måltider på specialrestauranter.
Oplys os venligst omkring madallergener eller behov for specialmad, så forsøger vi efter bedste evne at imødekomme dine ønsker.

Drikkevarer ombord
Du har helpension på din krydstogtrejse, hvilket inkluderer vand, juice og sort kaffe. Du kan enten vælge at tilkøbe en drikkepakke eller købe de ønskede øvrige drikkevarer stykvis. Vi anbefaler, at du køber en drikkepakke, så du frit kan forsyne dig under hele krydstogtet. Ligeledes anbefaler vi, at drikkepakken købes ved bestilling af rejsen. Du kan også tilkøbe drikkepakken efterfølgende eller ombord på skibet til den aktuelle dagspris.
Ønsker du at tilkøbe drikkepakke, skal alle rejsende i samme kahyt tilkøbe drikkepakke. Voksne skal vælge samme drikkepakke, mens der må vælges forskellige drikkepakker til hhv. børn og voksne i samme kahyt.
Du kan læse mere om drikkepakkerne her. 


Alkohol
Alkoholiske drikke kan købes i alle barer og restauranter og udskænkes efter gældende alkohollovgivning. Aldersgrænsen for udskænkning af alkohol på sejladser, der udgår fra Europa, Asien, Australien og Sydamerika, er 18 år. Aldersgrænsen for udskænkning af alkohol for sejladser, der udgår fra Nordamerika, er 21 år. Det er ikke tilladt at medbringe egen alkohol ombord på skibet (med undtagelse af to flasker vin pr. kahyt). Køber du alkoholiske drikkevarer undervejs på krydstogtet, opbevares disse af krydstogtets personale og udleveres til din kahyt på krydstogtets sidste aften.


Betaling ombord på skibet
Der er et kontantfrit betalingssystem ombord på skibet. Dit kredit- eller debitkort knyttes til din Sea Pass-konto. Køb foretaget på skibet trækkes automatisk fra dit kort. På krydstogtets sidste dag vil du få udleveret en udspecificeret regning over dine køb. Enkelte steder som i eksempelvis skibets kasino betales der i stedet med kontanter i USD. Det er muligt at hæve kontanter i skibets minibank mod gebyr.
Vær opmærksom på, at der i enkelte tilfælde kan foretages reservationer på det betalingskort, du har tilknyttet din betaling. Dette sker for at kontrollere kortets gyldighed. Når slutregningen over dit forbrug ombord er betalt, vil reservationen straks blive ophævet. Dette vil tage mellem 7-14 arbejdsdage. Når kortselskabet har ophævet det beløb, som er reserveret, vil du straks have adgang til pengene igen.

Drikkepenge
Drikkepenge er inkluderet i rejsens pris. Du behøver derfor ikke betale noget ekstra ud over dette. På alle regninger for drikkevarer (hvis du ikke har købt drikkepakke) og skønhedspleje pålægges der et servicegebyr på 18 %.

Underholdning for børn og unge
Der arrangeres gratis aktiviteter for børn og unge i alderen 6 måneder til 17 år. Program og detaljer fås ombord på skibet.

Udflugter
Det er muligt at tilkøbe udflugter på de forskellige destinationer, der besøges i løbet af krydstogtet. Det anbefales at bestille udflugterne inden afrejse – og senest 4 dage inden afrejse. Det er dog også muligt at tilkøbe udflugterne undervejs på krydstogtet, såfremt der er ledige pladser på den ønskede udflugt. Ved bestilling af udflugt skal du benytte dit reservations-id, der udleveres ved bestilling af rejsen.
Du kan læse mere om og bestille dine ønskede udflugter her

Dækplaner og kahytsinformation
På skibet finder du oplysninger om dæk, kahytter, faciliteter, underholdning ombord m.m.

Uspecificerede kahytter
I nogle tilfælde er det muligt at bestille en uspecificeret kahyt. Det betyder, at du kan reservere en kahyt af minimumstandard. Kahytsnummer og placering på skibet oplyses i så fald først ved indtjekning på havnen. Efter udlevering af kahytsnummer er der ikke mulighed for at ændre dette.

Påklædning
På din krydstogtrejse får du brug for fritidstøj til dagtimerne og til eventuelle udflugter samt pænere tøj til aftenbrug ombord på skibet.
Vi anbefaler, at du pakker det tøj, du har behov for til din første krydstogtsdag i håndbagagen, da det kan tage et par timer, inden din bagage bringes til din kahyt.

Tøjvask og rens
Tøjvask og rens kan benyttes på skibet mod betaling.

Børneseng
Børnesenge er tilgængelige for spædbørn. Du skal selv medbringe dyne, pude og sengetøj.

Elektricitet
Strømspændingen på skibet 110/220 V. Eventuelle adaptere medbringes selv. Elektronisk udstyr må pakkes i bagagen til indtjekning.

Telefon og internet
Skibene har egne satellitter, der sikrer internet/WiFi ombord på krydstogtet, som du kan benytte mod betaling.

Sikkerhedøvelse
Retningslinjerne udstukket af International Convention of Safety of Life at Sea (SOLAS) kræver, at der afholdes en sikkerhedsøvelse ombord på skibet, så alle passagerer gøres bekendt med nødsignaler samt får kendskab til, hvordan de skal agere ved en eventuel nødsituation. Sikkerhedsøvelsen gennemføres mellem 30 og 60 minutter, før skibet lægger fra kaj. Sikkerhedsøvelsen vil hovedsageligt blive gennemført på engelsk.

