De Kanariske Øer, Dubai, Den Dominikanske Republik, & Hurghada

Vietnam

Et af Østens mest spændende lande
Vietnam har jo en nutidshistorie som få andre lande, med Vietnam-krigen, Indokina-krigene, samlingen af Nord- og Sydvietnam samt hele historien om Ho Chi Minh i "frisk erindring" hos mange af os. Få arrangeret en rejse til Vietnam.

Landet er smukt naturmæssigt fra det store Mekong-delta i syd til det bjergrige nord på grænsen til Kina. Vi har valgt at tilbyde ferie i nok Østens mest charmerende by Hoi An. Byen er fredet af UNESCO og byder på smuk arkitektur i et stort miks af de mange kolonimagter, der har haft herredømmet over denne del af Vietnam, samt fra de mange købmænd, der i tidens løb er anløbet havnen, som var en del af Silkeruten. Samtidigt har Hoi An en af de bedste strande i Vietnam og for den sags skyld i Sydøstasien, så her er der rig mulighed for at kombinere en badeferie med mange oplevelser i det centrale Vietnam.

Denne rejse starter i Hanoi – Vietnams hovedstad - med mulighed for at opleve denne spændende by. På vejen hjem fra Hoi An stoppes der også i Hanoi, så der kan gøres spændende indkøb, inden turen går retur til Danmark. Vietnam er en stor oplevelse og vil uden tvivl blive det nye store rejsemål i Østen efter Thailand.

Fakta
Afstand fra lufthavn
Danang lufthavn ligger sydvest for byen og 35 kilometer fra Cua Dai Beach og Hoi An by. Der skal påregnes godt 45 minutters kørsel til vores hoteller fra lufthavnen i Danang. Fra Hanois lufthavn til byen er der ca. 45 minutters kørsel.

Transport
I Hoi An er der et system med transfer busser mellem de enkelte resorts og Hoi An by – opslag med ruteplan for disse er opslået på de enkelte hoteller. Der findes taxi i Hoi An, og disse kan bestilles pr. telefon. Det er tilrådeligt at afklare prisen på turen inden starten, hvis der ikke køres med taxameter. Der findes også lokale cykeltaxaer, hvor man ligeledes aftaler pris, før man begiver sig af sted. I Hanoi foregår transporten med taxa eller cykeltaxa.

Rejsetidspunkt
Højsæsonen i Vietnam er fra november til april. Der kan forekomme nogle storme i november med en del regn, men ellers er det den tørre og kølige tid i Vietnam – hvor Hanoi til tider kan blive ganske "kold" med vintervinde fra Kina. Derimod er Hoi An mere tempereret, om end der stadig kan forekomme kølige "danskagtige sommerdage" og lidt regn. Regnen falder normalt som i Thailand, med korte tropiske regnskyl, hvorefter solen skinner igen. Sommeren fra maj til oktober er solrig og varm i både Hanoi og Hoi An.

Mad og drikke
Det vietnamesiske køkken byder på sine klassiske retter med majs-/aspargessuppe, forårsruller (nem) og i Hoi An naturligvis masser af friske fisk og skaldyr til meget overkommelige priser. Om end der produceres lidt vin i Vietnam, er det oftest en kold øl, som drikkes til maden. Hvis man finder en fin fransk vin i Vietnam, som ser alt for billig ud til den fine etikette, ja så kan det såmænd være en kopi. Både Carlsberg og Tuborg har lokal produktion i Vietnam og deres lokale varemærke produceres i Hue – "Huda" fås de fleste steder i Hoi An, medens det er Carlsberg og deres lokale mærke "Halida", som man finder i Hanoi. Vietnam er verdens anden største kaffeproducent og har nogle meget fine kaffebønner. Kaffe drikkes i Vietnam varmt, som små "expresso-agtige" kraftige sager kaldet "café dæng" eller i en isafkølet version med masser af sukker. Grøn te er en integreret del af vietnamesisk hverdag og bydes ofte som gratis drik efter måltider eller som velkomstdrink ved besøg i private hjem. Drikkevand købes på flasker og er ofte leveret på hotelværelset med en flaske om dagen til fri afbenyttelse.

Valuta og kort
Den lokale valuta hedder Dong, men US dollars bruges udbredt som anden valuta i hele Vietnam. Du får 2,380 Dong for en dansk krone (jan.-06). Hotellerne veksler generelt til den gængse kurs, og de fleste steder modtages USD og gives tilbage til den gængse vekselkurs. På mange hoteller, restauranter, shoppingcentre og butikker modtages der kreditkort. De mest udbredt er Master Card, Eurocard og VISA. Der er hæveautomater i Hanoi. Det kan bedst betale sig at betale med kort, da disse afregnes til en bedre kurs ved hjemkomsten.

