De Kanariske Øer, Dubai, Den Dominikanske Republik, & Hurghada

Kina

Fakta om Kina

Der hersker ikke meget tvivl hos kendere: Rejser til Kina byder på nogle af verdens allerstørste rejseoplevelser. Bravo Tours har mange års erfaring med at tilrettelægge fantastiske rundrejser i Kina, som bringer dig frem til de største attraktioner, de mest storslåede naturscenerier og de allerbedste storbyoplevelser. Lad os blot nævne et mindre udvalg: Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By og terracotta-soldaterne, Tibets Himalayabjerge, Yangtze-floden, eksotiske Guilin. Kina udvikler sig med stormskridt og væksten ses tydeligt i Beijing og Shanghai. Heldigvis er den gamle kinesiske charme intakt og nyt og gammelt blandes på forunderlig vis – på samme måde som vores Kina-program til denne sæson, som burde tilfredsstille selv den mest kræsne.

Muren
Den Kinesiske Mur er et kompleks af spredte, meget lange fæstningsværker bygget af jord og sten. Muren blev bygget fra slutningen af det 14. århundrede til begyndelsen af det 17. århundrede under Ming-dynastiet for at beskytte Kina imod plyndringer fra mongolske og tyrkiske stammer. Kina var dengang også i krig mod sig selv. Muren var en efterfølger til flere andre mure, der var blevet bygget siden det tredje århundrede før vores tidsregning for at beskytte mod nomadestammer fra det nuværende Mongoliet og Manchuriet. Den samlede længde er mere end 6.350 km.

Mao
Mao Zedong (Mao Tse-Tung) var formand for Kinas Kommunistparti fra 1935 og præsident i Folkerepublikken Kina fra 1. oktober 1949 indtil sin død 9. september 1976. Han var født i 1893 i Shaoshan, Hunan som søn af en bonde. Mao blev i 1921 medlem af Kommunistpartiet, KKP, stiftet i maj 1920, som han blev leder for under Den Lange March, der startede 14. oktober 1934. Mao havde samarbejdsproblemer med Sovjetunionen og dannede en helt ny socialistisk ideologi, nemlig maoismen.

I Folkerepublikken Kina har Mao æren for at have skabt et (næsten) forenet Kina uden udenlandsk indflydelse for første gang siden opiumskrigene. Samtidig kritiseres han for sin katastrofale politik ikke mindst på det økonomiske område, og for sit brutale voldsstyre og organiserede ødelæggelse af kinesisk kultur.

Dragens år
Ifølge den kinesiske kalender begynder år 4709 den 23. januar 2012 og varer frem til den 9. februar 2013. Det er ”Dragens år”, da årene har navne efter 12 dyr. Er man født i Dragens år siges det at man har magt og lederpotentiale som stærke personlige egenskaber.
Det kinesiske nytår 2015 begynder torsdag den 19. februar 2015 og varer til den 8. februar 2016. Året er Gedens år.

Fakta

Afstand fra lufthavne
Fra Beijings Lufthavn til vores hoteller er der ca. en times transport. Fra Pudong International Airport til Shanghai-hotellet er der ca. en times transport.

Transport
I Beijing og Shanghai er der gode transportmuligheder. Begge byer har velfungerende undergrundsbaner, der kører over stort set hele byen. Taxier er billige at køre med, men chaufførerne taler ikke engelsk. Derfor skal man fx bede receptionisten på hotellet skrive en seddel med bestemmelsesstedets navn på kinesisk. På destinationen hjælper rejselederne med en taxiliste, hvor stedernes navne er skrevet på både dansk og kinesisk.

Rejsetidspunkt
Foråret og efteråret er højsæsonen i Beijing og Shanghai med flotte træer og blomster, der springer ud eller står i flor. På denne årstid er temperaturen meget behagelig. Vinteren fra midt november til midt marts er den køligere tid at rejse til Beijing og Shanghai på. Til gengæld får man det bedste og klareste vejr til fx at opleve Den Kinesiske Mur og Sommerpaladset. Samtidigt er det sæsonen med færrest turister, så det er nemt at komme til. I denne tid forekommer nedbør stort set ikke. Sommeren er varm i Beijing og Shanghai, så her får man både seværdighederne og gode tropiske temperaturer.