 

Praktisk information for passagerer med specialbehov

Der er gode faciliteter på Royal Caribbeans skibe til dig med særlige behov. Men for at vi bedst kan hjælpe dig, er det vigtigt, at du oplyser din rejsekonsulent om dine specialbehov ved bestilling krydstogtet.

Hvis du er hørehæmmet
Der er gjort store teknologiske fremskridt for at assistere døve eller tunghøre. På Royal Caribbeans skibe er disse taget i brug i størst mulig udstrækning. Dermed kan du sagtens nyde et krydstogt, uanset om du er hørehæmmet eller ej. 
Ved forespørgsel kan vi tilbyde følgende hjælpemidler til din krydstogtrejse:
• Bærbart kit indeholdende en TT (teksttelefon) / TDD (telekommunikationsenhed), et alarmanlæg (Alertmaster) og en lysalarm. Teksttelefonen i din kahyt er koblet op mod teksttelefonen i receptionen, så dine behov i kahytten kan imødekommes. Alertmaster-alarmen har en vibrator under madrassen eller puden, mens dens lamper viser: dørklokken, telefonopringninger, alarmer og øvrige lyde.

• Telefon med forstærkerudstyr er tilgængelig i din kahyt og på skibets fællesarealer.

• Infrarøde systemer findes i underholdningsområder og i shoppinggaden, Royal Promenade, på skibe i Voyager-skibsklassen.

• TV med tekst findes i din kahyt på alle Royal Caribbeans skibe. Sejler du med et af skibene Monarch of the Seas eller Majesty of the Seas bedes du forhåndsbestille.

• Alle videoer produceret af Royal Caribbean er tekstet.

Hvis du er synshæmmet
Hos Royal Caribbean står skibets personalet til rådighed for at sikre dig en behagelig og tryg krydstogtoplevelse, uanset om du er blind eller svagtseende eller ej. Skibets kahytter, restauranter og fællesområder er designet, så blindeskrift kan benyttes overalt, hvor det er muligt. 
Følgende hjælpemidler er tilgængelige eller velkomne ombord på krydstogtskibet: 
• Fører- og servicehund er velkomne ombord. Der stilles en trækasse (ca. 120 x 120 cm) med strøelse til rådighed 
• Skilte med blindeskrift/berøringsskrift
• Elevatorknapper med blindeskrift /lydsignaler
• Tidlig ombordstigning er muligt, så du kan få en orienteringsrunde på skibet

Hvis du er bevægelseshæmmet 
Royal Caribbeans skibe rummer kahytter, der er særligt tilpasset kørestolsbrugere, så du altid er sikret en komfortabel krydstogtrejse. De kørestolstilpassede kahytter er ca. 15 kvm til ca. 28 kvm store med en venderadius på 1,5 meter i soveafdeling, sofaafdeling og toilet. 
De kørestolsvenlige kahytter har følgende faciliteter:
• Ekstra brede indgangsdøre (bredde varierer fra skib til skib)
• Ekstra brede badeværelsesdøre (bredde varierer fra skib til skib)
• Ingen dørtærskel ved kahytsdøren 
• Rampe over toiletdøren
• Sænket håndvask og toiletbord
• Hævet toiletsæde og vægreb ved toilettet
• Bruser med sæde, der kan slås ned efter behov, plads til kørestol og håndholdt bruserhoved
• Køleskab/minibar i kahytten (forefindes i de fleste kahytter og tilbydes ved forespørgsel)
• Kørestolstilpasset balkon (forefindes i udvalgte kahytter)
• Sænket pengeskab med bedre adgang (forefindes ikke i Sovereign-skibsklassen)


Hvis du har behov for specialmad 
Royal Caribbean bestræber sig på at imødekomme dine ønsker og behov for specialmad. For at dette er muligt, bedes du oplyse Bravo Tours om dit behov for specialmad ved bestilling af din rejse eller senest 45 dage inden afrejse. Eksempelvis ved følgende tilfælde:
• Veganisme
• Vegetarisme 
• Diabetes
• Lavt/intet saltindhold
• Glutenfrit
• Lavt kolesterol
• Lavt fedtindhold
• Laktosefrit
• Kosher

Hvis du er gravid
Du kan rejse på krydstogt til og med din 23. uge af graviditeten (regnes fra rejsens afslutning). Er du gået ind i uge 24, kan du desværre ikke rejse på krydstogt med Royal Caribbean. På rejsen skal du medbringe en lægeerklæring på engelsk, hvor din læge oplyser, hvor langt du er henne, samt bekræfter, at der ikke er nogen høj risiko forbundet med graviditeten.

Hvis du er i dialyse
Er du i en behandling med behov for konstant ambulerende peritonealdialyse, er du meget velkommen ombord på alle Royal Caribbeans krydstogtskibe. Skibets personale har dog ikke mulighed for at assistere eller administrere hemodialysebehandling. Har du brug for hemodialysebehandling, skal du derfor selv sørge for, at alt nødvendigt udstyr og alle opløsninger leveres til skibet mindst to timer før afrejse. Har du en sygdom, der kræver dialyse bedes du kontakte Bravo Tours, så vi kan oplyse dig om Royal Caribbeans politik og procedurer for at medbringe det nødvendige udstyr.

Hvis du har behov for ilt
Det er tilladt at medbringe alle typer ilt ombord på Royal Caribbeans skibe. Opbevaringspolitikken fra skib til skib kan være forskelligt, men det vil være muligt at opbevare nogle af ilttankene i kahytten. Har du en sygdom, der kræver behandling med ilt, skal du kontakte Bravo Tours med information om dit behov, herunder mængde, type og leveringstidspunkter, så vi kan oplyse dig om Royal Caribbeans politik og procedurer for at medbringe det nødvendige udstyr.

Del denne side via E-mail