Restauranter, barer og natteliv
Hoi An har i sine små smalle gader et væld af små spisesteder og cafeer. Hoteller og resorts i Hoi An og ved Cua Dai-stranden har ligeledes gode restauranter og coffee shops, som ofte har gode buffet-arrangementer. Der er et spændende lille amatørteater i Hoi An, som opfører klassisk vietnamesisk teater i en lille, meget intim teatersal. Hvad skuespillerne og musikkerne mangler i professionalisme, opvejer de til fulde mål med deres entusiasme. Med undtagelse af et mindre antal barer , som er gemt lidt ind i bygningerne og spiller rock for rygsæk-turisterne, er der et roligt natteliv i Hoi An. Aftenerne nydes på cafeerne, hotellets barer eller på balkonerne. Dette er en dejlig undtagelse, der bekræfter reglen i Asien, og et herligt sted at nyde ro og afslappethed.

Shopping
I Hoi An er der mange små butikker med især kunsthåndværk, malerier, tøjbutikker og skræddere, lædervarer og vietnamesisk silke. I Hanoi finder du mange butikker med kunst.

Visum
Som skandinavisk statsborger skal du ikke have visum for rejser under 15 dage til Vietnam. Til gengæld skal dit pas være gyldigt minimum 6 måneder efter din hjemrejsedag fra Vietnam. Er du ikke skandinavisk statsborger, skal du selv kontakte ambassaden for at tjekke op på visum.

Vaccinationer
Du skal tjekke med din egen læge eller hos Seruminstituttet i god tid med hensyn til vaccinationer.

Rejseleder service
I Hoi An har vi danske rejseledere. I Hanoi er der engelsktalende lokalguide. Dansk velkomstmateriale udleveres sammen med telefonnummer til vort personale i Hoi An.

Få en oplevelse for livet med rejser til Vietnam.


Don't enter anything in this field:

Priser og ledige datoer

Vent venligst et øjeblik, mens data hentes

Vigtige informationer
Bravo Tours har fornøjelsen at byde velkommen til fantastiske Vietnam og Cambodia. Nedenstående er en række praktiske og almene informationer– som vi gerne vil bede dig læse - til gavn og glæde på den forestående drømmerejse.

Pas og visum
Vietnam:
Ophold under 15 dage kræver ikke visum. Gyldig returbillet/dokumentation for udrejse senest 15 dage fra indrejsedatoen skal kunne fremvises. Ophold over 15 dage: Ved ophold over 15 dage er der visumpligt for danske statsborgere.
Cambodja:
Visum opnås ved ankomsten til Cambodja og koster p.t. 30 USD, som skal medbringes i kontanter. Der skal også medbringes to vellignende pasbilleder. Find flere oplysninger om pas og visum til Vietnam og Cambodja på http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/
Alle gæster skal sende pr. post eller scanne og maile en kopi af fotosiden af deres pas - dette kan mailes til SOP@bravotours.dk– Venligst mærk emnelinjen med billetnr. og afrejsedato.
 
Flyselskab
Når du rejser til Vietnam og Cambodja med Bravo Tours foregår det enten med Thai Airways, hvor der er flyskifte i Bangkok eller med Qatar Airways, hvor der er flyskifte i Doha. I afgangshallen er det dit eget ansvar at finde frem til den gate, hvorfra flyet afgår. Nummeret på gaten finder du på skærmene i afgangshallen. Der henstilles til i god tid at bevæge sig ud til gaten, hvor man normalt skal være senest en halv time, indenflyet afgår. Med Thai Airways er flytiden fra København til Bangkok ca. 11 timer og fra Bangkok til Hanoi ca. 2 timer - Der er ca. 2 timers ventetid i Bangkok. På både Vietnamrundrejsen og Vietnam/Cambodjarundrejsen (med badeferie) foregår hjemrejsen direkte fra Bangkok til København efter endt badeferie. På Vietnam/Cambodjarundrejsen uden badeferie foregår hjemrejsen fra Phnom Penh til Bangkok og herfra videre til København. Med Qatar Airways tager flyturen fra København til Doha ca. 6 timer og fra Doha til Hanoi ca.10 timer. Der er ca. 2,5 times ventetid i Doha. På hjemrejsen er der ca. 6,5 times ventetid i Doha. Uanset, hvilket flyselskab, der vælges, vil der ombord blive serveret diverse måltider og drikkevarer. Ligeledes er der ombordet stort udvalg af underholdningsmuligheder såsom film, spil og musik, der er tilgængelige fra den personlige TV-skærm.
 