Mad og drikke
I Beijing og Shanghai finder man alverdens køkkener. Det kinesiske køkken er ikke bare et køkken, men et køkken fra hver provins. I de vestlige provinser er maden stærkere end i nord. Alle former for kød spises - okse, svin, fjerkræ osv. Desuden spiser kineserne meget fisk og skaldyr. På mange restauranter findes engelske spisekort. Kineserne spiser med pinde, men kniv og gaffel kan fås på mange restauranter. Til maden drikker kineserne øl eller sodavand. Udover det kinesiske køkken er alverdens køkkener repræsenteret på vores rejsemål. I Beijing kan man sågar få dansk mad.


Shopping
Kina er et overflødighedshorn af shopping. Her findes alt! I Beijing ligger spændende antikgader, hvor noget er antikt, og andet er ikke. Her finder man også kunst, malerier og brugskunst. Tøj, sko, tasker, små lædervarer og sportsudstyr finder man både i ægte udgaver og i ulovlige versioner. De mest populære steder at handle er på markederne. På Perlemarkedet kan man på 3. sal også gøre rigtig gode handler i perler. Også i Shanghai finder man mange spændende markeder og verdens længste shoppinggade, Nanjing Road.

Valuta og kort
Den kinesiske valuta hedder yuan. Man får 94 rmb for 100 kroner (februar 2015). Det kan bedst betale sig at veksle i Kina, hvor der findes mange banker og vekselkontorer. Mange hoteller og shoppingcentre modtager kreditkort. De mest gængse er MasterCard, Eurocard og VISA. Der er hæveautomater i alle større byer. På rundrejser vil vi anbefale at man har USD eller euro med – nogle steder veksler de ikke danske sedler.

Restauranter, barer og natteliv
Beijing har mange spændende restauranter. En af de mest spændende er fusionsrestauranten Green Tea House, med de meterhøje stole, kæmpe fade og tallerkener og et toilet, man må se!! Og så er maden noget af det bedste, man får i byen. I bargaden findes mange spændende restauranter fra hele verden, og om sommeren kan man sidde ude og spise. Det kan man også ved det nye, hyggelige restaurant- og barområde, kaldet Lotus Lane, ved Houhai-søen.
Grand Hyatt-hotellerne har mange spændende barer og natklubber i både Beijing og Shanghai. I Shanghai kan man besøge baren på øverste etage på verdens højeste hotel. Shanghai har også mange gourmetrestauranter på The Bund - bl.a. Jean Claude og M At The Bund. I Shanghai, der er en af Østens mest fashionable storbyer, er der mange jazzklubber og in-steder.

Visum og pas
Som skandinavisk statsborger skal man have visum til Kina. Bravo Tours hjælper med at få udstedt visum fra ambassaden. Prisen er ca. kr. 1300. Besøgendes pas skal være gyldigt i minimum seks måneder den dag, man forlader Kina. Ved rejser til Tibet er Bravo Tours behjælpelig med visum, som er inkluderet i rejsens pris.

Tidsforskel
Kina er seks timer foran dansk tid, dvs. når klokken er 12 i Danmark, er den 18 i Kina. Når vi har vintertid, er Kina dog syv timer foran.

På egen hånd
Hvis man er i Beijing en weekend, anbefaler vi at besøge antikmarkedet, der frister med alt inden for antik, kunst og brugskunst. Her kan der gøres gode handler. Stå også tidligt op en morgen og gå ned i en af parkerne og se tai chi - den kinesiske morgengymnastik. I Shanghai kan man tage en tur i tunnellen under floden - mellem The Bund og Pudong-områderne. Lys og lyd, som kun kineserne kan lave det..! Husk at se Shanghai by Night fra toppen af Grand Hyatt. Og besøg også jazzbaren på Peace Hotel, hvor orkestrets medlemmer for længst har passeret pensionsalderen.

Rejser til Kina giver en oplevelse for livet.


Don't enter anything in this field:

Priser og ledige datoer på rejser til Kina

Du kan kigge på kalenderen herunder, som viser dig på hvilke datoer vi arrangerer rejser til Kina. Du er også meget velkommen til at ringe og forespørge på andre datoer langt ud i fremtiden.

Vent venligst et øjeblik, mens data hentes

Vigtige informationer
Bravo Tours har fornøjelsen at byde velkommen til det spændende Kina. Her er en række praktiske og almene informationer - som du bedes læse - til gavn og glæde på den forestående drømmerejse.