Bagage
Bagagen bliver tjekket ind til Vietnam, og hver enkelt rejsende får udleveret boardingpas og bagagekvittering. Bagagekvitteringen beholdes, da den er endegyldigt bevis på, at bagagen er indleveret og skal bruges som kvittering, hvis uheldet er ude og bagagen bortkommer eller bliver forsinket. Bagagereglerne for de forskellige flyselskaber er følgende:
Qatar Airways:
1 stk. bagage på max. 20 kg og et stk. håndbagagepå max. 7 kg. Håndbagagen må maksimalt have følgende mål: 50 cm x 37 cm x 25 cm.
Thai Airways:
1 stk. bagage på max. 20 kg og må ikke overskrideet samlet mål på 158 cm, dette skal måles på højde, dybde og bredde. Håndbagagen må max. veje 7 kg og have et samlet mål på 115 cm.
Overvægt afregnes direkte med flyselskaberne. Da der højest sandsynligt skal være plads til diverse indkøb, er det derfor en god idé ikke at medbringe alt for meget bagage på udrejsen.
 
Kontanter og kreditkort
Vestlig valuta kan altid veksles på både hoteller og i banker. Medbring derfor enten kreditkort, eller danske kroner/Euro/US dollars. Der kan også betales med de mest almindelige kreditkort på hoteller, mens kontanter kan hæves i bankerne/automaterne. Kreditkort kan misbruges. Overlad derfor ALDRIG kreditkort til andre ved betaling - fx på restaurant uden at holde opsyn med det.
 
Ankomst til Colombo
Ved ankomst til Hanoi, skal man følge skiltene mod ”Arrival” og”Immigration”, hvor der skal forevises pas. Efter immigrationen kommer man til bagageudleveringen. Det fremgår af storeskærme i bagagehallen, hvilket bånd bagagen kommer ind på. Herefter passeres ”Customs”, inden man kommer til udgangen. I ankomsthallen står den lokale guide klar til at modtage jer og kører jer til jeres respektive hoteller. Køreturen til Hanoi tager ca. 45 min. Tiden afhænger selvfølgelig af trafik og vejforhold.
 
Vaccinationer
Kravene om vaccinationer ændres jævnligt. Inden afrejsen bør man derfor sikre sig, at man har de anbefalede eller kræve de vaccinationer. Kontakt egen læge eller Statens Seruminstitut på telefon 32 68 32 68 eller www.ssi.dk.
 
Drikkepenge
I Danmark har drikkepenge siden 1969 været en integreret del af regningen på hoteller, restauranter og i taxier. Sådan er det ikke i alle lande. I de fleste lande er drikkepenge en del af lønnen for de ansatte i turistbranchen. Det er derfor velset, at man giver drikkepenge til taxichauffører, tjenere og hotelportierer. På Bravo Tours’ rundrejser anbefaler rejselederen oftest et beløb, der så samles ind og som rejselederen herefter administrerer. Som gæst behøver man derfor ikke at tænke over, om der er givet for lidt eller for meget.

 

Vejr og klima
Vietnam
Vietnam ligger nord for Ækvator og har tropisk klima i syd, subtropisk klima i nordøst og højlandsklima i nordvest. Afhængig af årstiden, højden, og om man er i nord eller syd, kan man opleve op til 38˚ C og helt med til 5˚ C. Fordi landet er så langstrakt fra nord til syd er der generelt ikke nogen dårlig årstid i Vietnam. Når en region er regnfuld og kold eller varm og fugtig, er der altid en anden region, der er solrig og behagelig varm. I nord ligger temperaturen mellem 10˚ og 32˚ C med november til februar som de koldeste måneder og maj til september som de varmeste. I syd ligger temperaturen generelt mellem 22˚ og 34˚ C med december og januar som de koldeste måneder og marts til maj som de varmeste.
Cambodja
Cambodja har to monsuner. Den kolde, tørre nordøstlige monsun,der bringer lidt regn, blæser fra omkring november til marts. Fra maj til begyndelsen af oktober er det sydvest-monsunen, der bringer mere vind, høj luftfugtighed og kraftige regnskyl over landet. Cambodja har ikke fire forskellige årstider, men tre. Den varme årstid med april som den varmeste måned er fra slutningen af marts til juli med temperaturer mellem 25˚ og 35˚ C. Den regnfulde årstid med september og oktober som de fugtigste måneder er fra august til november med temperaturer mellem 22˚ og 32˚ C. Den tørre, ”kolde” tid er fra december til februar med temperaturer mellem 20˚ og 30˚ C. Der er fordele og ulemper ved de forskellige årstider, men ofte fravælger man at rejse i regntiden, da man er bange for, at det regner uafbrudt i uger. Dette er dog yderst sjældent i Cambodja, da der som de fleste andre steder i Asien oftest vil være skybrudmed ½ til 1 times styrtregn efterfulgt af opklaring.
 