Pas og visum
Bravo Tours står for visum håndteringen til Kina. Vedlagte visumansøgninger bedes udfyldt og sendt sammen med pas (IKKE en kopi) og et pasbillede til: Bravo Tours Bethaniagade 40 7400 Herning. Venligst mærk kuverten med billetnummer og afrejsedato. Prisen for visum er pr. 1.juli 2016 kr. 1.300, der opkræves sammen med rejsen. Passet skal være gyldigt seks måneder ud over opholdet. For yderligere informationer, kontakt venligst de pågældende landes ambassader eller konsulater. Vi anbefaler at få bekræftet ovenstående visumregler, der kan ændre sig med kort varsel. Udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, opfordres til at søge oplysning ved Kinas ambassade. Pas skal være gyldigt seks måneder ud over opholdet. Ovenstående skal fremsendes ca. 4 uger før afrejse.

Download "Visum og vejledning til visumansøgning - Kina " her

 
Flyselskab
Bravo Tours benytter SAS på rejser til Kina. Check in foregår i Københavns Lufthavn Terminal 2 senest to timer inden afrejse. Bagagen tjekkes ind hele vejen til Kina, og hver enkelt rejsende får udleveret boardingpas og bagagekvittering. Bagagekvitteringen beholdes, da den er bevis for, at bagagen er indleveret og skal bruges som kvittering, hvis bagagen bortkommer eller bliver forsinket. Rejsetiden mellem København og Beijing er ca. 9,5 time og ca.11 timer mellem København og Shanghai.
 
Bagage
Der må medbringes et stk. bagage på maksimalt 23 kg. Og et stk. håndbagage på maksimalt 8 kg. Overvægt afregnes direkte med flyselskabet. På indenrigsstrækninger i Kina må man medbringe 20 kg i den indtjekkede bagage og 5 kg håndbagage. I håndbagagen må man ikke have nogen form for væsker – heriblandt creme. På ingen flyvninger må man medbringe lightere, tændstikker, knive eller andre skarpe genstande.
 
Kontanter og kreditkort
Vestlig valuta kan normalt veksles, og vi anbefaler at veksle til Yuan ved ankomsten. Medbring derfor enten kreditkort eller USD sedler, der senest er fra 2000 eller EUR. Der kan også betalesmed de mest almindelige kreditkort på hoteller (dog ikkei Tibet), men kontanter hæves i bankerne/automaterne. Kreditkortkan misbruges. Overlad derfor ALDRIG kreditkort til andre ved betaling - fx på restaurant uden at holde opsyn med det.
 
Ankomst til Kina
Med SAS ankommer man til den nye terminalbygning (Terminal 3), der blev bygget til OL 2008. Umiddelbart efter at man er kommet ind i terminalen, skal man vise sit pas/visum og aflevere det ”arrival card” (ankomstkort), man fik udleveret i flyet. Er man i tvivl om, hvordan kortet udfyldes, kan man få hjælp af flyets danske personale. Herefter skal man køre i en mini-metro fra terminalen til bagageafhentning. Efter indrejseformaliteterne modtages gruppen af Bravo Tours’ dansktalende rejseleder i ankomsthallen.
 
Vaccinationer
Kravene om vaccinationer ændres jævnligt. Inden rejsen bør man sikre sig, at man har de anbefalede eller krævede vaccinationer. Kontakt egen læge eller Statens Seruminstitut på telefon 32 68 32 68 eller www.ssi.dk.
 
Drikkepenge
I Danmark har drikkepenge siden 1969 været en integreret del af regningen på hoteller, restauranter og i taxier. Sådan er det ikke i alle lande. I de fleste lande er drikkepenge en del af lønnen for de ansatte i turistbranchen. Det er frivilligt, om man vil give drikkepenge. På Bravo Tours’ rundrejser anbefaler rejselederen oftest et beløb, der så samles ind og som rejselederen herefter administrerer. Som gæst behøver man derfor ikke at tænke over, om der er givet for lidt, for meget eller om der i det hele taget skal gives drikkepenge.

 

Vejr og klima
Kina har fire årstider - som i Danmark. På grund af fastlandsklimaet er der koldere vintre og varmere somre sammenlignet med Danmark. Sommeren varer cirka fra maj til august og er derfor varm med temperaturer op til 40 grader. Vintrene i det nordlige Kina omkring Beijing har temperaturer under nulpunktet med januar som den koldeste måned med et gennemsnit på minus 5 grader. Foråret og efteråret betragtes som de mest behagelige årstider med temperaturer som på en god dansk sommerdag. Om aftenen kan det blive lidt køligt pga. aircondition på hotellet, eller fordi vi opholder os udendørs. Husk derfor en varmtrøje og en let vindtæt sommerjakke. En paraply er god modbåde regn og stærk sol.

 

Godt at medbringe til Kina turen
• Foto/Videoudstyr (batterier etc.)
• Kikkert
• Lommelygte
• Solbriller, solhat (kasket) og god solcreme
• Kort, rejsebøger etc
• Mindre taske til håndbagage
• Personlige dokumenter og kopier af pas
• Kontanter (EUR) og kreditkort
• Myggebalsam og anden nødvendig medicin
• Godt fodtøj, lunt tøj og pænt tøj til restaurantbesøg

 

Beklædning
Da der er forholdsvis megen aktivitet på vores Kina rejser, er det vigtigt, at tøjet er praktisk og behageligt. Shorts kan bruges overalt om sommeren, og man skal ikke, som andre steder i Asien, være specielt opmærksom på beklædning i templer etc. Der er heller ikke nogen specielle krav til kvinders påklædning. Om aftenen kan det blive lidt køligt, enten pga. aircondition på hotellet, eller fordi vi opholder os udendørs. Husk derfor specielt i forårs- og efterårsmånederne at medbringe en varm trøje og en let vindtæt jakke. Om vinteren kan det blive meget koldt, men ofte med klar blå himmel. Her er det derfor vintertøjet, der skal medbringes. En paraply er også altid god, både mod stærk sol og regn. På Yangtze-krydstogtet gælder særlige regler for påklædning. Om dagen er almindelig og bekvem beklædning helt fint. Om aftenen forventes det dog, at man klæder om til noget lidt pænere. Til kaptajnens cocktail party og kaptajnens afskedsmiddag anbefaler vi, at herrerne bærer jakke og slips og damerne kjole eller anden selskabelig påklædning.
 
Krav til deltagerne
Alle eventyrlystne, der ønsker at opleve en anderledes og fremmedkultur i en verdensdel, hvor tingene ikke nødvendigvis er som i Danmark, kan deltage på Bravo Tours’ rejser. På rundrejsen kan alle i normal fysisk form deltage, men rejserne anbefales ikke til gangbesværede. Der kan ske ændringer i dagens program, men man kommer selvfølgelig til at opleve alt, som er beskrevet i programmet. En portion tolerance og godt humør er derfor vigtigt at pakke med i kufferten, men så er man også sikker på en enestående ferie i Kina.
 
Elektricitet
Kina har ligesom Danmark 230 volt. Oftest er stikkene ikke som i Danmark. Det tilrådes derfor at medbringe et adapter-sæt med varierende valgmuligheder. En adapter kan købes hos de fleste isenkræmmere eller i afrejselufthavnen. På nogle hoteller i Kina kan man låne en adapter i receptionen.
 
Hoteller
På de fleste af de hoteller vi bruger, findes der en kogekedel samt te/kaffe og køleskab/minibar. Der er som regel også gratis flaskevand på værelserne, som vi anbefaler, at I bruger til at børste tænder i. Alle hotellerne er af fin standard, så der er ikke behov for at medbringe lagenposer og ej heller myggenet.
 
Hjemrejse
Vores samarbejdspartner genbekræfter jeres billetter til hjemrejsen. Ved hjemrejse fra Zanzibar skal der pt. kontant betales udrejseskat på USD 48 i lufthavnen.
 
Rejseforsikring
Selv om Kina ikke er et farligt land at rejse i, kan der opstå sygdom eller anden situation, hvor du kan få brug for hjælp. Deltager du på en Kinarejse med Bravo Tours, er det derfor et krav, at du er forsikret gennem en rejseforsikring. Bravo Tours er gerne behjælpelig med tegning af din rejseforsikring.
 