Godt at medbringe til Vietnam/Cambodjaturen
• Foto/Videoudstyr
• Kikkert
• Lommelygte
• Solbriller, solhat (kasket) og god solcreme
• Myggespray eller balsam• Kort, rejsebøger etc.
• Mindre taske til håndbagage
• Personlige dokumenter og kopier af pas
• Kontanter (USD/DKR) og kreditkort
• Evt. nødvendig medicin
• Badetøj, lunt tøj og pænt tøj til restaurantbesøg
• Alle hoteller med pool har håndklædeservice, så det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæder

 

Beklædning
Både vietnamesere og cambodjanere går meget afslappet klædt, men samtidig gør de meget for at være velklædte og for at have en pæn fremtræden. På vores rundrejser, som er forholdsvis aktive rejser, er det vigtigt, at tøjet er praktisk og behageligt. Shorts (ikke for korte) og ærmeløse bluser kan for det meste anvendes, men du skal være opmærksom på beklædningen i templerne. Beklædningen må ikke være stødende, og bermudashorts, bukser, nederdele, løse T-shirts, skjorter, sko og sandaler går an, men fx korte shorts, ærmeløse bluser, stramme T-shirts og strandsandaler er ikke velset. Ved besøg i templer og helligdomme forlanges det, at tøjet dækker skuldre og knæ. De fleste steder skal fodtøj også efterlades udenfor. Der kan nogen gange godt være lidt køligt om aftenen og tidlig morgen, så en varm trøje eller let jakke er god at have med. På rundrejserne kan I komme til at gå en del, så et par komfortable sko er uundværlige. Da solen er meget stærk i løbet af dagen, anbefaler vi, at I medbringer en god solcreme og måske en solhat/kasket. Der er en del myg, så myggespray er enten en god idé at medbringe eller købe ved ankomsten. Hvis det købes hjemmefra, så husk at det skal være den slags, som også dækker mod tropemyg.

 
Krav til rejsedeltagerne
Alle eventyrlystne, der ønsker at opleve en anderledes og fremmedkultur i en verdensdel, hvor tingene ikke nødvendigvis er som i Danmark, kan deltage på Bravo Tours’ rejser. På rundrejsen kan alle i normal fysisk form deltage, men rejserne anbefales ikke til gangbesværede. Der kan ske ændringer i dagenes program, men man kommer selvfølgelig til at opleve alt, som er beskrevet i kataloget. En portion tolerance og godt humør er derfor vigtigt at pakke med i kufferten, men så er man også sikker på en enestående ferie i Vietnam og Cambodja.
 

Hoteller
På de fleste af de hoteller, vi bruger, findes der en kogekedelsamt te/kaffe og køleskab/minibar. Der er som regel også gratis flaskevand på værelserne, som vi anbefaler, at I bruger til atbørste tænder i. Alle hotellerne er af fin standard, så der er ikke behov for at medbringe lagenposer og ej heller myggenet.

 

Rejseforsikring
Selv om hverken Vietnam eller Cambodja ikke er farlige lande at rejse i, kan der opstå sygdom eller anden situation, hvor du kan få brug for hjælp. Deltager du på en rejse til Vietnam og Cambodja med Bravo Tours, er det derfor et krav, at du er forsikret gennem en rejseforsikring. Bravo Tours er gerne behjælpelig med tegning af din rejseforsikring.

 

Hjemrejse
Ved ankomsten til lufthavnen vil guiderne være behjælpelige ved indtjekningen. Efter indtjekningen går man videre til ”departures”, hvor der er rig mulighed for at få lavet de sidste indkøb i de utallige taxfreebutikker. Her findes også et bredt udvalg af restauranter og cafeer. Eventuelle pårørende kan tjekke ankomsttidspunkt til Københavns Lufthavn på TV2 eller DR tekst tv, eller på www.cph.dk.
 