Hjemrejse
Vores samarbejdspartner i Kina genbekræfter jeres billetter til hjemrejsen. Ved ankomst til hjemrejselufthavnen skal man vise billet og pas for at komme ind i selve lufthavnen. Herefter skal man være tålmodig, for det kan tage lang tid at komme til check-in skrankerne. Fra check-in går turen gennem immigrationen, hvor der skal udfyldes en afrejseblanket. Disse ligger på bordene før immigrationskøen. Ankomst tidspunktet til Danmark kan tjekkes TV2 og DR tekst tv og www.cph.dk
 
GOD TUR
Bravo Tours håber, du får en rigtigt god og uforglemmelig oplevelse. Vi lytter gerne til ris og ros, og vi håber du vil give dig tid til at udfylde det spørgeskema, der udleveres på turen. Endnu engang tak, fordi du valgte Bravo Tours og velkommen til Kina!
 
Landefakta Kina
Hovedstad:
Beijing.Areal: 9.597.000 km² (ca. 223 gange større end Danmark).
Indbyggertal:
1,321 milliarder (2008).
Befolkning:
Kina har 56 officielle nationaliteter: Han er den største – 92 % af befolkningen. Zhuang (1,37 %), manchu (0,87 %), hui (0,76 %) og miao (0,65 %).
Sprog:
Det officielle sprog er mandarin-kinesisk (putonghua).
Religion:
Ingen officiel religion. De fem største tilladte religioner er buddhisme, konfucianisme, taoisme, islam og kristendom.
Møntfoden i Kina er Kinesiske Yuan(CNY) (sept 2014).
100 CNY = 95 DKK
 Download printvenlig PDF

Don't enter anything in this field:

Luk
Vil du kontaktes?
Vi kontakter dig telefonisk, så snart vi har mulighed for det, indenfor vores åbningstider
Navn :
Telefonnummer :
Email :
Evt. bemærkning :
Age: Don't enter anything in this field:
Telefon:
Salg 70 10 10 77
BravoTours Herning
Herning

Bethaniagade 40
7400 Herning
Telefon: 70 10 10 77

Åbningstider:
Mandag - fredag:
9:00 - 18:00

(Hver mandag holder vi åbent helt til kl. 22:00 på telefonen)
Lørdag:
10:00 - 13:00
Søndage:
10:00 - 16:00
Safari - Hverdage:
9:00 - 17:00
København

Gl. Kongevej 35
1610 København V
Telefon: 70 10 10 77

Åbningstider:
Mandag - fredag:
9:00 - 18:00
Lørdag:
10:00 - 13:00
Søndage:
10:00 - 16:00
Safari - Hverdage:
9:00 - 17:00
Aalborg

Vesterbro 30
9000 Aalborg
Telefon: 70 10 10 77

Åbningstider:
Mandag - fredag:
9:00 - 18:00
Lørdag:
10:00 - 13:00
Søndage:
Lukket
Safari - Hverdage:
9:00 - 17:00
Odense

Asylgade 22
5000 Odense C
Telefon direkte: 66 19 22 22

Åbningstider:
Mandag - fredag:
9:30 - 17:00
Lørdag:
Lukket
Søndage:
Lukket
Vælg venligst land og destination.
Maks. 8 personer pr. billet (kun fly). Man kan kun bestille et værelse pr. billet, som regel op til 2-4 voksne og maks. 3 ekstrasenge til børn.
Live-Chat status:(Åbner i et nyt vindue)Luk
Cookies
På bravotours.dk bruger vi cookies for at give dig den bedste oplevelse af vores hjemmeside. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere
OK
Luk

Cookies

På bravotours.dk bruger vi cookies for at give dig den bedste oplevelse af vores hjemmeside. Alle informationer der er gemt i cookies er ikke personlige, og det er til enhver tid muligt at slette dine cookies. Se minecookies.org for mere information omkring hvordan du sletter dine cookies. 

Bravotours.dk gør brug af tredjepartscookies fra bl.a. analyseprogrammer for at give os et bedre indblik i vores besøgendes brug af bravotours.dk, samt demografiske oplysninger om vores besøgende. Som alle andre cookies er informationerne i tredjepartscookies anonyme og kan til enhver tid slettes.

Ydermere bruger nogle tredjepartsleverandører cookies til at optimere annoncer med udgangspunkt i din besøgshistorik på bravotours.dk. Disse annoncer bliver vist på andre hjemmesider end bravotours.dk.

Du kan ændre dine indstillinger for Google Annoncer ved at klikke her