GOD TUR
Bravo Tours håber, du får en rigtigt god og uforglemmelig oplevelse. Vi lytter gerne til ris og ros, og vi håber du vil give dig tid til at udfylde det spørgeskema, der udleveres på turen. Endnu engang tak, fordi du valgte Bravo Tours og velkommen til Vietnam og Cambodja! Vi anbefaler at læse billetten grundigt igennem og kontakte os, hvis der er tvivlsspørgsmål.
 
Fakta om Vietnam
Hovedstad:
Hanoi: 6,5 millioner indbyggere (2009)
Areal: 331.114 km2
Indbyggertal: 86,9 millioner (2010)
Befolkning: Viet (kinh) (86 %) samt 53 etniske befolkningsgrupper
Sprog: Vietnamesisk (officielt sprog)
Religion: Buddhisme og traditionelle religioner samt i mindre grad katolicisme og protestantisme.

Møntfoden i Vietnam er dong (VND) og omregnes således (pr. september 2015):
1 DKK = 3333 VND
10 DKK = 33333 VND
100 DKK = 333333 VND
10000 VND = 3 DKK
Fakta om Cambodja
Hovedstad:
Phnom Penh.Areal: 181.035 km².
Indbyggertal:
14,8 millioner (2009).
Befolkning:
Khmer, vietnamesere, kinesere og andre.
Sprog:
Khmer er det officielle sprog.
Religion:
Buddhisme.

Møntfoden i Cambodja er riel (KHR) og omregnes således (pr. september 2015):
1 DKK = 714 KHR
10 DKK = 7142 KHR
100 DKK = 71428 KHR
10000 KHR = 14 DKK
 Download printvenlig PDF  

Don't enter anything in this field:

Luk
Vil du kontaktes?
Vi kontakter dig telefonisk, så snart vi har mulighed for det, indenfor vores åbningstider
Navn :
Telefonnummer :
Email :
Evt. bemærkning :
Age: Don't enter anything in this field:
Telefon:
Salg 70 10 10 77
BravoTours Herning
Herning

Bethaniagade 40
7400 Herning
Telefon: 70 10 10 77

Åbningstider:
Mandag - fredag:
9:00 - 18:00

(Hver mandag holder vi åbent helt til kl. 22:00 på telefonen)
Lørdag:
10:00 - 13:00
Søndage:
10:00 - 16:00
Safari - Hverdage:
9:00 - 17:00
København

Gl. Kongevej 35
1610 København V
Telefon: 70 10 10 77

Åbningstider:
Mandag - fredag:
9:00 - 18:00
Lørdag:
10:00 - 13:00
Søndage:
10:00 - 16:00
Safari - Hverdage:
9:00 - 17:00
Aalborg

Vesterbro 30
9000 Aalborg
Telefon: 70 10 10 77

Åbningstider:
Mandag - fredag:
9:00 - 18:00
Lørdag:
10:00 - 13:00
Søndage:
Lukket
Safari - Hverdage:
9:00 - 17:00
Odense

Asylgade 22
5000 Odense C
Telefon direkte: 66 19 22 22

Åbningstider:
Mandag - fredag:
9:30 - 17:00
Lørdag:
Lukket
Søndage:
Lukket
Vælg venligst land og destination.
Maks. 8 personer pr. billet (kun fly). Man kan kun bestille et værelse pr. billet, som regel op til 2-4 voksne og maks. 3 ekstrasenge til børn.
Live-Chat status:(Åbner i et nyt vindue)Luk
Cookies
På bravotours.dk bruger vi cookies for at give dig den bedste oplevelse af vores hjemmeside. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere
OK
Luk

Cookies

På bravotours.dk bruger vi cookies for at give dig den bedste oplevelse af vores hjemmeside. Alle informationer der er gemt i cookies er ikke personlige, og det er til enhver tid muligt at slette dine cookies. Se minecookies.org for mere information omkring hvordan du sletter dine cookies. 

Bravotours.dk gør brug af tredjepartscookies fra bl.a. analyseprogrammer for at give os et bedre indblik i vores besøgendes brug af bravotours.dk, samt demografiske oplysninger om vores besøgende. Som alle andre cookies er informationerne i tredjepartscookies anonyme og kan til enhver tid slettes.

Ydermere bruger nogle tredjepartsleverandører cookies til at optimere annoncer med udgangspunkt i din besøgshistorik på bravotours.dk. Disse annoncer bliver vist på andre hjemmesider end bravotours.dk.

Du kan ændre dine indstillinger for Google Annoncer ved at klikke her